Stel, je zoekt tijdens een dagje winkelen of een fietstocht een plek voor een lekkere lunch in Breda. De gouden tip komt altijd van inwoners zelf, dus gingen wij de straat op om Bredanaars naar hun favoriete plekken voor een lunch te vragen.

Zeezicht

Het is hier lunchen op A-locatie. Tijdens je dagje shoppen is Zeezicht de perfecte stop om even neer te ploffen op het gezellige terras. Met uitzicht op de grote markt genieten je hier van een heerlijke Zeezichtsalade en een kopje verse muntthee. Mocht je meer trek hebben, probeer dan eens het 12-uurtje.

Ridderstraat 1

IKEK

In IKEK voel je je direct thuis. De eigenaren van deze zaak vinden het belangrijk dat hun gasten puur en eerlijk eten krijgen. En dat proef je! Als het weer het toelaat lunch je hier ook heerlijk in de beschutte binnentuin. 

Veemarktstraat 45

Tante Betsie

Alsof je bij oma op visite gaat. Bij Tante Betsie stap je terug in de tijd en geniet je zorgeloos van een heerlijk verse lunch. De sfeervol ingerichte huiskamer staat vol met leuke hebbedingetjes die ook nog eens te koop zijn. Tipje: bestel het pasteitje met zachte ragout.

St. Janstraat 16a

Super Sandwich

De slogan ‘niet zomaar een broodje’ zegt het eigenlijk al. Broodjeszaak Super Sandwich is een begrip in Breda. Het broodje pittige kip is bekend bij scholieren, studenten én in het bedrijfsleven. Aan de toonbank staan twee gezellige dames met op hun schorten ‘Jut’ en ‘Jul’ die met liefde voor jou de lekkerste broodjes maken.

Ginnekenweg 2B & Minervum 7160

Eetlokaal Zin

Moeder Annemieke en dochter Lieke hadden zin om voor anderen te koken. Dus openden zij Eetlokaal Zin, waar ze originele lunchgerechten serveren. Tipje: bestel de Tom Kha Kai (Thaise kippensoep) of vraag naar de sandwich Zin.

Ginnekenweg 315

PuiCk

PuiCk is anders dan anders, maar ontzettend leuk. Chesterfield bankstellen, tafels en stoelen in verschillende maten, veel planten en een relaxte sfeer. Van pita’s tot lenterollen of flatbread. Bij PuiCk vind je gegarandeerd een bijzonder en lekker lunchgerecht.

Jan en Alleman

Als je bij Jan en Alleman binnenstapt, word je direct vrolijk. Het team van jongvolwassenen met een verstandelijke beperking bereiden vol enthousiasme een fantastische lunch voor je. Insiders tip: medewerker Daan serveert maar al te graag een heerlijke Jan Mixed Plank DELUXE.

Sint Janstraat 22

Eetcafé De 7 heuveltjes

Dé perfecte pauzeplaats na een fietstocht langs het Markdal of een wandeling door het Mastbos. Eetcafé De 7 heuveltjes heeft een lunchkaart met voor ieder wat wils. Een uitsmijter, een 12-uurtje of de bekende tosti. Het is een fijne plek om even onderuit te zakken, terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin.

Galderseweg 27