Heerlijk uit eten buiten het Bredase centrum

    Het Bredase centrum barst bijna uit haar voegen van de eetcafés en restaurants, maar ook daarbuiten zijn er genoeg fijne restaurants te vinden. We zetten een paar toppers op een rijtje voor je.

    Wolfslaar

    In het voormalige Koetshuis op het landgoed Wolfslaar verwerkt chef-kok Maarten Camps de beste producten uit de regio en groenten uit eigen moestuin tot prachtige gerechten. Hij bedenkt mooie smaakcombinaties zoals rabarber met gember of gepocheerde kalfshaas met knolselderijpuree en zwarte truffel. Dit restaurant heeft al sinds 2005 een Michelinster.

    Wolfslaardreef 100-102

    ‘t Jagthuijs

    Als je ‘t Jagthuijs binnengaat, is het meteen duidelijk: deze plek heeft een rijke historie. Op de kaart vind je klassiekers zoals kreeft en zwezerik, maar ook zeker vernieuwende gerechtjes. Volgens de directie onderscheidt hun keuken zich door “originaliteit, ambacht, oog voor primeurs en een niet te temmen enthousiasme.” Dat belooft wat.

    Dorpsstraat 3, Ulvenhout

    De Fazant

    Midden in het Ulvenhoutse bos ligt De Fazant. Een heerlijke plek om uit te rusten met een lekker speciaalbiertje of een koffie na een fiets- of wandeltocht. Maar ook voor de borrel of diner kun je hier terecht. Ultiem genieten midden in de natuur! Ook bij wat minder weer zit je hier heerlijk buiten, want het overdekte terras is megagroot!

    Sint Annadreef 2

    Salon de Provence

    Als je het nostalgische huiskamerrestaurant Salon de Provence binnenkomt, voel je al: hier zit je goed! Ook letterlijk trouwens, want de comfortabele stoelen mogen best even genoemd worden. Chefkok Jan van der Sluijs kookt biologisch en gebruikt veel groenten en kruiden uit eigen tuin. De van oorsprong Franse keuken is al lang niet meer alleen Frans. De chef gebruikt namelijk ook smaakmakers van ver buiten Frankrijk.

    Ginnekenweg 172

    Zuyd

    Wat chef Stefan Dirkx en zijn team op tafel toveren, kun je het best vergelijken met eetbare schilderijtjes. De basis van de gerechten komt uit de Franse keuken, maar dan wel met invloeden uit de rest van de wereld. Van de amuses tot de bonbons bij de koffie: alles is huisgemaakt bij Zuyd aan de Ginnekenweg in Breda.

    Ginnekenweg 35

    Ruitersbosch

    Aan de rand van het Mastbos vind je het Ruitersbosch: een echte parel van Breda. De basis van dit restaurant is de Franse keuken. Klassiekers als steak tartare en ganzenleverpaté vind je daarom uiteraard op de kaart. Wist je trouwens dat een gast laatst een parel in zijn oester vond?

    Dr. Batenburglaan 111