Op pad met - Gilde de Baronie

Wil je Breda ontdekken onder leiding van een gids? Gilde de Baronie heeft een aantal stadswandelingen en rondleidingen op het programma. Ervaren gidsen nemen je mee en vertellen je de mooiste verhalen over Breda. Zin in een klimmetje? Je kunt ook met een gids de toren van de Grote Kerk op om te genieten van het prachtige uitzicht over de stad en de omgeving.                                

Torenbeklimming Grote Kerk

Van welke kant je Breda ook benadert, de ranke toren van de Grote Kerk torent met zijn 97 meter overal bovenuit. Een gids van Gilde de Baronie neemt je mee tot op 60 meter hoogte. Het is even een klim, maar je wordt beloond met een een adembenemend uitzicht over Breda en bij helder weer tot ver in de omtrek. 
Onderweg passeer je onder meer de indrukwekkende klokken die nog met regelmaat handmatig worden geluid door het Klokkenluidersgilde en de beiaard die zich ieder kwartier laat horen. 

Vanwege de veiligheid is de minimum leeftijd voor torenbeklimmingen 12 jaar. 

Data en tijden torenbeklimmingen

Stadswandeling door Breda

Behalve gezelligheid, winkels, restaurants en terrassen heeft Breda ook veel mooie monumenten. Deze staan centraal in de rondleiding en door de stadsgidsen van Gilde de Baronie. Maar ook de moderne bezienswaardigheden slaat de gids niet over.

Breda kreeg in 1252 stadsrechten en was in de 15e en 16e eeuw de hofstad van de eerste Nederlandse Nassaus. Uit die bloeiperiode stammen belangrijke monumenten als de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Spanjaardsgat, het Begijnhof, de Waalse Kerk en enkele hofhuizen.

De stadsgids toont ook modern Breda en geeft toelichting met interessante achtergrondinformatie. Oud en nieuw in harmonie. 

Data en tijden stadswandelingen Breda

Voor groepen organiseert Gilde de Baronie allerlei wandelingen op afspraak. Meer informatie hierover vind je op de site van Gilde de Baronie

Ook deze wandelingen staan de komende tijd op het programma

Anderen bekeken ook