We geloven in Breda als creatieve pionier. In samenwerking met Bank15 hebben we middels een Open Call creatief ontwerptalent uit Breda gevraagd zich te melden om deel te nemen aan het project City Intervention. De stad Breda vormt hierbij voor 3 weken hun creatieve podium. Een object of installatie: de ontwerpers hebben de vrije hand. Het enige wat bekend is, is het materiaal waarmee gewerkt wordt: rode beams van PlaSTiEK Breda.

Vanaf 16 december zijn de interventies te zien in de stad. Tot die tijd nemen we je mee in het creatieve proces van de vier projectgroepen en maak je kennis met het creatieve talent, de ondernemingen en de evenementen rondom City Intervention. We nemen je mee van schets tot aan realisatie.

De eerste schetsen

De vier projectgroepen hebben de afgelopen weken samen gewerkt in de expositieruimte van BANK15 Café in Breda. De eerste ideëen en schetsen zijn uitgewerkt en ze zijn nu hard aan de slag om deze schetsen te realiseren. Ben jij benieuwd? 

Ontdek de schetsen

Meet the artists

Na een open call voor City Intervention zijn er vier projectteams samengesteld uit de vele aanmeldingen. Wie zijn de gekozen creatieve pioniers in de vier projectteams? Wat is hun binding met de stad Breda en waarom hebben ze zich aangemeld? We stellen ze graag aan je voor.

Lees hier meer

PlaSTiEK Breda

Voor het project City Intervention werken de vier projectgroepen met de duurzame beams van PlaSTiEK Breda. Maar wat zijn beams en waar komen ze vandaan? Jilles Verspoor van PlaSTiEK vertelt: “Beams zijn balkjes gemaakt van afvalplastic. Plastic is een prachtig product met een lange leefbaarheid, als je het maar duurzaam gebruikt.”

 

Ontdek het verhaal

Fenne van BANK15 over City Intervention

De kans die City Intervention biedt aan makers om met nieuw materiaal een groot object in de openbare ruimte te plaatsen, past helemaal in de missie van BANK15. Zij richten zich op mensen die zich willen ontwikkelen op gebied van kunst, muziek en food: makers die een stap willen maken. Benieuwd naar meer? 

Ontdek meer