Winter in - Breda

In de sfeervol verlichte en versierde straten in de Bredase binnenstad is deze winter van alles te beleven. Mysterieuze wandel- en speurtochten, gezellige activiteiten voor jong en oud, een kerstparade en leuke bezienswaardigheden. Breda Straalt! Ontdek wat er deze winter allemaal te doen is in Breda.

BredaWandelt Kerstwandeling

Op 16 en 17 december organiseert BredaWandelt een mysterieuze boot- en wandeltocht. Een waargebeurd kerstverhaal neemt deelnemers mee op avontuur langs prachtige plekken in de binnenstad. Professionele storytellers vertellen in een meeslepend verhaal over de geheimen van Lucas Stas, de mysterieuze Bredase apotheker uit de 16e eeuw.

Deze wandelingen zijn intussen volgeboekt, maar na 17 december kun je dit verhaal zelf beleven in de vorm van een gratis speurtocht, via een app. 

Kerst in de Grote Kerk Breda

Tijdens de winterse weken zijn er verschillende activiteiten te beleven in de Grote Kerk Breda voor jong en oud. Er wordt een kinderkerstweekend georganiseerd waar je je eigen kersballen kan versieren en leuke speur- en puzzeltochten kunt doen. Daarnaast zijn er ook speciale Candlelight-torenbeklimmingen die je eens gedaan moet hebben!

Kerstvakantie bij Stedelijk Museum Breda

Laat deze kerstvakantie je hersens kraken bij Stedelijk Museum Breda. Volg het Familiespoor of doe tussen 24 december en 7 januari mee aan andere familieactiviteiten. 
Op zondag 17 december houdt het vernieuwde museum een Open Dag. Dan kun je bij voorbeeld meedoen aan een Willem of Mencia verkiezing. 

Lichtjesroute door Breda

De binnenstad van Breda vormt een sprookjesachtig decor voor een sfeervolle wandeling. Maak ’s avonds een gezonde winterwandeling langs de gezellige lichtjes, maak een foto bij de lichtobjecten en stop op tijd bij een van de toffe hotspots onderweg. Met wie ga jij een wandeling maken?

Loop de route

Openingstijden tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen zijn er soms extra of aangepaste openingstijden, koopavonden en koopzondagen. Deze bijzondere openingstijden hebben we voor jou op een rijtje gezet zodat je precies weet wanneer de winkels in de binnenstad geopend zijn tijdens de kerst. 

Donderdag 21 december: koopavond 
Vrijdag 22 december: extra koopavond 
Zondag 24 december: normale koopzondag
Eerste Kerstdag: winkels gesloten
Tweede Kerstdag 26 december: meeste winkels open van 12.00-17.00 uur 
Zondag 31 december: meeste winkels open van 12.00-17.00 uur 
Maandag 1 januari: winkels gesloten

Extra informatie