Doe - inspiratie op

Op deze pagina vind je bijzondere verhalen, de beste tips en inspiratie over de bruisende stad Breda. Van innovatieve ondernemers tot aan lijstjes met de leukste dingen om te doen in de vakantie. Je zult hier altijd wel iets vinden dat jou inspireert.

Wat zoek je?

Thema

12 resultaten

De 5 highlights van PopMonument Breda

Genieten van muzikale optredens in de mooiste monumenten van Breda. Dat is PopMonument. Na een bescheiden corrona-editie vorig jaar, is PopMonument op zaterdag 26 november helemaal op volle sterkte. In dit blog lees je welke optredens je echt niet mag mis

Lees meer

De 5 highlights van PopMonument Breda

Locaties PopMonument 2022

Het thema van PopMonument Breda is dit jaar Royal Roots, de koninklijke wortels van Breda. Geniet van concerten op plaatsen met een rijke geschiedenis.

Lees meer

Locaties PopMonument 2022

Herfst in Breda

Geen zin om tijdens de herfstvakantie thuis te blijven zitten? Ontdek dan Breda! Breda biedt enorm veel, en heeft voor ieder wat wils. We zetten de leukste activiteiten voor jouw herfstvakantie op een rij.

Alle tips

Herfst in Breda

Brouwerijen in Breda

Bier heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in Breda. Er zijn veel brouwerijen geweest in de stad, er werd veel bier geëxporteerd én gedronken. Lees hier meer over alle bierbrouwerijen in Breda.

Bier in Breda

Brouwerijen in Breda

9 locaties om te bezoeken met Open Monumentendag

Zaterdag 10 en zondag 11 september 2022 vindt de 36e editie van de Open Monumentendagen plaats. In Breda zijn meer dan 50 locaties opengesteld, waar je als bezoeker een kijkje kunt nemen.

Lees verder

9 locaties om te bezoeken met Open Monumentendag

Het eeuwenoude Mastbos

Graaf Hendrik III van Nassau gaf de opdracht om in deze streek grove dennen aan te planten. Het Mastbos was geboren. Wat zie je nu nog terug van de koninklijke geschiedenis van het Mastbos? We gaan op pad met boswachter Stella Verkroost.

Lees het verhaal

Het eeuwenoude Mastbos

Het mysterie van de Bredase oogtegel

Naast de bekende drie kruizen heeft Breda nog een onbekender symbool: de oogtegel. En dit symbool heeft wel een heel bijzonder verhaal. We praten erover met Dingeman Kuilman, directeur van Stedelijk Museum Breda.

Ontdek het mysterie

Het mysterie van de Bredase oogtegel

Marieke brengt een kerk vol fietsverhalen

Breng het culturele enthousiasme van Marieke Wiegel, directeur Grote Kerk Breda, samen met de passie van wielerfanaten en La Vuelta Holanda komt tot leven in alle nissen, hoeken en kapelletjes van de Grote Kerk.

Lees hier verder

Marieke brengt een kerk vol fietsverhalen