Leven zonder - afval

Leven zonder afval? Dat kan! Minder troep in je huis, in je afvalbak en je buurtje, dat voelt niet alleen lekker: het spaart geld uit én het is nog leuk ook! 2 tot en met 8 juli is het Zero Waste Week in Breda. De hele week zijn er activiteiten in Breda. Doe jij mee?

2 juli - grote opruimactie

De officiële start van de Zero Waste Week in Breda. Klimaat burgemeester en organisator van de Zero Waste Week, Elisah Pals zal de aftrap verzorgen voor deze feestelijke week. En we maken samen de stad meteen schoner. Ga jij meehelpen met zwerfafval opruimen?

2 juli, 10:00 - 11:30 uur
Stadsgalerij Breda | Gratis  
Meer inforrmatie

2 juli - Zero Waste Picknick

Samen willen we laten zien dat picknicken ook heel goed Zero Waste kan, zónder enig afval. Iedereen neemt iets lekkers mee van thuis, bijvoorbeeld een zelf gebakken hartige taart of pastasalade, of brood met zelf gemaakte smeersels of jam. Je neemt ook zelf servies en bestek mee. Geen disposables dus! Kom jij ook? 

2 juli, 12:30 - 14:00 uur
Valkenbergpark | Gratis
Meer informatie

3 juli - Zero Waste Markt

De hele dag staat in het teken van Zero Waste bij Boerderij Wolfslaar. Lezingen, workshops, leuke kids-activiteiten en een interactieve voorstelling. En natuurlijk de duurzame markt! Voor jong en oud is er iets te doen.

3 juli, 10:00 - 17:00 uur
Boerderij wolfslaar | Gratis inloop
Meer informatie

5 juli - Minimaliseren kun je leren

Gera van den Berg, schrijfster, inspirator en opruimcoach, komt naar Breda! Tijdens een interactieve lezing en de workshop geeft zij praktische tips en adviezen voor een opgeruimd huis en een duurzame levensstijl. Deze lezing helpt jou om orde te krijgen in de chaos van spullen. Laat je inspireren!

5 juli, 15:00 - 16:00 uur
Parels | Gratis
Meer inforrmatie

6 juli - Bodyscrub maken

Een bodyscrub van je eigen koffiedrab! Ontdek hoe leuk en eenvoudig dit is. Na deelname aan deze workshop ga je naar huis met je zelf gemaakte scrub. Scrubben zonder microplastis, dat voelt toch veel lekkerder!

6 juli, 14:30 - 15:30 uur
Nieuwe Veste | Gratis
Meer informatie

7 juli - Voedselverspilling, wat doe je eraan? 

Er is niets zo zonde als eten weggooien toch? Helaas belandt wel 30% van al het voedsel in de afvalbak. Wow! Deze middag kun je je laten inspireren door koplopers die voedselverspilling weten te voorkomen!

7 juli, 17:00 - 18:15 uur
Curio, Horeca, food en hospitality | Gratis
Meer informatie

7 juli - Hap & Stap | Zero Waste Proefroute

Dit is dé culinaire Hap&Stap route door de binnenstad, waarbij je op 5 verschillende Bredase hotspots een gerechtje proeft dat iets met voedselverspilling te maken heeft. Je zult zien: Verspilling is verrukkelijk!

7 juli, 17:05 - 20:30 uur
Curio, Horeca, food en hospitality | Ticket €20
Meer informatie

Ook leuk om te lezen