Wat ga jij doen deze - winter in Breda?

Ook al wordt het kouder en donkerder, de winter brengt in Breda ook veel gezelligheid met zich mee. Want er is hier, óók in de winter, genoeg te doen. Geniet van de prachtige lichtjes in de stad, de winterse evenementen én van een glühwein of warme chocomel op zijn tijd. Ontdek wat er deze winter te doen is in Breda. 

Lichtjesroute door Breda

Kun jij ook zo genieten van de feestelijke lichtjes in de bomen en op straat? Trek dan je wandelschoenen aan, ga op pad en volg onze lichtjesroute. Je start in Park Valkenberg en via de Willemstraat en de Speelhuislaan kom je langs de Haven, de mooi versierde winkelstraten en de Grote Markt. We voorzagen de route van genoeg tips om onderweg even op te warmen met een hapje of een drankje. 
Je kunt natuurlijk ook een déél van de route wandelen. 

Wandel de route

Explore Breda

De wandelroutes Explore Creative Breda en Explore Green Breda leiden je langs creatieve parels, duurzame hotspots én verborgen groene plekken. Laat je verrassen en ontdek de plekken die Bredase locals ons hebben getipt. 

Je loopt de routes het gemakkelijkst aan de hand van de 'Explore Breda app', te vinden in de App Store of Google Playstore.
Ga op onderzoek en vink de hotspots af of zet ze op je bucketlist om ze op een later moment nog eens te bezoeken. Er komen steeds meer routes en hotspots bij om te ontdekken. Dus kom zeker af en toe terug!

Bekijk de routes of download de app

Pak eens een filmpje

Als het buiten koud en nat is, is naar de film gaan altijd een goed idee. Even weg van de werkelijkheid en wegdromen in een mooi of spannend verhaal. Of je nu van kaskrakers of arthouse films houdt, Breda heeft de bioscoop die bij jou past. 

Ontdek onze bioscopen en filmhuizen

Escaperooms

Vind je het leuk om af en toe je hersens te laten kraken? Verzamel dan wat gelijkgestemde familie of vrienden en boek een escaperoom. Succes verzekerd. En je leert elkaar meteen beter kennen. Zo blijkt die ene vriend toch niet zo stressbestendig als je dacht en je zus eigenlijk de meest inventieve van de familie. 

 

Hier vind je de leukste Escaperooms

PLAYGRND

PLAYGRND is een fijne plek om overdekt, actief bezig te zijn. Er is Minigolf van MinigolfRevolution, een Ping Pong Area en een echte Jeu de Boules Club. En dat alles in een relaxte clubvibe! Een toffe hotspot als het buiten wat minder weer is.

Als je je activiteit combineert met lekkere hapjes, een speciaalbiertje, streetfood en goede muziek, heb je de ultieme middag of avond uit met familie of vrienden!

Slingerweg 76

Ontdek PLAYGRND

Holy Moly Trip

De Holy Moly Trip is een wereld vol verrassing en verwondering aan de Torenstraat. Je loopt door zeventien verborgen ruimtes en waant je achter de schermen van het oude Theater. Tegelijkertijd ontrafel je de geheimen van directeur Holy Moly en zijn vrouw Magdalena Moly. Ga op ontdekkingsreis en laat je meeslepen in een experience waar drama, hartstocht en spanning samenkomen.

Torenstraat 17

Bekijk de Holy Moly Trip

Schaatsen zonder vrieskou

Gelukkig hoeven we in Breda niet te wachten op vorst en natuurijs om te kunnen schaatsen. Van half oktober tot half maart is de Kunstijsbaan open. Een plek voor zowel beginners als wedstrijd- en marathonschaatsers. 

 

Winterwandelingen met lekkere bonus

Ook in de winter zijn er genoeg mooie dagen om eropuit te trekken. En wat is dan fijner dan je daarna lekker op te warmen een welverdiende warme chocomel of ander lekkers. Wij tippen wandelingen in de omgeving van Breda met een lekkere bonus aan het eind.  

Bekijk de wandelingen

Misschien ook leuk voor jou!

Bekijk de UITagenda van Breda

Nog meer inspiratie voor deze winter

Leuke locaties om te bezoeken