Wat ga jij doen deze - winter in Breda?

Ook al wordt het kouder en donkerder, de winter brengt in Breda ook veel gezelligheid met zich mee. Want er is hier, óók in de winter, genoeg te doen. Geniet van de prachtige lichtjes in de stad, de winterse evenementen én van een glühwein of warme chocomel op zijn tijd. Ontdek wat er deze winter te doen is in Breda. 

Lichtjesroute door Breda

Kun jij ook zo genieten van de feestelijke lichtjes in de bomen en op straat? Trek dan je wandelschoenen aan, ga op pad en volg onze lichtjesroute. Je start in Park Valkenberg en via de Willemstraat en de Speelhuislaan kom je langs de Haven, de mooi versierde winkelstraten en de Grote Markt. We voorzagen de route van genoeg tips om onderweg even op te warmen met een hapje of een drankje. 
Je kunt natuurlijk ook een déél van de route wandelen. 

Wandel de route

Breda Straalt

Ook dit jaar bundelen we onder de titel 'Breda Straalt' alle winterse evenementen in Breda. Van Kerstparade tot Kerstwandeltocht en van Kinderkerstweekend tot Candlelight beklimmingen van de Grote Toren. Kom jij ook winters Breda proeven? 

Bekijk wat er te doen is tijdens Breda Straalt

Explore Breda

De wandelroutes Explore Creative Breda en Explore Green Breda leiden je langs creatieve parels, duurzame hotspots én verborgen groene plekken. Laat je verrassen en ontdek de plekken die Bredase locals ons hebben getipt. 

Je loopt de routes het gemakkelijkst aan de hand van de 'Explore Breda app', te vinden in de App Store of Google Playstore.
Ga op onderzoek en vink de hotspots af of zet ze op je bucketlist om ze op een later moment nog eens te bezoeken. Er komen steeds meer routes en hotspots bij om te ontdekken. Dus kom zeker af en toe terug!

Bekijk de routes of download de app

Langs kerststallen en kerstcreaties

Creativiteit en kerst gaan heel goed samen. Dat bewijzen de inwoners van Princenhage en Bavel ieder jaar weer. 
In Princenhage maken bijna honderd bewoners een originele kerstcreatie vóór of aan hun huis. Een route met de adressen kun je van 16 december t/m 6 januari ophalen bij de kerststal op de Haagsemarkt. Op ieder adres hangt een letter waarmee je een slagzin moet zien te maken. 
Lees hier meer over de KerstCreatieroute Princenhage

Bavel heeft zich op de kerststallen gestort. In alle soorten en maten. Klein, groot, traditioneel of zelf gemaakt. Van 15 december t/m 6 januari zijn er ruim tweehonderd, in de tuinen of duidelijk zichtbaar achter de ramen. Vanaf 17.00 uur zijn ze mooi verlicht. Bij Dorpshuis 't Klooster aan het Jac van Gilsplein kun je voor € 2,50 een route kopen. De opbrengst gaat naar de Vrienden van Harmonie Caecilia Bavel. 
Lees hier meer over de Kerststallenroute Bavel

   

Pak eens een filmpje

Als het buiten koud en nat is, is naar de film gaan altijd een goed idee. Even weg van de werkelijkheid en wegdromen in een mooi of spannend verhaal. Of je nu van kaskrakers of arthouse films houdt, Breda heeft de bioscoop die bij jou past. 

Ontdek onze bioscopen en filmhuizen

Escaperooms

Vind je het leuk om af en toe je hersens te laten kraken? Verzamel dan wat gelijkgestemde familie of vrienden en boek een escaperoom. Succes verzekerd. En je leert elkaar meteen beter kennen. Zo blijkt die ene vriend toch niet zo stressbestendig als je dacht en je zus eigenlijk de meest inventieve van de familie. 

 

Hier vind je de leukste Escaperooms

PLAYGRND

PLAYGRND is een fijne plek om overdekt, actief bezig te zijn. Er is Minigolf van MinigolfRevolution, een Ping Pong Area en een echte Jeu de Boules Club. En dat alles in een relaxte clubvibe! Een toffe hotspot als het buiten wat minder weer is.

Als je je activiteit combineert met lekkere hapjes, een speciaalbiertje, streetfood en goede muziek, heb je de ultieme middag of avond uit met familie of vrienden!

Slingerweg 76

Ontdek PLAYGRND

Holy Moly Trip

De Holy Moly Trip is een wereld vol verrassing en verwondering aan de Torenstraat. Je loopt door zeventien verborgen ruimtes en waant je achter de schermen van het oude Theater. Tegelijkertijd ontrafel je de geheimen van directeur Holy Moly en zijn vrouw Magdalena Moly. Ga op ontdekkingsreis en laat je meeslepen in een experience waar drama, hartstocht en spanning samenkomen.

Torenstraat 17

Bekijk de Holy Moly Trip

WinterBAAI

BAAI is zo'n plek waar het altijd vakantie lijkt. Zomer én winter want BAAI verandert mee met de seizoenen. Je doet er een spelletje, drinkt een winterbiertje of warme chocomel of geniet van een lekkere borrelplank. En het leuke van de winter is dat je een kas of iglo kunt reserveren.  

Ontdek WinterBAAI

Schaatsen zonder vrieskou

Gelukkig hoeven we in Breda niet te wachten op vorst en natuurijs om te kunnen schaatsen. Van half oktober tot half maart is de Kunstijsbaan open. Een plek voor zowel beginners als wedstrijd- en marathonschaatsers. 

Wie het liever wat kleinschaliger heeft en in kerstsfeer, kan van 16 december t/m 7 januari terecht bij Ulvenhout on Ice en van 14 december t/m 4 januari bij WinterWonderbeek in Prinsenbeek. Rondom de schaatsbaan wordt hier drie weken lang van alles georganiseerd. 

 

Misschien ook leuk voor jou!

Nog meer inspiratie voor deze winter

Leuke locaties om te bezoeken