Uniek muziek - uitje

Een dance music experience die je nergens ter wereld kan beleven, behalve in Breda bij ONSTAGE. William Watts bedacht dit concept, zegde zijn baan op en stortte zich in de pandemie vol op dit project. “Het is precies geworden zoals ik verwacht had.”

Voelen hoe het is om in de spotlights te staan als artiest, maar ook behind the scenes werken aan jouw dance track. Tijdens de ONSTAGE experience laat je jezelf helemaal onderdompelen in de dancewereld. Op zijn zolderkamer tijdens de covidpandemie bedacht William het idee voor ONSTAGE. “Tijdens covid mochten evenementen niet georganiseerd worden, maar musea waren nog wel open. Wat nou als ik die twee eens ging combineren? Een walk through attractie in de dancewereld.” ONSTAGE was geboren.

Spectaculair groepsuitje

In de ONSTAGE experience ga je door zeven interactieve kamers met hoogwaardige decors. In een uur tijd bereid je je voor op de show die jullie uiteindelijk gaan geven. “Je maakt een track, je verzint een DJ-naam, en uiteindelijk geef je een vette show, waar je een aftermovie van krijgt. Het is een unieke experience; alles is speciaal ontworpen voor ONSTAGE. Je kunt dit nergens anders ter wereld doen”, vertelt William. “Je doet alles samen, waardoor het ook een leuk uitje is met collega’s, familie of vrienden”, vertelt William. “Je hoeft niet per se DJ-ambities te hebben; het belangrijkste vind ik dat mensen lol met elkaar maken en een leuke tijd hebben.”

Aanstormend talent ontdekken

Naast de experience, is er ook een bar. “Leuk om met je collega’s of vrienden na de experience nog even te blijven hangen voor een drankje. Maar hier kun je ook cocktails drinken tijdens happy hour voordat je naar de stad gaat”, vertelt William. “Ook willen we meer evenementen organiseren. Zo hebben we al plannen voor kerst en carnaval.”

Terwijl je aan de bar een drankje aan het doen bent, is de kans groot dat een aanstormend talent achter de draaitafel staat. “Opkomende DJ’s kunnen in de bar een tijdslot boeken om een half uur te draaien voor publiek”, vertelt William. “Ik wil graag een podium bieden aan jong talent, zodat ze in aanraking kunnen komen met het artiestenbestaan. Het leuke is dat er DJ’s uit alle hoeken van Nederland komen om in de ONSTAGE bar te draaien.”

Van ontwerp naar realisatie

“Toen ONSTAGE geopend werd, moest ik mezelf wel even knijpen”, vertelt William. “Van idee naar tekening, naar voor de eerste keer het logo op de muur, naar complete realisatie met alle techniek die erachter zit. Het is echt bijzonder om te zien nu alles er staat. We hebben over zoveel details nagedacht en alles is gefinetuned.” Williams droom is om het concept ONSTAGE groter te maken: “Ik wil meerdere vestigingen openen, bijvoorbeeld in België, maar ook in China.”

ONSTAGE Experience & Bar
Ginnekenstraat 88A
4811 JJ Breda
onstageexperience.nl
Instagram: @onstage.experience