Uniek - horecaconcept

Van bioscoop naar hippe horeca hotspot in een monumentaal pand. De deuren van The Streetfood Club in Breda werden afgelopen zomer groots en feestelijk geopend. Je belandt in een kleurrijk interieur vol planten met gerechten en drankjes uit alle windstreken van de wereld. En wil je er dineren? Zorg maar dat je er op tijd reserveert. The Streetfood Club is een succes. Wes Schreutelkamp is één van de eigenaren van The Streetfood Club. “Het grootste compliment dat we kunnen krijgen is dat mensen terugkomen.”

Iconisch pand

Menig Bredanaar herkent het Grand Theatre, of is er regelmatig geweest. Voordat The Streetfood Club zich in het Grand Theatre aan het Van Coothplein vestigde, was het namelijk een boekhandel en daarvoor een bioscoop. “Veel bezoekers van The Streetfood Club zijn ontzettend nieuwsgierig wat we met het historische pand hebben gedaan”, vertelt Wes. Je komt ogen te kort als je binnenstapt in deze oude bioscoop. Spectaculaire kroonluchters aan het plafond, een jungle aan groene planten, oude ramen uit een kerk, indrukwekkende muurschilderingen, enorme palmbomen en heel veel kleur. “Alles wat we hebben gedaan is de overtreffende trap. In geur, kleur, smaak en beleving”, vertelt Wes.

Naast een bruisende ervaring op het gebied van eten en drinken kun je in The Streetfood Club ook terecht voor meetings. “We hebben boven een geweldige vergaderruimte voor workshops en meetings, de mogelijkheden zijn oneindig.” 

Spraakmakende ervaring

The Streetfood Club was in Utrecht een daverend succes. Een andere stad leek een voor de hand liggende keuze. De eigenaren kochten het pand in Breda in 2019 aan met de bedoeling om in anderhalf jaar tijd nog twee andere locaties in Nederland te openen. “Toen klapte de hele wereld er uit”, zegt Wes. De coronapandemie gooide behoorlijk wat roet in het eten. “Toch besloten we in 2020 te beginnen met verbouwen, we moesten iets”, vertelt Wes. De opening is een aantal keer uitgesteld vanwege de nasleep van de coronapandemie en tekorten aan personeel. In juli 2022 opende The Streetfood Club dan eindelijk haar deuren. Het resultaat? “Een spectaculaire beleving. Je komt hier niet alleen voor het spraakmakende interieur, maar ook voor het gevoel en de sfeer. En we hopen natuurlijk dat mensen terugkomen voor de kwaliteit”, zegt Wes.

Feast family

“We willen onze bezoekers meenemen in een verhaal over de hele wereld met prikkelende gerechten. Pittige cocktails, gerechten geserveerd met droogijs uit de Candy Shop, yakitori-spiesjes op een mini-barbecue en guacamole die je zelf nog moet vijzelen”, vertelt Wes. Je kunt nu alleen nog terecht voor het diner en cocktails, maar dat wordt straks uitgebreid met koffie en lunch: “We wilden niet te hard van stapel lopen door meteen alles aan te bieden. We vinden kwaliteit heel belangrijk, dus die wilden we eerst waarborgen.” Naast kwaliteit is goed personeel belangrijk voor Wes: “We willen hier een tweede thuis creëren voor ons personeel. We zijn echt een hechte familie en we worden niet voor niets de ‘feast family’ genoemd. Laatst hadden we weer een feest met 300 man personeel van al onze vestigingen.”  

Next level

De horeca is de 34-jarige Wes met de paplepel ingegoten. Hij begon al op jonge leeftijd in de afwas en wilde altijd kok worden. Van de spoelkeuken groeide hij door naar de bediening, liep horecastages in Australië en Curaçao, verdiepte zich in wijn, werd sommelier bij een Michelin restaurant en pakte vervolgens door in een managementfunctie. Tien jaar geleden kwam hij terecht bij een groep horecaondernemers, die nu zijn compagnons zijn. Hij is nu één van de acht eigenaren van The Streetfood Club. Of hij trots is? “Het kan altijd beter”, is daarop zijn antwoord. “Maar toen ik hier op het openingsfeest in juli was en er stond duizend man binnen, dacht ik wel: dit is écht next level. We hebben hier in Breda iets weggezet wat zelfs voor Amsterdamse begrippen groots is. We zijn blij dat dit unieke concept hier zo wordt omarmd.”

The Streetfood Club
Van Coothplein 17b
4811 NC Breda

Instagram: @thestreetfoodclub
thestreetfoodclub.nl/breda

Ook leuk om te lezen