Ben je op zoek naar een fijne wandelroute ten zuiden van Breda? Wandel eens door ’t Ginneken en het Markdal! Onderweg kom je ook langs het eeuwenoude Kasteel Bouvigne.

Lengte route: ongeveer 5 kilometer
Startpunt: Ginnekenmarkt 

Start op het Ginnekenmarktje. Neem een koffie to go mee van Moeke, Kleijne of LOLO voor onderweg. Loop langs Kahuna de Duivelsbruglaan in en bekijk ook meteen de Blind Wall op de zijkant van het pand. Wandel over de Duivelsbrug en sla links af het Markdal in. Volg al wandelend de kronkelende rivier door het Markdal. Wat een uitzicht!

Wandel door tot aan Landgoed Nuwenhuys (ter hoogte van de Fretbrug) en sla twee keer rechtsaf. Vervolgens loop je dezelfde weg terug, maar dan op het rechte pad! Wandel terug over de Galderseweg en de Bouvignelaan, zodat je ook nog Kasteel Bouvigne kunt bewonderen. Aan het eind van de Bouvignelaan sla je rechtsaf de Duivelsbruglaan in en loop je weer terug naar de Ginnekenmarkt.

Wist je dat… In 1614 kocht Filips Willem van Oranje huize ‘Boeverijen’ voor 27.000 gulden. Filips Willem was de oudste zoon van Willem van Oranje en was baron van Breda van 1609 tot 1618.