Ben je op zoek naar wandelinspiratie in Breda? Loop eens een rondje door de Belcrum en Haveneiland! Onderweg kom je verschillende Blind Walls Gallery muurschilderingen tegen.

Lengte route: 4 kilometer
Startpunt: Station Breda
Koffie to go: op het station

Het startpunt van deze route is de centrumzijde van Station Breda. Heb je zin in een koffie voordat je gaat wandelen? Op het station kun je terecht bij Starbucks, Broodzaak, Kiosk, Julia’s of AH to go. Bekijk hier de openingstijden.

De wandelroute: ​

  1. Wandel in oostelijke richting op de Spoorstraat richting de Koning Willem-Alexanderbrug.
  2. Sla rechtsaf op de Belcrumweg en loop onder de spoorbrug door.
  3. In de tunnel zie je muurschilderingen van Blind Walls Gallery!
  4. Aan je rechterhand zie je het Gerechtsgebouw. Neem even de tijd om naar dit imposante bouwwerk van 66 meter hoog te kijken. Wil je wat meer kilometers afleggen? Neem dan een kijkje in het Spoorpark dat naast het Gerechtsgebouw ligt. Via het trappetje aan de rechterkant van het gebouw kun je het park betreden. 
  5. Vervolg de Belcrumweg met de bochten mee en steek ter hoogte van de Belcrumhaven de weg over richting Stek en PIER15, over de Veilingkade.
  6. Is Stek open? Neem een kijkje bij deze creatieve broedplaats. Hier vind je kleine innovatieve bedrijfjes, winkels en horeca. Als je even doorloopt kun je een kijkje nemen bij de skaters van PIER15.
  7. Loop weer terug de Veilingkade op en steek de weg over om de Belcrumweg te vervolgen.
  8. Sla rechtsaf om de Speelhuislaan in te wandelen. Wandel langs het station over de Stationslaan.
  9. Sla rechtsaf de Terheijdenstraat in en loop onder de spoorbrug door. In de tunnel zie je wederom muurschilderingen van Blind Walls Gallery. Deze staat in het teken van Backer en Rueb.
  10. Sla rechtsaf de Stationsweg in en wandel door tot je weer bij het station aankomt.

Wist je dat...
De Speelhuislaan was altijd, en is nog steeds, een belangrijke doorgaande straat. De spoorlijn die door de straat loopt is gebouwd in 1928 en het treintje vervoerde goederen vanaf het station naar bedrijven op het industrieterrein Crogten. De sporten hiervan zie je nog steeds – letterlijk – liggen in de Speelhuislaan.