Op zoek naar een fijne lentewandeling door het groene Breda? Kijk eens naar deze route van ruim 5 kilometer van Breda Wandelt. Heerlijk om je dag mee te beginnen als de dauw nog op het gras staat, in de middag als de zon schijnt, 's avonds na het eten om je hoofd leeg te maken of in het weekend samen met vrienden of familie. 

Lengte route: 5,6 kilometer
Startpunt: Valkenberg park 

 • Het startpunt van deze lentewandeling is in het Valkenberg park. Wandel vervolgens over de Seeligsingel, de Mauritssingel en de Nassausingel. 
  Geniet van de frisgroene lentebladeren aan de bomen en de kleurrijke bloemen in het park. Wist je dat het Valkenbergpark oorspronkelijk alleen voor bewoners van het Kasteel van Breda was? Nu is het een fijne ontmoetingsplek voor iedereen.
  Hotspot: Koffie met wat lekkers bij het T-Huis
   
 • Vervolg je route naar de Sint Ignatiusstraat. Ga rechtsaf bij de Monseigneur Hopmansstraat en loop over de campus van Breda University of Applied Sciences.
  Als je goed kijkt, spot je nog een muurschildering van Blind Walls Gallery onderweg. Daarna neem je een kijkje in het groene Van Koolwijkpark. Dit park wordt ook wel de Engelse tuin van Breda genoemd. Een echte verborgen parel, verscholen tussen riante villa's. 
   
 • Daarna wandel je naar het Wilhelminapark en de Wilhelminastraat.
  Bij de ingang staat het Pools oorlogsmonument dat onthuld is in 1949, 5 jaar na de bevrijding van de stad. Aan de andere kant staat een Duitse Panthertank die door generaal Maczek een jaar naar de bevrijding van Breda aan de stad geschonken werd. 
  Hotspot: Lunchen bij Hemels of Anne&Max
   
 • Via het Nonnenveld wandel je door de Sint Annastraat terug naar het Valkenberg park. 
  Wandel op je gemak door de Sint Annastraat en loop eens binnen bij een van de leuke winkels! Bekijk hier alle ondernemers uit de Sint Annastraat.
  Hotspot: Zin in een borrel? Strijk neer op het terras bij Latour of bij Publieke Werken

Bekijk de route via Google Maps of RoutIQ

Nog meer wandelroutes in Breda