Ontdek - het festival

Van 8 september tot en met 23 oktober vindt het 10e BredaPhoto Festival plaats. In dit blog lees je alle redenen waarom je dit culturele fotofestival niet mag missen!

BredaPhoto is het grootste internationale fotofestival in de Benelux

BredaPhoto laat het werk zien van meer dan zestig fotografen en kunstenaars uit meer dan achtentwintig landen. Breda is zeven weken lang één groot levend canvas! Je ziet het werk van (inter)nationale topfotografen én nieuw talent op aansprekende binnen- en buitenlocaties verspreid door Breda. Kijk hier voor alle locaties

Het thema ‘Theatre of Dreams’ laat bezoekers hoopvol dromen

BredaPhoto laat het beste van de hedendaagse fotogafie zien aan de hand van een relevant thema. Dit jaar is het thema ‘Theatre of Dreams’. BredaPhoto wil dromen tonen die waargemaakt kunnen worden. Heel divers. Want dromen zijn anders voor iedereen. De één probeert een duurzame omgeving te creëren, de ander zoekt een veilige uitweg uit onderdrukking, een derde droomt van een bestaan zonder honger.

Er zijn leuke wandelroutes door de stad en het bruisende Havenkwartier

De tentoonstellingen zijn verspreid over binnen- en buitenlocaties in het centrum van Breda en het Havenkwartier in de wijk Belcrum. Er zijn meerdere routes gemaakt. Een wandeling langs de openluchttentoonstellingen in het centrum en een wandeling naar het havenkwartier. Combineer de mooie buitententoonstellingen van BredaPhoto met toffe hotspots in Breda en je hebt een heerlijke dag. Deze twee wandelingen kun je ook aan elkaar koppelen voor een hele dag BredaPhoto. Om de binnenlocaties te bezoeken, heb je een dagkaart of passepartout nodig. 

Wil je liever met een gids BredaPhoto ontdekken? Ook dat kan!

BredaPhoto met de fiets

Ben je slecht ter been of vind je fietsen nou eenmaal leuker dan wandelen dan kun je BredaPhoto ook met de fiets bezoeken. Let wel op waar je je fiets parkeert! In Breda mag je je fiets alleen parkeren in een van de gratis fietsenstallingen, fietsrek of tegen een zogenaamd ‘nietje’. Wild geparkeerde fietsen worden opgehaald en kun je tegen betaling ophalen bij Fietsdepot de Faam. Fietsen zijn op verschillende plaatsen te huur in Breda

BredaPhoto is een leuk uitje voor jong en oud

Ontdek Breda en BredaPhoto met vrienden, familie of het gezin. Tijdens een bezoek aan BredaPhoto loop je door de prachtige historische binnenstad en het bruisende Havenkwartier met veel creatieve hotspots zoals BRACK en Radio Pannenkoek. Of  combineer een bezoek aan BredaPhoto met de huur van een sloepje bij BAAI en maak een tussenstop bij Belcrum Beach. Of plof neer in het Valkenbergpark voor een picknick of de easy going vibe bij het T-huis. Hier is ook een leuke speeltuin voor kinderen.  

BredaPhoto geeft podium aan nieuw talent

Het BredaPhoto International Talent Program (ITP) is een Europees samenwerkingsproject van BredaPhoto en verschillende Europese kunstacademies. 

Tijdens Theatre of Dreams vindt ook het Residency Program plaats: zeven jonge fotografen verblijven voor de duur van het festival in Breda en werken aan hun individuele projecten. In het laatste weekend presenteren zij hun werk aan het publiek.