Vrijdagmiddagborrel hotspots in breda

  • Borrel
Het is vrijdag en het weekend staat voor de deur. Voor veel Bredanaars betekent dit een gezellige vrijdagmiddagborrel! In Breda zijn er genoeg plekken waar je samen met je vrienden het weekend kunt inluiden. Wij zetten een aantal hotspots voor jouw volgende vrijdagmiddag op een rij!

DOK19

De bierliefhebber zal ongetwijfeld het weekend al vaker hebben ingeluid bij deze hotspot aan de Haven. Bij DOK19 kun je uiteraard terecht voor lekkere speciaalbiertjes en heerlijk pubfood. Met een zonnig terras, dj's op de donderdag, vrijdag en zaterdag én de gelegenheid om de meeste sportwedstrijden te checken is dit hét café waar je ongetwijfeld een leuke tijd met vrienden beleeft!

Haven 19

Pier15

Het centrum is niet de enige plek waar je goed het weekend kunt inluiden. Neem eens een kijkje bij Pier15 in het creatieve Havenkwartier! Dit is meer dan alleen een skatepark. Het is een culturele ontmoetingsplek voor jong en oud waar vanalles te beleven valt! 

Veilingkade 12

Café SamSam

Café SamSam is een echt stadsborrelcafé waar advocaat en arbeider gebroederlijk naast elkaar genieten van het lekkers dat ons eigen land te bieden heeft. Ontdek hier de borrelkeuken met tal van kleine gerechten van eigen bodem en zee.

Binnen en op het grote terras onder de bomen van de Grote Markt kun je heerlijk proeven van de gerechten uit de borrelkeuken. Laat het speciaal bier je smaken met een uitgebreide selectie van kleine brouwerijen of ga voor wijn van eigen territoir.

Grote Markt 2

Maddox

Op de hoek van de markt in de schaduw van de Grote Kerk zit het sfeervolle Maddox! Deze grootse borrelplek van maar liefst drie verdiepingen is een perfect startpunt voor jouw vrijdagavond! Je kunt hier uiteraard terecht voor een breed assortiment aan speciaalbiertjes, maar ook voor een lekkere lunch of een heerlijk diner zit je bij Maddox aan het juiste adres! Kom gezellig eens langs!

Grote Markt 45

Café Lawaaipapegaai

Café Lawaaipapegaai is het uitgesproken en eigenzinnige café aan de Haven van Breda waar je je meteen thuis voelt zodra je binnenkomt. Als je het gevoel hebt dat je als kleurrijke gast in het unieke interieur past ben je op de juiste plek om te komen borrelen.

Zuid-Amerikaans streetfood wordt aangeboden met burritos, bowls en burgers naar keuze of je laat je verrassen door de chef met zijn eigen gemaakte hot sauce. Laat je aanwezigheid niet aan de barbirds voorbij gaan en laat je gezelligheid horen tijdens het borrelen!

Haven 5

Bar Copa

Bar Copa is een authentieke Spaanse borrelbar gevestigd in het oudste pandje in het hart van het centrum. Dit verstopte pandje diende vroeger als kosterhuis en kluis van de Grote Kerk van Breda en is nu omgetoverd tot een prachtige trendy bar.

Uitgebreid borrelen kun je zowel binnen als op het terras van de middag tot de late avonduurtjes in het bruisende centrum. Naast diverse Spaanse wijnen, cava’s, cocktails en speciaalbieren wordt ook tapas geserveerd.

Kerkplein 3

Café Noir

Café Noir heeft de elegantie en allure van Parijs in combinatie met de gezelligheid en huiselijkheid van Breda. De café en bistro bevindt zich precies tussen het Ginneken en de binnenstad van Breda waar je makkelijk binnenloopt voor een lekkere borrel.

Alles ademt Frankrijk en is een lust voor het oog voor je vrijdagmiddagborrel die hier druk bezocht wordt. Het eetcafé heeft echte Franse klassiekers zoals verse oesters, gebakken gamba’s of charcuterie en heeft daarnaast mooie wijnen en speciaalbieren in huis.

Ginnekenweg 3

De Borrelbar Breda

De Borrelbar Breda is een gezellige huiskamer voor iedereen waar je kunt genieten van de lekkerste borrels. Gezelligheid wordt gebracht met een unieke combinatie van leuke muziek, een sfeervolle inrichting, leuk barpersoneel en een ruime borrelkaart.

Borrelen en uitgaan gaan hier hand in hand in de levendige binnenstad met het gezellige terras. Met diverse speciaalbieren, cocktails en gin-tonics loopt een avond gezellig borrelen met vrienden gegarandeerd uit op een feestje!

Vismarktstraat 18

Café Belgique

Café Belgique is hét Belgisch eet- en biercafé van Breda en omstreken op de hoek van het Van Coothplein. Het café staat volledig in het teken van onze zuiderburen met een groot assortiment Belgische bieren en klassieke Vlaamse gerechten.

Antwerpse gastvrijheid in optima forma beleef je hier tijdens het borrelen in het gezellige café en op het zonnige terras. Ontdek de lekkerste gerechten op het menuuke en geniet van het plezantste stukje België in Breda!

Nieuwe Ginnekenstraat 2

Moeke Ginneken

Moeke Ginneken is een café waar iedereen graag naartoe komt om te proosten op het weekend tijdens de vrijmibo. Hier wordt er gezorgd voor de hapjes met drankjes en natuurlijk de gezellige sfeer waardoor het de plek is waar je elkaar ontmoet en je vrienden mee naartoe neemt.

Genieten op het terras, een drankje aan de bar, een lekker bord eten uit de keuken, een goed gesprek aan een van de tafels of met de voetjes van de vloer is het altijd feest. ‘Ik zit even bij Moeke’ is het mooiste excuus om het op deze plek de vrijdagavond wat later te maken.

Ginnekenmarkt 17