Een dagje Breda is altijd een goed idee. Zeker nu de horeca helemaal open is en we je weer gastvrij kunnen verwelkomen in onze bourgondische stad. Heb je inspiratie nodig voor je dagje Breda? Hier vind je tips!

Horeca is onlosmakelijk verbonden aan Breda – daar kun je niet omheen – maar Breda heeft zoveel meer te bieden. Het is een geweldige stad om te shoppen met mooie winkels en leuke boetiekjes, maar ook als je van cultuur houdt kun je hier je hart ophalen. Nog steeds zijn de overblijfselen uit het rijke (Nassau)verleden van Breda overal te vinden.

Stek

Een plek waar je niet zomaar langsloopt, een verborgen parel in Breda: Stek. Stek is een broedplaats voor creatieve ondernemers in het ruige Havenkwartier. Je vindt hier kleine innovatieve bedrijven én Radio Pannenkoek, waar je terechtkunt voor – uiteraard – een pannenkoek, maar ook andere hapjes en drankjes.
Tip: Leuk om overdag naartoe te wandelen. Neem dan ook meteen even een kijkje bij PIER15 dat even verderop ligt. Dé hotspot voor skaters, maar hier drink je ook een lekker speciaalbiertje op het terras.

Lees hier wat er te doen is op STEK.

Stedelijk Museum

Wil je cultuursnuiven in Breda? Leuk! Het Stedelijk Museum mag je niet missen tijdens een bezoek aan Breda. Eeuwen Bredase geschiedenis en kunst samengevat in één museum. Op dit moment zijn er verschillende exposities te zien in het museum, waaronder ‘Vanwege Vincent’. De geboortestreek van Van Gogh als inspiratie toont hoogtepunten uit de collectie en het artist-in-residence programma van het Van GoghHuis in Zundert.

Lees hier meer over het Stedelijk Museum

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

Borrelen in Breda

Het mag weer! Borrelen tot in de late uurtjes, Bredanaars houden ervan én zijn er kei goed in. Of je nu graag een wijntje, een frisse G&T, een ijskoud biertje of een virgin cocktail drinkt, de sfeer zit er altijd goed in. Leuk om je dag in Breda goed af te sluiten, toch?

Bekijk alle borrelhotspots in Breda hier

Blind Walls Gallery

Zin om Breda te voet of met de fiets te ontdekken? Dan is een route van Blind Walls Gallery echt iets voor jou. Blind Walls Gallery is hét museum op straat. In Breda zijn 100 Blind Walls te vinden. Stuk voor stuk met een verhaal over Breda, dus je leert de stad ook op een historische manier kennen.

Bekijk hier de routes

SuperNova Experience

Wanna play? Dompel je onder in de wereld van SuperNova Experience in Breda: een belevenis vol kleur die je uitnodigt om te spelen en te verkennen. Hoe oud je ook bent. Kom jij ook naar hét selfiemuseum van Breda? Vergeet je telefoon of camera niet mee te nemen, want hier maak je de vetste foto's voor Instagram en de leukste filmpjes voor TikTok! 

Lees hier meer over SuperNova Experience

FoodHall Breda

Geen idee wat je wilt eten of kun je gewoon niet kiezen? Ga dan naar de FoodHall in Breda! Hier vind je keukens van over de hele wereld, samen onder één dak. Handig om even snel te lunchen of een hapje te eten. Extra leuk: de FoodHall bevindt zich in de oude bioscoop. 

Lees hier meer over de FoodHall

Historische wandeling

Breda is niet voor niets de bakermat van het Huis Oranje Nassau! Ontdek de historie van Breda door een historische wandeling door de stad te maken. Zo maak je kennis met het oudste gedeelte van Breda. Én je ontdekt dat de voorouders van ons Koninklijk Huis hier bijzondere sporen nalieten. 

Bekijk de route hier

Indoor speelparadijs

Regenachtige dag of gewoon zin om jezelf uit te leven? Leef jezelf uit in een van de indoor speelparadijzen van Breda. Ga een dagje naar Kabonk, Cross Jumps, Monkey Town, Street Jump of Bounce Valley. Een leuk uitje voor jong en oud. 

Reptielenhuis De Aarde

Altijd alles al willen weten over krokodillen, schildpadden of andere reptielen en amfibieën? Bij Reptielenhuis De Aarde leren kinderen alles over de wereld van deze bijzondere dieren. De échte waaghalzen kunnen zelfs een levende slang vasthouden.

Meer informatie

Chic uit eten in Breda

Zin om het leven te vieren en chic te dineren in Breda? Breda heeft prachtige horeca om net even wat meer bijzonder uit eten te gaan. Laat je verrassen door een bijzondere experience bij Holy Moly, geniet van een verrassingsmenu bij Zuyd, Salon de Provence, ’t Jagthuijs, Ruitersbosch, Restaurant Uijttewaal, Liefdesgesticht of Chocolat of eet bij een Michelin bekroond restaurant: Wolfslaar.