Vintage winkels in Breda

  • Duurzaam
Schatzoeken, thriften (tweedehands winkelen), koopjes jagen of pareltjes scoren… Bij deze vintagewinkels in Breda vind je de tofste vintage items die jouw kledingkast of woning een stukje unieker maken. Ieder vintage item heeft een uniek verhaal waardoor het net iets meer betekenis krijgt voor de nieuwe eigenaar. Door tweedehands te shoppen ben je bovendien duurzaam bezig en draag je jouw groene steentje bij aan het milieu.

Bloesem Vintage

Bloesem Vintage is dé vintage kledingwinkel aan de Willemstraat in Breda. In de winkel wisselt de collectie wekelijks met nieuwe items dames- en herenkleding verdeeld over 12 wisselende thema’s. Vintage kleding is opvallend en uniek, heeft een minder negatieve impact op de aarde, is van hoge kwaliteit én ook nog eens betaalbaar. In de winkel van Bloesem Vintage kun je in real life de mooiste kleding komen passen en er is een webshop die al langer in de lucht is.

Willemstraat 21

Appel & Ei

Of je het nu thristen of schatzoeken noemt, bij Appel & Ei vlakbij de haven van Breda vind je het concept ‘gave kleding voor lage prijzen’. Iedere dag worden de mooiste items tweedehands kleding, schoenen en tassen hier speciaal voor jou geselecteerd. Snuffel lekker rond en wie weet scoor je een leuk item voor een koopje! Wil je je eigen kleding inleveren en een steentje bijdragen aan dit toffe concept? Dat kan natuurlijk ook! 

Tolbrugstraat 13

NEXT BY NIC

Bij NEXT BY NIC vind je een hoogwaardige selectie vintage kleding, schoenen, tassen en accessoires van eigentijdse bekende topmerken en modieuze labels waarvan de collectie vrijwel wekelijks wisselt. De exclusieve luxeproducten zijn van dermate hoge kwaliteit dat ze de tand des tijds doorstaan en uitermate geschikt zijn voor een tweede leven. NEXT BY NIC ademt elegantie en het is een paradijsje voor liefhebbers van haute couture, vintage en mooie items!

Ginnekenweg 31

Ins and Outs

Op zoek naar mooie designer- en merkkleding zonder daar de hoofdprijs voor te betalen? Grote kans dat Ins and Outs voor jou de hemel op aarde is! De collectie wordt dagelijks aangevuld en volgt altijd de mode van het seizoen. Ins and Outs heeft een groot aanbod gedragen vintage, merkkleding en outletschoenen voor dames, heren en kinderen. Al jaren worden hier onder grote belangstelling twee keer per jaar de enorm populaire ‘schoenenverkoop’ weken gehouden.

Ginnekenweg 41

Opnieuw

Aan de Ginnekenweg vind je boetiek OPNIEUW met een duurzaam, uniek en gevarieerd aanbod tweedehands merkkleding. Je shopt hier vintage & tweedehands dames- en herenkleding, accessoires, galakleding, pret à porter en couture. Kleding wordt hier door klanten ingeleverd om hun items opnieuw te laten stralen. Kledingstukken worden na een zorgvuldige selectie met liefde in de boetiek gehangen. Kleding krijgt bij OPNIEUW altijd opnieuw een tweede kans!

Ginnekenweg 80

Tijdloos 2de keer mode

Tijdloos 2de keer Mode is eerste klas in tweedehands! De winkel in Breda is voor de inname en verkoop van tweedehands dames- en herenmode van exclusieve merken. Bij Tijdloos 2de keer Mode kun je terecht voor kleding, schoenen en leuke accessoires van de betere merken. Het assortiment is seizoensgebonden met kleding die iedere dag in- en uitgaat waardoor er altijd wel wat nieuwe in de winkel hangt. Kom een kijkje nemen in de winkel om gezellig te snuffelen!

Haagweg 143

Vintage Pop-Up Store

Vintage Pop Up Store verkoopt een ruim assortiment aan vintage interieur en een mix van accessoires uit het midden van de vorige eeuw. Van design tot antiek en designverlichting tot meubels. Bij Vintage Pop Up Store vind je gegarandeerd de tofste vintage items die jouw woning een stukje unieker maken! In maart 2024 verdwijnt de Pop Up Store Breda weer. Dit is nu je kans om in de winkel te komen snuffelen om unieke en exclusieve vondsten te vinden.

Kasteelplein 1

ReShare Store

Winkelend mensen helpen. Mooier kan niet toch? De ReShare Store is de tweedehands- en vintage kledingwinkel van het Leger des Heils om kleding en textiel in te zamelen en te hergebruiken. Je koopt hier mooie betaalbare items én doet iets goeds voor je medemens en het milieu door kleding opnieuw te delen of te dragen. De prijs die jij uitgeeft aan dat mooie kledingstuk gaat ook nog eens volledig naar het hulpaanbod van het Leger des Heils.

Markendaalseweg 50

J'adore Vintage

Zin om vintage pareltjes te scoren? Bij J'adore Vintage helpt eigenaresse Suus je aan de leukste vondsten uit de jaren '70, '80 en '90. Je vindt hier unieke items met een verhaal van over de hele wereld, maar vooral uit België en Frankrijk. Je shopt ook nog eens voor een duurzamere wereld door tweedehands kleding te kopen en je ecologische voetafdruk te verkleinen. Je kunt hier 'treasure hunting' voor € 35,00 per kilo. 

Sint Annastraat 8

Vintage Design Store

Vintage Design Store is ontstaan uit een passie voor het verzamelen van vintage design meubels en accessoires. Al meer dan 10 jaar zoekt de eigenaar naar de mooiste juweeltjes over de hele wereld. Het resultaat is een uitgebreide collectie designstukken uit de jaren '50, '60 en '70 . De geschiedenis en het verhaal van zo'n designstuk geven de nieuwe eigenaar ervan diepte en betekenis. 

Ettensebaan 2

Meubelatelier Koningsstraat 5

De Koningstraat is een unieke straat! Het is namelijk de enige straat in Nederland met maar één huis en één huisnummer. Meubelatelier Koningstraat 5 is hét adres in Breda voor speciale woonitems en bijzondere woonaccessoires. De passie en liefde voor industrieel, vintage en design is duidelijk terug te vinden in het assortiment. Je vindt oude geleefde meubels met een lang verleden en vaak prachtige verhalen. Stuk voor stuk origineel en eigenhandig opgeknapt.

Koningstraat 5