Zondag 18 juni is het vaderdag. Dé dag om je vader, bonusvader, schoonvader, opa, oom of andere man in je leven in het zonnetje te zetten. Bedank hem voor alles wat hij voor je doet met een leuk cadeau of een dagje uit in Breda. Hier vind je leuke inspiratie! 

Dagje op het water

Met de zomer in zicht zien de weersvoorspellingen er voor Vaderdag goed uit! Geniet van de zon tijdens een rondje varen over de singels of huur een sup of waterbike als je je vader uit wil dagen. Tip: reserveer op tijd, zodat je zeker bent van een plekje. 

Nog meer leuke dingen op of aan het water

Voor de bourgondiër

Houdt hij van lekker eten en drinken? Dan zit je in Breda wel goed! Ga samen brunchen bij Restaurant Wolfslaar (het enige Bredase restaurant met een ster!) en sluit af met een mooie natuurwandeling. Iets dichter bij de binnenstad vind je Hemels, hier kun je lekker lunchen of dineren met je familie. Op zoek naar wat laagdrempeligers? Neem hem mee naar zijn favoriete terras of biercafé, altijd goed! Wat dacht je van de Boterhal, BRACK, Beers and Barrels of Frontaal. Nog meer inspiratie nodig? Breda barst van de leuke tuinterrassen en terrassen aan het water.

Lees meer over het bierverhaal van Breda

Happen en trappen

Ben je al bekend met het Happen en Trappen concept? Langs de route wordt je buik gevuld door maar liefst vijf restaurants. Trap mee van koffie tot nagerecht! Liever happen en stappen? Dat kan ook! Ontdek de omgeving te voet of met de fietst terwijl je onderweg getrakteerd wordt op heerlijke lekkernijen. 

 

Spelletje spelen

Houden jullie wel van wat competitie? In Breda kun je op verschillende plekken tegen elkaar strijden. Wat dacht je van een potje jeu de boules bij bij Boules, Bites, Bar? Of een escape room of een potje bowlen? In Breda is er genoeg te doen. 

Nog meer leuke uitjes

Tourtje Blind Walls Gallery

Heb je de nieuwste Blind Walls al gezien? Een leuk uitje om te doen is een wandeling of een fietstour langs de Blind Walls in Breda. Iedere schildering is gebaseerd op een Bredaas verhaal dat past bij de locatie. De gidsen van Blind Walls Gallery vertellen over de kunstwerken, de makers en de verhalen die als inspiratie dienden. De rondleiding is een alternatieve manier om de stad te ontdekken; bijzondere locaties, goede verhalen en mooie kunstwerken.

Lees meer over Blind Walls Gallery

Wijnproeverij in de wijngaard

Wist je dat op een steenworp afstand van Breda een wijngaard ligt? Op een idyllische plek in Chaam ligt de natuurlijke wijngaard van Ron en Monique. Hier maken zij heerlijke wijnen, waaronder een oranje wijn! In 2005 werd de eerste hectare, met behulp van vrienden en familie, aangeplant. Op dit moment telt Wijngaard Dassemus 16.000 stokken van dertien druivensoorten: helemaal biologisch.

Lees meer over Wijngaard Dassemus

Ook leuk om te lezen