Uiteten op maandag

    Je hebt het vast al eens meegemaakt. Je hebt zin om lekker een hapje te eten, maar het is maandag. Veel horecagelegenheden vieren inderdaad weekend op maandag, maar gelukkig is er ook een aantal dat je ook op maandag met open armen ontvangt om te dineren! Inspiratie nodig? We zetten de Bredase restaurants die open zijn op een rij.

    Café Noir

    Een café waar de menige Bredanaar regelmatig komt! Café Noir bevindt zich precies tussen het Ginneken en de binnenstad. Het elegante van Parijs en de gezelligheid van Breda, dat is Café Noir. Je kunt er terecht voor een goede bak koffie of een lekkere borrel, lunch of diner. 

    Ginnekenweg 3

    EsPintxos

    Onder het motto van compartir is vivir, oftewel delen is leven serveert EsPintxos een ruime hoeveelheid aan pintxos om uit te kiezen. Je beleeft het ultieme vakantiegevoel op de Mercado Grande alias de Grote Markt. 

    Ook leuk: na het diner tovert EsPintxos zich om tot uitgaansgelegenheid!

    Grote Markt 50

    De Botanist

    Waarom maar één gerecht kiezen als je er ook meer kunt proeven? De Botanist richt zich op shared dining. Je proeft er verschillende keukens van Aziatisch tot Latijn-Amerikaans en van Mediteraans tot Afrikaans. 

    Wist je dat het pand waar de Botanist nu zit vroeger 'De Trapkes' heette? Het pand lag namelijk een stuk hoger dan andere panden aan de straat en heeft daarom die bijnaam gekregen. Inmiddels is het pand scheef gezakt, maar het blijft een iconisch bouwwerk voor Bredanaars!

    Tolbrugstraat 19

    The Streetfood Club

    Verwacht streetfood, all-day brunch, cocktails en een smashing interieur als je voor The Streetfood Club kiest. Heerlijke shared dining in een ultiem instagrammable restaurant. En één ding is zeker; ook op maandag aan gezelligheid geen gebrek, want je zult niet de enige zijn! Reserveer dan ook op tijd. 

    Van Coothplein 17B

    Reparola

    Reparola is een pastabar met aan de voorzijde een Italiaanse cocktailbar. Je waant je er in de Italiaanse jaren '20 sfeer en in de zomer geniet je aan de achterzijde van het heerlijke tuinterras. 

    Wilhelminastraat 15

    Bobbi's bar

    Bobbi's Bar is een lust voor het oog. Er staan gerechten uit Italië, Engeland, België en Nederland op de kaart. Pizza, biefstuk en kip zijn de pijlers van de menukaart. 

    Gasthuispoort 1

    Pazzi

    De lekkerste Italiaanse recepten bestaan al honderden jaren en worden door trotse 'mammas' zorgvuldig overgedragen op de volgende generatie. Deze volgende generatie roert bij Pazzi in de pannen, naar de geheime recepten van hun moeders. Geniet hier van hemelse antipasti en houtovenpizza's. 

    Van Coothplein 33

    De Pasta Kantine

    Aan pizza en pasta geen gebrek in deze lijst. Bij De Pasta Kantine draait het om authentieke, pure en smaakvolle gerechten, geïnspireerd op de Italiaanse keuken. Vooral in de zomer zit je hier erg knus op het buitenterras!

    Veemarktstraat 72

    Barlucca

    Nóg een Italiaans restaurant op deze lijst :-) Met een gevarieerde menukaart vol Italiaanse gerechten en specialiteiten is Barlucca de perfecte plek voor een gezellige avond uit. In het warme, romantische en authentieke pand is het voor jong en oud genieten. 

    Van Coothplein 24

    Colins

    Echte levensgenieters zitten hier goed. Bij Colins kun je heerlijk dineren in een ongedwongen en vooral huiselijke sfeer. De menukaart is uitgebreid en biedt voor ieder wat wils. 

    Ginnekenweg 24