Saskia van Rijn (32) is community manager bij de Triple O Campus in Breda: dé broedplaats voor de creatieve industrie en toegepaste technologie, waar inmiddels bijna 90 bedrijven hun thuisbasis vinden. Na haar eerste kennismaking met Breda was Saskia naar eigen zeggen ‘hooked’. “Ik wist: in deze stad moet ik werken.”

Hooked aan Breda, vertel!
“Dat zit hem vooral in het persoonlijke karakter van de stad. En in de saamhorigheid die je hier voelt. Privé, maar ook zakelijk. Nu ben ik van mezelf al best een sociaal dier, maar contact leggen gaat hier echt als vanzelf – ook als je daar niet zo’n held in bent. Ook fijn: mensen vinden hier niet zo snel iets van een ander. We gunnen elkaar wat en je kunt hier lekker jezelf zijn. Ik zie Breda echt als de huiskamer van de creatieve industrie.” 

Waarom is dat ‘samen’ zo belangrijk, volgens jou? 
“Het is goed om af en toe van je eilandje te stappen. Om inspiratie op te doen bij een ander, of de samenwerking te zoeken met iemand die je nog niet kent. Dat verrijkt je werk én maakt het resultaat vaak beter.” 

Dit is dan ook precies waar het op de Triple O campus allemaal om draait. Om kruisbestuiving tussen bedrijven onderling, maar óók met bijvoorbeeld het onderwijs. “Kennis delen via gastcolleges in ons grand café, jong talent de kans geven om te proeven van de praktijk en kennis te maken met potentiële werkgevers; ook dát gebeurt hier.” 

Hoe maken jullie die kruisbestuiving mogelijk? 
“We zorgen er in de eerste plaats voor dat de bedrijven op de campus elkaar vinden – en zich daar ook voor openstellen. We organiseren regelmatig events, inspiratiesessies en borrels. Zodat mensen elkaar zakelijk én persoonlijk kunnen ontmoeten. Om krachten te bundelen en projecten naar een hoger level te tillen. Maar óók het gewoon even leuk te hebben, mét elkaar. 

Ik geloof erin dat je beter werk levert, als je je lekker voelt op de plek waar je werkt. Met toffe mensen om je heen. Je kunt inmiddels ook sporten op de campus en ons grand café is een plek waar je iedereen tegenkomt. Het mag hier voelen als een tweede thuis.

Ik ben ook het aanspreekpunt voor partijen buiten de campus. Er zit hier heel wat kennis. Ik sta steeds weer te kijken van de, ook internationale, opdrachtgevers die hier aankloppen. En van het vaak toonaangevende werk dat we hier maken. Je bent geneigd te denken dat dit alleen is weggelegd voor bedrijven in de Randstad, maar het gebeurt óók hier, in Breda. Dat mogen we nóg beter vertellen aan de buitenwereld – en daar zet ik me graag voor in.”

In Breda weten we ook wat lekker leven is. Daar leent de stad zich natuurlijk perfect voor. Hard werken, hard genieten. Dát is echt Breda.

Is iedereen hier welkom?
“We mikken op ondernemers die zich én in de creatieve industrie of toegepaste technologie bevinden - én begrijpen wat het betekent om op een campus te werken. De community hier verlangt dat je óók wat komt brengen - en niet alleen komt halen. Je moet wel je deur open willen zetten, in ieder geval in figuurlijke zin.”

Om ook startende ondernemers een plek te bieden is er een Co Workspace ingericht. “Hierbij zetten we wél weer in op continuïteit. We vragen we starters om zich in ieder geval 3 maanden aan de campus te verbinden. Het mag niet te vluchtig worden, de community staat hier op één.” 

Meer weten over de campus, of heb je een vraag aan Saskia? Neem gerust contact op! 

Triple O Campus
Reduitlaan 33 
4814 DC Breda
tripleocampus.nl

Nog meer inspiratie opdoen?