Ga lekker wat - doen!

Misschien heb je eerste kerstdag net iets te veel binnen gezeten en wil je even weg van de boom en de ballen. Trek er dan tweede kerstdag lekker op uit. 
Tip: check van tevoren de openingstijden op de verschillende websites! Niet álles is tweede kerstdag open. 

Schaatsen in kerstsfeer

We hebben er al even aan mogen ruiken deze winter, maar schaatsten op natuurijs is er met kerst niet meer bij. Niet getreurd! In Prinsenbeek en Ulvenhout kun je je schaatsen onderbinden. Schaatsplezier in kerstsfeer voor iedereen. 

Lees hier meer over Ulvenhout on Ice
Lees hier meer over WinterWonderBeek

 

Laat die hersens maar kraken!

Met een speurtocht maak je zelfs de kinderen enthousiast voor een wandeling door de stad. Speciaal voor deze kerstperiode maakte het Ondernemersfonds Breda een Lichtjesspeurtocht door de binnenstad.
De Grote Kerk heeft er zelfs twee: een speurtocht naar ridders en dieren voor de kleinsten en een meer uitdagende tocht voor 10-plussers.

Kijk hier voor nóg meer speurtochten door Breda

 

Creatief met Kerst

Creativiteit en kerst gaan heel goed samen. Dat bewijzen de inwoners van Princenhage en Bavel ieder jaar weer. 
In Princenhage maakten bijna honderd bewoners een originele kerstcreatie vóór of aan hun huis. Een route met de adressen kun je ophalen bij de kerststal op de Haagsemarkt. Op ieder adres hangt een letter waarmee je een slagzin moet zien te maken. 
Lees hier meer over de KerstCreatieroute Princenhage

Bavel heeft zich op de kerststallen gestort. In alle soorten en maten. Klein, groot, traditioneel of zelf gemaakt. Er zijn er ruim tweehonderd, in de tuinen of duidelijk zichtbaar achter de ramen. Vanaf 17.00 uur zijn ze mooi verlicht. Bij Dorpshuis 't Klooster aan het Jac van Gilsplein kun je voor € 2,50 een route kopen. De opbrengst gaat naar de Vrienden van Harmonie Caecilia Bavel. 
Lees hier meer over de Kerststallenroute Bavel

 

Lichtjeswandeling door Breda

Ieder jaar zorgt het Ondernemersfonds Breda er weer voor dat de stad sprookjesachtig verlicht is. Wij maakten een wandelroute om de mooist versierde straten te ontdekken. Trek gerust je wandelschoenen aan want de hele route is ongeveer 5 km. Je kunt natuurlijk ook een deel doen. 

Hier kun je de lichtjeswandeling downloaden

Duurzaam winkelen in Breda

Tweede kerstdag is voor veel mensen bij uitstek de dag om te gaan shoppen. Niks mis mee, maar voor iedereen én de wereld is het beter als je bij duurzame winkels koopt. Wij hebben er wat op een rijtje gezet. 

Bekijk hier duurzame winkels in Breda 

Hap en stap winterwandelroute

Twee vliegen in één klap, dat is de Hap en stap winterwandeling. Je haalt wat lekkers ´to go´ bij een aantal fijne horecazaken terwijl je wandelend van de lichtjes in de stad geniet. Check voor de zekerheid even de openingstijden voor je op pad gaat! 

Bekijk hier de Hap en stap winterwanndelroute 

Bekijk hier de UITagenda van tweede kerstdag