Breda brengt je - een glimlach

We kunnen het allemaal wel eens gebruiken. Tips om je dag positief te starten! Naast de gebruikelijke tips als mediteren en een koude douche nemen, zetten wij graag een aantal activiteiten op een rij waarmee je dag heerlijk van start gaat in Breda. Kom maar op met die energy boost!

Kom in beweging

Wat geeft een fijner gevoel dan je dag beginnen met een dagelijkse dosis beweging? Bewegen wordt een stuk leuker met alles wat Breda te bieden heeft! 

Zo zijn er tal van mogelijkheden om in de buitenlucht te sporten; skeeleren, mountainbiken of buiten fitness. Ook maakten we een overzicht van de leukste hardlooproutes. Meer van het fietsen? Bekijk dan ook eens onze fietspagina met allerlei tips of snuif meteen je portie cultuur met een route langs de Blind Walls Gallery

Eens uit je comfort zone? Breda barst van de creativiteit. Denk aan boulderen of padellen. Bekijk hier alle unieke sporten in Breda!

Ontbijt buiten de deur

Je hoort het steeds vaker; ontbijten buiten de deur. Ook in Breda openen steeds meer horecagelegenheden hun deuren een paar uurtjes eerder. Onze favorieten? Jack & Jacky's, IKEK, Kamu... Bekijk ze hier allemaal

Voor degenen die het ontbijt liever overslaan, zijn er natuurlijk ook tal van koffiehotspots om je dag relax te starten. Haast en onderweg naar je werk? Bekijk hier waar je een heerlijke koffie to go scoort! 

Me time

Je dag zal waarschijnlijk vol zitten met allerlei afspraken en een lange to do lijst. Des te belangrijker om ook even aan jezelf te denken. Start je dag met een moment van ontspanning met deze tips in Breda.

  • Floaten; bij Floathouse Breda, Sense City of CLEYO Oosterhout start je je dag al drijvend...
  • Yoga; bij Black & White, You are the Buddha of Yoga Ginneken of natuurlijk gewoon lekker thuis!
  • Wellness; Spa One biedt je een scala aan ontspanning voor lichaam en geest.
  • Mediteren
Alle tips om jezelf heerlijk op te laden

Lezen of leren

Begin de dag met een... goed boek! Of vink vast een aantal studie-uren af, zodat je de rest van de dag meer vrije tijd hebt! Een goed boek vind je in een van de vele Bredase boekhandels. Op zoek naar een fijne studeer-/werkplek? In dit blog lees je tips voor studenten om geconcentreerd van start te gaan.

Een toffe plek waar je zeker eens geweest moet zijn is Latte's & Literature. Dé plek voor liefhebbers van Engelstalige boeken, fans van bordspellen en echte koffiedrinkers.

Doe vrijwilligerswerk

De ultieme manier om jouw dag positief te starten is om een steentje bij te dragen. Breda heeft een aantal enorm goede organisaties die Breda nog mooier maken. Bekijk bijvoorbeeld eens de website van MOOIWERK Breda en filter gemakkelijk op de ochtenden dat jij beschikbaar bent. Of schrijf je in als maatje bij Fietsmaatjes Breda. Zo kom je ook aan je dagelijkse beweging!

Kijk hier voor een overzicht van deze organisaties

Wandelen

Het is al benoemd, maar bewegen blijft de beste manier om je dag fijn te starten. Aan wandelroutes geen gebrek in Breda! In het groen of in het bruisende centrum, de keuze is ruim. Al eens een ochtendwandeling gemaakt door de binnenstad? Je ziet de stad letterlijk wakker worden, een heerlijk gevoel! Goede tips voor een korte ochtendwandeling vind je hier.

Tips en wandelroutes

Krantje buiten de deur

Is de krant lezen een van jouw dagelijkse ochtendrituelen? Lees hem dan eens op een andere plek dan gebruikelijk! In je favoriete of juist een nieuw koffietentje, in het bos, in de wakker wordende binnenstad... 

Zeg iedereen gedag

Gastvrijheid zit in het DNA van Bredanaars. Misschien dat je het dus al dagelijks doet. Volgens ons wordt je er écht vrolijker van om iedereen gedag te zeggen! Onderweg naar je werk groet je iedereen die je tegenkomt. Doe je mee?

Plan je bezoek aan Breda

Last but not least... Je kunt je ochtend natuurlijk ook gewoon gebruiken om je volgende bezoek aan Breda uit te stippelen ;-) We garanderen je dat je dag dan zeker niet meer stuk kan. Gebruik daar onze handige pagina voor met alle praktische info die je nodig hebt! Tot snel!

Plan je bezoek

Ontdek ook