Terrassen aan het water

  • Zomer
  • Terras
Wie aan Breda denkt, zal ongetwijfeld meteen denken aan de gastvrije mensen, het lekkere eten en drinken of aan de mooie, slingerende singels door de binnenstad. Deze aspecten samen zorgen ervoor dat er in Breda een boel gezellige terrassen aan het water liggen. Vrienden of familie mee en hup, genieten maar!

Baai

Onmisbaar in dit lijstje: het heerlijke BAAI! Inmiddels een lievelingsterras voor vele Bredanaren. BAAI betekent letterlijk waar het water het land binnenkomt. Aan het water waar de Mark Breda binnenkomt ligt het prachtige terras. De hotspot waar je kan genieten van heerlijke wijnen, Bredase bieren, maar vooral ook gezelligheid. BAAI zijn is meemaken!

Markkade 1A/B

Krisje aan de Haven

Waar is het feestje? Bij Krisje aan de haven! Een gezellig terras waar ze weten hoe je een feestje viert. Krisje staat bekend om de muziek, sfeer en ambiance. Van Nederlandse meezingers tot de top 40 komen hier langs. Een goede plek om een avondje lekker door te zakken.

Haven 17

Belcrum Beach

Belcrum Beach is HET stadsstrand van Breda, gelegen op het Havenkwartier in de wijk Belcrum. Een plek om te relaxen met een drankje en een hapje, genietend van de zon, gezellig kletsend met je vrienden en luisterend naar muziek van een band of DJ, soms in een festival setting. Kinderen kunnen er spelen in het zand of doen mee aan speciale kinderactiviteiten.

Op vrijdag en zaterdag draait een DJ muziek in een bepaald thema, op woensdagmiddag zijn er activiteiten voor kinderen, op donderdagmiddag voor ouderen (i.s.m. Monnee Fysio) en iedere zondag speelt er een band of is er een evenement of festival.

Veilingkade 12a

Café Lawaaipapegaai

Bij Café Lawaaipapegaai zul je je thuis voelen, zodra je een voet binnen zet. Geniet op het terras van heerlijke burritos, bowls en burgers. Enjoy!

Haven 5

De Botanist

Bij De Botanist, in het bekende Bredase pand 'de Trapkes', geniet je van ‘fine dining’, een borrel met kleine hapjes of een cocktailtje uit de speciaal ingerichte cocktailbar. In het weekend zorgt de DJ na het diner voor bijpassende muziek om de sfeer te versterken. Behalve à la carte kun je ook kiezen voor dinerplateaus in een bepaalde stijl, met vlees, vis en groente optimaal gecombineerd door de chefs.

Tip: De Botanist heeft een extra vestiging geopend aan zee in Dishoek. Vanaf Breda brengt de Botanist Bus je naar deze prachtige strandtent en ook weer veilig terug!

Tolbrugstraat 19

Mr. Barley

Bij Mr. Barley staat kraft, ambacht en een ongedwongen sfeer centraal. De nadruk ligt hier op bier en comfort food. Het zonnige gevel terras beschikt over picknicktafels waar je gezellig aan kunt schuiven.

Haven 1

Dok19

Café Dok19 is er voor de echte bierliefhebber. Met meer dan 100 verschillende bieren vast op de kaart is er voor elke smaak wel iets lekkers te vinden. Geen bierdrinker? Geen zorgen, dan ben je natuurlijk ook welkom!

Haven 19

Iets anders leuks ontdekken in Breda?