De eerste - schetsen

Na een Open Call voor City Intervention, in samenwerking met BANK15 Café, zijn er vier projectgroepen samengesteld. Zij hebben de afgelopen weken samen gewerkt in de expositieruimte van BANK15 Café te Breda. Zie hier de eerste ideeën en schetsen voor de interventies die vanaf 16 december in de openbare ruimte van Breda geplaatst gaan worden!

1. “De irritante speeltuin van regelgeving (duwen en trekken)”

Anco Salari en Tom (Buro Onrust) hebben maar liefst twee ontwerpen gemaakt waarin verbinding centraal staat. Voor Anco en Tom mag de City Intervention ‘schuren’. Dit komt zeker tot uiting in beide ideeën. Welke gaat het worden?

In het ontwerp van vier verschuifbare kubussen mag je als voorbijganger ‘duwen&trekken’ in het gebouwde object. Het ontwerp zorgt ervoor dat je je kubus omhoog kan schuiven. Goed geregeld, zou je denken. Het zelfde ontwerp zorgt er tegelijk ook weer voor dat je weer terug bij af bent als je erop gaat zitten. “Zo goed als iets geregeld is, kan het op die manier ook juist weer tegen je werken.”  

Beoogde locatie: Binnenstad

2.  “Op gelijke hoogte”

Anco en Tom willen met dit object de verbinding tussen twee mensen in een discussie stimuleren. Een trap met verschillende hoogtes waarin twee mensen trede voor trede nader tot elkaar kunnen komen met alle tussenfases. “Het een kan niet zonder het ander”.

Beoogde locatie: Binnenstad

3. "Maak ons wegwijs"

“Breda kleurt grijs binnen de lijntjes en stipt kleur aan waar toegestaan. Is dat genoeg in een stad die zo divers groeit?”. Sagitta en Jasjavragen het zich af! In hun schetsen en ontwerp gaan ze op zoek naar de pijlers in de samenleving om Breda nieuwe richting te geven. Bij de onthulling zullen we zien welke weg ze Breda gaan wijzen!

Beoogde locatie: Willemstraat Station Breda

4. De Kauw

In de schetsen van Allora en woordkunstenares Saskia worden voorbijgangers uitgenodigd om binnen te treden in het kunstwerk om hier hun meningen en wensen over Breda te delen.  Een algoritme genereert met alle input nieuwe teksten en berichten over wat Breda betekent in ons alledaagse leven.

Beoogde locatie: Havenkwartier

5. “’Een plek waar functionaliteit en creativiteit samenkomen”.

Organische vormen met de strakke beams! De ontwerpen van Pim en Claudia willen een ruimte creëren waar ze mens en natuur samenbrengen. In de schetsen zie je objecten waar bezoekers kunnen rondlopen, waarop ze kunnen zitten en liggen. Organische in contrast met de hoekige ruwe omgeving van de stad!

Beoogde Locatie: BANK15 Café

Meer over City Intervention