Maak kennis met Bühne

    Bühne is een plek waar non-stop van alles kan gebeuren. Makers en creatievelingen van Breda krijgen hier een podium om hun werk te presenteren en nieuwe dingen uit te proberen op het gebied van muziek, kunst, eten en alles daartussenin of daarbuiten. Als bezoeker maak je kennis met vernieuwende concepten en spraakmakende creaties, ontmoet je mogelijke nieuwe samenwerkingen en bewonder je het nieuwe talent van de stad. Wij spraken conceptontwikkelaar Bart van der Burg en eigenaar Ivo Boschman over deze toffe nieuwe underground (letterlijk) locatie.

    Een nieuw team met passie voor cultuur

    Voor Ivo was de stap om Bühne te beginnen een logische. “Ik heb een achtergrond in bedrijfseconomie maar ik heb altijd samengewerkt met creatieve mensen. Zelf ben ik bij het voormalige BANK15 terecht gekomen met een foodconcept. Hoewel ik dat leuk vond, merkte ik dat ik mijn passie niet in de keuken zou vinden. Ik wilde écht impact maken.” Ivo heeft nog enige tijd daarna met veel plezier BANK15 in de bedrijfsvoering ondersteund, maar nu is het tijd om zelf aan het roer te staan. “We hebben nu een mooi team verzameld met allemaal mensen die toffe dingen willen doen."

    Er is zó veel talent dat nog niet benut wordt. Daarom ben ik zo blij dat daar verandering in komt met Bühne.

    Ivo Boschman

    Eigenaar
    Ivo Boschman

    Een lid van dit nieuwe team is Bart van der Burg. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen van concepten rondom de muziekscene in Breda. “Er is veel ongehoorde muziek in Breda”, legt Bart uit. “Er is zó veel talent dat nog niet benut wordt. Daarom ben ik zo blij dat daar verandering in komt met Bühne. Dit is een plek waar alle muziek welkom is. Zo werk ik ook samen met Demi Poortman om een aantal toffe events met livemuziek neer te zetten. Ik ben trots op de nieuwe lichting muzikaal talent en vind het tof om dat nu aan het publiek te kunnen laten zien.”

    Toegevoegde waarde van Bühne

    Met het succes van de recente crowdfunding wordt er achter de schermen hard gewerkt hoe Bühne nóg waardevoller kan zijn voor de stad en bezoeker. Ivo vertelt: “Met de geslaagde crowdfunding kunnen we nu meer faciliteren. Dit zijn praktische zaken zoals de kwaliteit van het geluid of iets simpels als een vaatwasser. Daarnaast kijken we wat we artiesten en makers die hier komen terug kunnen bieden en wat we kunnen bijdragen aan de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan hoe we mensen met afstand op de arbeidsmarkt kunnen betrekken.”

    Dit kan de bezoeker verwachten

    “Hier kan echt van alles gebeuren”, vertelt Bart. “De ene avond organiseren we een pianoshow waarbij Bühne iets weg heeft van een jazzclub en het volgende moment bewonder je een interessante expositie terwijl je toffe beats hoort van opkomend dj-talent. Niks is te gek. Het is belangrijk dat de bezoeker meekrijgt dat hier mensen werkzaam zijn met passie voor muziek, kunst en cultuur en echt iets vernieuwends willen neerzetten.”