Leukste ontbijt hotspots in Breda

  • Ontbijt
Wat in veel zuidelijke landen al jaren volstrekt normaal is, raakt ook bij ons steeds meer ingeburgerd: een ontbijtje buiten de deur. Even genieten voor je je in de hectiek van de dag stort, of juist heerlijk relaxed je zaterdag of zondag opstarten. Ruik je de heerlijke geuren van verse koffie en net gebakken brood al? Hier vind je de fijnste ontbijt hotspots in Breda van dit moment.

Jack & Jacky's

Bij Jack & Jacky's in de Boschstraat kun je terecht voor gezonde broodjes, smoothiebowls, sapjes en lekkere koffie. Ze hebben heerlijke sandwiches, met volkoren broodjes van een lokale bakker. Verder staan er salades, smoothiebowls en volkoren pannenkoekjes op het menu. Die wil je allemaal proberen! 

Boschstraat 11

Brandpunt

Bij Brandpunt, vaak aangeduid als dé creatieve hotspot van Breda, komen ontbijten, werken, creativiteit en ondernemen samen. Geniet op het terras van nieuwe smaakcombinaties koffie zoals een bieten cappuccino of een lavendel latte. Binnen is de ruimte ingericht als huiskamer. Je vindt er fijne banken om in neer te ploffen, maar er zijn ook genoeg plekken waar je je terug kunt trekken om te werken onder het genot van een gezonde smoothiebowl of een croissant met jam. Naast een fijne plek om te ontbijten is Brandpunt ook ondersteuner van kleinere ondernemers en creatievelingen. Hier koop je de leukste cadeautjes of simpelweg producten voor eigen gebruik.

Reigerstraat 16

Koffiebar Sowieso

Verstopt in de Nieuwstraat, een rustig straatje midden in het centrum van Breda, zit Koffiebar Sowieso. Dat ze hier de lekkerste, voornamelijk vegan, ontbijtjes maken en serveren, is één ding dat zeker is. Zoals de naam al zegt, zijn ze hier een kei in het maken van de allerlekkerste koffie's. Het geheim zit hem in de zelfgebrande koffiebonen. Er is ruime keuze uit ontbijtjes, allemaal uitsluitend gemaakt met lokale producten. 

Nieuwstraat 46

Teds

Teds Breda vind je in het nieuwe Breda Botanique, de voormalige Chassé kazerne aan de Parade. Teds serveert op deze karakteristieke plek de lekkerste brunchgerechten en drankjes. En dat de hele dag door. Dus ook ideaal voor een laat ontbijt in het weekend. Bij mooi weer eet je hier lekker op het terras. 

Parade 12

Emily's Healthy Bar

Bij Emily's Healthy Bar staan gezond eten en drinken op de eerste, tweede en derde plaats. Een echte healthy hotspot met de lekkerste sapjes, smoothies, gezonde snacks én een heerlijke kop koffie.

Het brede assortiment dat Emily hier aanbiedt, is de garantie voor een fantastische start van jouw dag. Emily leerde in de jaren dat ze in Azië woonde hoe ze het beste naar haar lichaam kan luisteren en wat ervoor nodig is om je lichaam op een gezonde manier te voeden. Haar geheim deelt ze nu met iedereen bij Emily’s Healthy Bar!

Nieuwe Ginnekenstraat 24c 

Sip First

Bij Sip First willen ze je de lekkerste smaken van de wereld laten proeven en hebben ze echte passie voor eten, koffie en thee. Zo kies je hier uit veel verschillende soorten thee en koffie van over de hele wereld. Die smaken niet alleen heel erg lekker maar worden ook eerlijk en transparant gemaakt. Ook ontbijtjes maken ze hier met liefde voor je klaar. De keuze is reuze. Ga je voor een acai bowl of voor een toast met scrambled eggs? Alles kan hier. Trek gekregen? 

Sint Janstraat 24

IKEK

IKEK (In Kannen en Kruiken) is dé ideale plek om de dag goed te beginnen met een uitgebreid ontbijt. Hier bereiden ze de lekkerste koffies en healthy ontbijtjes: bewust en duurzaam. De ingrediënten zijn biologisch en lokaal en dát proef je. Geniet hier van de lekkerste verse sappen, healthy sandwiches of wordt wakker met een geurige kop koffie. Of je nu een knus plekje zoekt binnen of op het gezellige terras in de achtertuin, ontbijtjes serveren ze bij IKEK de hele week met liefde. 

Veemarktstraat 45

Kamu

Kamu ofwel 'Kamoe' is dé plek voor fietsliefhebbers. Hier neem je de laatste wielertijdschriften door terwijl je jezelf verwent met een lekkere kop koffie met broodjes of gebak van de bakker. Het café is gezellig en huiselijk ingericht. En ook als je niet zo´n fietser bent, ben je hier van harte welkom. Daarnaast kun je hier in de gezamenlijke werkplaats zelf aan je fiets sleutelen of dit laten doen door simpelweg een afspraak te maken. Een echt leuk en multifunctioneel adres dus.

Boschstraat 31

Coffeelab

Wanneer je aan de centrumkant het station uitloopt, loop je er haast tegenaan. In de Willemstraat zit Coffeelab. Dit koffietentje is een ideale plek om koffie te drinken, een ontbijtje te nuttigen en om te werken achter je laptop. Coffeelab biedt namelijk flexplekken aan voor iedereen die zich even terug wil trekken en volle focus wil hebben. Je kunt hier een werkplek boeken tegen een klein prijsje, waarbij alle warme dranken inbegrepen zijn. Daarnaast eet je er de lekkerste cakes, salades en soepen. 

Willemstraat 17

Anne&Max

Ontbijten in de binnentuin van Anne&Max is een feestje, maar ook binnen is er volop plek om te genieten van een goed begin van de dag. Met een lekkere koffie of een thee! Ook perfect om met kinderen naartoe te gaan. 

Wilhelminastraat 17

Marie Café Boutique

In het Ginneken vind je Marie Café Boutique. Perfect voor je petit déjeuner. Net alsof je in Parijs bent! Neem plaats aan een marmeren tafeltje en bestel een cappuccino met een croissant. Plezier gegarandeerd. 

Ginnekenweg 338

Koffie bij Teun

Je shopdag goed beginnen? Start dan met koffie en een ontbijtje bij Koffie bij Teun in winkelcentrum de Barones. Zo kun je met een goedgevulde maag beginnen aan een shopsessie in Breda. 

Barones 14

Liever iets anders ontdekken?