Struinen - door Breda

Tips om leuk te winkelen in Breda vind je hier! Breda is een echte shopstad voor kleding, schoenen, hebbedingetjes, cadeaus en meer. Benieuwd naar de leukste winkelstraten van Breda? Lees dan gauw verder! Vergeet tijdens je bezoek niet om even lekker te genieten op het terras van een van de vele horecagelegenheden.

Natuurlijk kun je terecht in de winkelstraten Eindstraat, Karrestraat, Lange Brugstraat en de Ginnekenstraat. Ben je op zoek naar bijzondere winkels en boetiekjes? Neem dan eens een kijkje in deze winkelstraten of winkelgebieden! 

Veemarktstraat

De Veemarktstraat is een winkelstraat bekend bij velen. Je vindt er voor ieder wat wils! Koop hippe schoenen bij Omoda, kies een nieuw setje oorbellen uit bij My Jewellery en struin lekker rond in Dille & Kamille. Skateliefhebbers kunnen terecht bij Bonk. Voor een nieuw lingeriesetje kun je terecht bij Naron of The Lingerie Store en voor een zomerse outfit shop je bij Sissy Boy of DNA by Newstyle. 

Tip: plof tijdens je rondje shoppen neer in de binnentuin van In Kannen En Kruiken... genieten!

Sint Annastraat

Aanvankelijk werd de straat aangeduid als de Korte Nieuwstraat. Al in 1519 duikt de naam Sint Annastraat op. Deze straat is misschien wel het meest fotogenieke straatje van de binnenstad van Breda. Kom jij er ook zo graag? Vintage liefhebbers leven zich hier uit in J'adore Vintage waar je kleren shopt per kilo! Voor kekke sneakers ben je aan het juiste adres bij FAWL Customs. Sla tijdens je winkelrondje ook even het zijstraatje richting de Willem Merkxtuin in met een lekker taartje van Patisserie Nettur in de hand.

Nieuwe Ginnekenstraat

Het leuke aan de Nieuwe Ginnekenstraat is dat je je shopronde begint aan de linkerkant van de weg vanaf het Van Coothplein en aan het eind omkeert en de rechterkant van de straat meeneemt. Hoe leuk!

Onderweg kom je onder andere Paul Pim en Kloffies & Koffies tegen. Vervolg je weg naar de Wilhelminastraat als je nog niet genoeg hebt gezien. Lees hieronder meer over deze winkelstraat!

Wilhelminastraat en Ginnekenweg

Vanaf de Nieuwe Ginnekenstraat steek je de singel over en wandel je verder langs LILA the store en de The Society Shop. Voorbij de kruising met de Baronielaan begint de Ginnekenweg met een gezellige mix van horeca en bijzondere winkels. Waar de winkelstraat overgaat in woonstraat keer je om en aan de andere kant van de weg loop je terug richting het Van Coothplein.

Hapje eten? Onderweg kom je bij voorbeeld langs Stilleven en Hemels. Leuke plekken om neer te ploffen. Beide hebben ook een gezellige tuin!

Houtmarkt(passage)

De Houtmarkt verbindt de Ginnekenstraat, Houtmarkt en de Akkerstraat met elkaar. Zo wordt het mogelijk om een compleet winkelrondje te maken! Winkel een stoere outfit bij elkaar bij Urban Bozz, scoor een LP bij Velvet Music of neem een kijkje bij meubelzaak Homestock. 

't Sas

Verscholen tussen de Havermarkt en de Lange Brugstraat vind je het prachtig winkelhof 't Sas. Ben je hier al wel eens geweest? Je kunt hier trendy winkelen op het gebied van beauty, lifestyle en interieur. Een echte aanrader!

Boschstraat

De Boschstraat is een van de oudste straten in de binnenstad. In deze levendige straat vind je diverse winkels en horecagelegenheden. Bekende winkels onder Bredanaars zijn Schietecat en de Fop-Sjop. Drink ook eens een biertje bij De Beyerd of haal koffie bij Kamu.