Leuke tuinterassen in Breda

  • Borrel
  • Zomer
Breda barst van de leuke restaurants. Maar wist je dat heel veel van deze restaurants ook een mooi tuinterras hebben? Met mooi weer vertoef je heerlijk in de binnentuinen van deze restaurants.

Big Belly & Garden

Bij Big Belly kun je onder de zon van maar liefst 24 verschillende bieren van de tap genieten. Daarbij serveren ze heerlijk comfort food zoals burgers, chicken wings en flatbread met hummus. 

Prinsenkade 3

IKEK

In de diepe binnentuin van In Kannen en Kruiken is het heerlijk genieten. Je zit midden in de stad, maar toch geniet je hier van de rust. Drink je kopje koffie lekker in de zon, of in de schaduw als je dat fijner vindt. ’s Avonds kun je hier ook heerlijk borrelen!

Veemarktstraat 45

Jan & Alleman

Op een steenworp afstand van de Grote Markt geniet je bij Jan & Alleman van huisgemaakte lekkernijen. Het team – met daarin jongvolwassenen met een beperking – staat altijd voor je klaar. In de tuin zit je heerlijk rustig!

Sint Jansstraat 22

Hemels

Is het mooi weer en je hebt zin om te lunchen? Dan kun je uitstekend vertoeven in de binnentuin van Hemels. Ga voor koffie met huisgemaakt gebak of een lekkere lunch of diner.

Wilhelminastraat 23

Stilleven

Ontbijten, lunchen of genieten van een high tea in de gezellige binnentuin van Stilleven is een feestje. Leuk om te weten: je kunt ook een puntje taart meenemen naar huis.

Ginnekenweg 26

Oncle Jean

Oncle Jean is een begrip in Breda. Met mooi weer biedt de gezellige binnentuin een fijne plek voor koffie, lunch, borrel en diner. Hier zit je heerlijk overdag, maar ook ’s avonds als de lichtjes aan gaan.

Ginnekenweg 338

El Quinto Pino

Een klein stukje Spanje in het hart van Breda bij El Quinto Pino! De Spaanse Daniel en Christina zijn misschien ver verwijderd van hun Spaanse roots, vrienden en familie, maar ze proberen terug te gaan naar de wereld vol lekkere tapas en paella’s. 

Nieuwe Ginnekenstraat 10B

Black & White Kafe

In de tropische binnentuin van Black & White Kafe kom je heerlijk tot rust. Een ongedwongen,sfeervolle omgeving met bamboe, palmbomen en stromend water. Hier geniet je van een heerlijke smoothie, vers voor jou gemaakt of van al het gezonde, maar vooral lekkere eten dat de vegan koks voor je klaarmaken.

Takkebijsters 72

Café Lievense

Café Lievense is een tijdloos bruin café voor jong en oud, met een knipoog naar de traditionele Engelse pub. Er is een uitgebreide speciaalbier- en borrelkaart. Behalve een terras aan de voorkant van het café heeft Lievense een gezellige terrastuin aan de achterkant. In het weekend zijn er vaak live optredens die bij mooi weer naar de tuin worden verplaatst. 


Prinsenkade 7

Nieuwe Veste

Nieuwe Veste is een plek die altijd bruist van creativiteit. De bibliotheek is er gevestigd en er zijn workshops en cursussen op allerlei gebied. Van muziek tot fotografie en van beeldhouwen tot dans. 

De horeca van Nieuwe Veste heeft de naam BOMEN meegekregen en dat is niet voor niks. In de terrastuin staan de alleroudste bomen van Breda: zwarte moerbeien die rond 1780 werden geplant in de tuin van het toenmalige Huize Ocrum, een van de hofhuizen. Nieuwe Veste is zelfs zo ontworpen dat deze monumentale bomen konden blijven staan.

Bij BOMEN kun je binnen én op het terras onder de moerbeibomen terecht voor koffie met verse taart, een (h)eerlijke lunch of een drankje met en hapje. 

Molenstraat 6

Charelli

Heerlijk in het zonnetje genieten van een goed glas wijn en een heerlijke lunch of smakelijk diner kan in de sfeervolle stadstuin van Charelli. Hier kun je je middag of avond uitstekend doorbrengen…

Van Coothplein 35

Tortilla’s

Mexicaans eten op het gezellige buitenterras van Tortilla’s is altijd een goed idee. Natuurlijk kun je ook op de Grote Markt zitten, maar stiekem is de binnentuin leuker!

Grote Markt 44 

Coffee & Cream

In de binnentuin van Coffee & Cream aan de Willemstraat geniet je van je kopje koffie met een van de smakelijke gebakjes. Een fijn momentje voor jezelf, of om gezellig bij te kletsen.


Willemstraat 18 

Anne & Max

Bij Anne & Max aan de Wilhelminastraat is er volop plek binnen, maar wist je dat ze ook een hele fijne binnentuin hebben? Drink je koffie op het fijne tuinterras en zoek verkoeling op onder de stijlvolle schaduwdoeken.  


Wilhelminastraat 17

Los Olivos

Authentieke Spaanse gerechtjes en Spaanse wijnen. Hiervan geniet je bij Los Olivos binnen, maar ook buiten in de sfeervolle achtertuin. Je waant je weer even terug in Spanje! Wel op tijd reserveren want dit kleine zaakje is vaak volgeboekt!


Haagweg 431

Liever iets anders ontdekken?