Leuke dingen om te doen in het Pinksterweekend

    Het Pinksterweekend staat voor de deur! Een lekker lang weekend vrij. En er is van alles te doen in Breda! Hier vind je een overzicht met allerlei leuke activiteiten en evenementen. Eén ding is zeker: je hoeft je niet te vervelen.

    Bumperkluiven - 26 t/m 29 mei

    Lekker genieten van de grootste borrel van de stad. Vier dagen lang vind je op het veld aan de Witte de Withweg allerlei foodtrucks en kun je lekker eten en drinken met elkaar. Foodtrucks staan in de hoofdrol, maar ook live muziek, dj's, een zweefmolen en ander kindervermaak is aanwezig. 

    Franse Filmavond - vrijdag 26 mei

    Bonjour! Op vrijdag 26 mei is het tijd voor een Franse filmavond bij Filmhuis Breda. Sowieso een toffe plek om eens te bezoeken, want het bevindt zich in Breda Botanique. Een leuk uitstapje voor het Pinksterweekend!

    Nassaudag - maandag 29 mei

    Maandag 29 mei, op de landelijke Kastelendag, is de jaarlijkse Nassaudag in Breda. De activiteiten vinden plaats op de vele locaties in de stad die met de Nassaus verbonden zijn zoals het Kasteel, de Grote Kerk, Hotel Nassau, de Nieuwe Veste, de Waalse Kerk, het Chassépark en Bouvigne.

    Foto: Jorgen Janssens

    Explore Creative Breda

    Ontdek onze vernieuwde creatieve route door Breda! Tijdens Explore Creative Breda kom je langs verschillende, verrassende ondernemers die ieder op een duurzame en creatieve wijze aan de weg timmeren. Als coole winkel, culturele plek of gastvrije horeca. Wij hebben de route al helemaal voor je uitgestippeld, jij bepaalt hoe je 'm wilt lopen! Loop de route nu gemakkelijk via de app van Explore Breda en wordt op de hoogte gehouden van alles rondom de hotspots in Breda:  Dowload de app nu via de App Store of via de Play Store.

    Het Paleis van Typografisch Metselwerk

    T/m 18 juni ontdek je in de Grote Kerk Breda Het Paleis van Typografisch Metselwerk. Posters, Illustraties, animaties, tekst, infographics, kleding, boeken, lichtreclames, video’s. Dagelijks zien we veel soorten visuele communicatie. Zelf gebruiken we ook steeds vaker foto’s, gif-jes en emoji om iets duidelijk te maken. Ben jij ‘visueel onderlegd’ genoeg om deze beeldenstroom te begrijpen en te weerstaan?

    Vieze Anita Festival

    Vieze Anita Festival back! Dit jaar op gloednieuwe evenementenlocatie 't Zoet in plaats van het Haveneiland. Vieze Anita is een urban festival in Breda, waar R&B en Hiphop de boventoon voeren. Een creatief programma met jonge Bredase makers vullen het terrein. 

    Stedelijk Museum Breda

    Je wordt met open armen ontvangen op deze toffe plek vol kunst en cultuur! Stap binnen in een wereld vol creativiteit en laat je verrassen door interactieve tentoonstellingsruimtes en indrukwekkende exposities zoals de grote overzichtstentoonstelling 'Arcadia' van de hyperrealistische fotografie van Ruud van Empel. 

    Blind Walls fietstour - zondag 28 mei

    Bewonder de vele muurschilderingen van Blind Walls Gallery. De fietstour start vanaf het Nelson Mandelaplein en brengt je langs vele bijzondere muurschilderingen. Zo zie je de grootste insectendoos van Nederland, kom je meer te weten over ‘De Vlucht van Breda’ en leer je het verhaal over Boerderij Tuinzicht. Ontdek deze schilderingen en meer tijdens een actieve fietstour van 1,5 uur door Breda. 

    Doe mee met een workshop

    In Breda zijn er genoeg plekken waar je jezelf kunt ontwikkelen, je creativiteit los kunt laten en nieuwe dingen kunt leren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke workshop? Of je nu op zoek bent naar creatieve workshops, culinaire workshops, of juist een workshop die je samen met je vrienden kunt doen, in Breda vind je er gegarandeerd eentje die bij je past.

    Terrassen aan het water

    Een terras aan het water voelt altijd meteen als vakantie. Wij worden daar wel blij van. Daarom maakten we voor jou een overzicht van plekken in Breda waar je, met  uitzicht op het water, van een lekker glas geniet.

    13x ijs eten in Breda

    Dat hoeft natuurlijk niet op één dag. Maar we willen maar zeggen dat je in Breda op heel veel plekken terecht kunt voor een lekker, ambachtelijk ijsje. Waar ga jij voor? Stracciatella, mango of toch yoghurt? 


    Op het water van de singels

    Wist je dat je in Breda op heel veel manieren de stad vanaf het water kunt ontdekken? En dan ziet de stad er echt heel anders uit. Je kunt lekker relaxed met een rondvaart of een gehuurd bootje gaan. Maar ook actief bezig zijn en een sup, kano of waterbike huren. De keus is aan jou! 

    Lekker het water op

    Ook leuk in Breda