Het Pinksterweekend staat voor de deur! Een lekker lang weekend vrij. En er is van alles te doen in Breda! Hier vind je een overzicht met alle leuke activiteiten om te doen en evenementen die plaatsvinden dit weekend. Eén ding is zeker: je hoeft je niet te vervelen. 

Prado in Breda - hele weekend

In het kader van La Vuelta Holanda is er van 31 mei t/m 30 september een speciale buitententoonstelling te zien aan de hekken van het Park Valkenberg in Breda. De schilderijen uit het Prado museum in Madrid vertellen over onze eigen geschiedenis. Over de grote idealen van een kleine stad. En over de kracht van cultuur om te verbeelden en te verbinden. Ga dit weekend een kijkje nemen in het Valkenberg park! 

Lees meer over Prado

Spanjaardsgat Festival - 1 t/m 6 juni

Na drie jaar stilte klinkt er met Pinksteren weer muziek in de haven van Breda. Een nieuwe editie van het Spanjaardsgat festival staat voor je klaar. Spanjaardsgat is een verrassend veelzijdig orkest festival, met dit jaar: Dennis van Aarssen met de Marinierskapel, Academie Orkest plays Clapton, Breda’s festival Orkest ft. Belle Perez, SaxDag, New Cool Collective, Pater Moeskroen en Euphonia en Breda Zingt. 

Bekijk het programma

Nassaudag - maandag 6 juni

Maandag 6 juni, op de landelijke Kastelendag, is de jaarlijkse Nassaudag in Breda. Dit jaar staat het beleven van hoe men in die tijd leefde centraal met onder meer een oude ambachtenmarkt, oudhollandse spelletjes voor de jeugd, kruisboogschieten, straatmuziek en theater. Hoogtepunten zijn de roofvogelshow en zandsculpturen met workshops voor jong en oud. De activiteiten vinden plaats op de vele locaties in de stad die met de Nassaus verbonden zijn zoals het Kasteel, de Grote Kerk, Hotel Nassau, de Nieuwe Veste, de Waalse Kerk, het Chassépark en Bouvigne. In de binnenstad zijn verschillende, gratis rondleidingen waarvoor je je kunt aanmelden via de website van Nassaustad Breda. 

Foto: Jorgen Janssens

Bekijk het programma

Dancetour - zondag 5 juni

Eerste Pinksterdag wordt het Chasséveld weer volledig op z'n kop gezet door Dancetour! Geniet op zondag 5 juni leuke DJ's en artiesten op hét gratis festival voor 16+ van Breda en omstreken! Onder meer Kriss Kross Amsterdam, STUK, Lucas&Steve, Freddy Moreira en FeestDJRuud zijn van de partij. 

Foto: Christiaan Valk

Meer informatie

Zero Waste tours - zaterdag 4 juni

Binnenkort is het de Week Zonder Afval. In deze moderne tijden lijkt een lege afvalbak haast onhaalbaar. Toch laat burgerbeweging Zero Waste Nederland zien dat het kan. In dit kader organiseren ze op zaterdag 4 juni aanstaande Zero Waste Tours, op 40 locaties in heel Nederland. Een lokale gids laat dan zien hoe je verpakkingsvrij je boodschappen kunt doen, vaak bij bijzondere lokale ondernemers. Ook in Breda is er zo’n tour gepland, een fietstour en een zelf-op-pad-tour. 

Meer informatie over Zero Waste Fietstour 

Meer informatie over Zero Waste zelf-op-pad-tour

Blind Walls wandeltour - zondag 5 juni

Bewonder de vele muurschilderingen van Blind Walls Gallery aan en rond de Mols Parking. Een gids vertelt je de verhalen achter de schilderingen. Bijvoorbeeld over de verdwenen koffers van Van Gogh en het verhaal van Annie, die al zestig jaar naast de parking woont. De wandeltour duurt ongeveer 1,5 uur en kost €17,50 p.p. 

Reserveer je ticket

Speurtocht - hele weekend

Zin om lekker buiten te zijn dit weekend? Spring op de fiets en doe een fotospeurtocht. Je fietst de Spinola-route met een mooie mix van geschiedenis en sportieve inspanningen georganiseerd door De Oranjeboom. Daarnaast is er voor de wandelaars een fotospeurtocht in het centrum van Breda. De fotospeurtochten zijn te vinden op de website van De Oranjeboom.

Meer informatie

Leuk om te lezen