Op zoek naar leuke dingen om te doen in de meivakantie in Breda? Wij zetten leuke dingen op een rijtje die je met het gezin, familie, je partner of vrienden kunt doen. Ga eropuit en ontdek Breda!

Unieke experiences

Beleef Breda op een manier zoals je nog niet eerder gedaan hebt! Stap in de wondere wereld van Holy Moly of maak je eigen parfum bij Algorithmic Perfumery. Een perfect uitje voor de meivakantie!

Ontdek het hier

Breda vanaf het water

Is het mooi weer? Ontdek Breda eens vanaf het water. Een blik vanaf het water levert mooie en bijzondere stadsgezichten op. Breda geeft je de ruimte, ook op of aan het water! Wat dacht je van bootje varen, suppen, kanoën of een ritje maken op de waterbike? Eén ding is zeker: (water)pret gegarandeerd. Een geweldig leuk uitje om te doen in de meivakantie! 

Alle uitjes op het water

Shoppen in Breda

Een dagje shoppen in Breda is altijd een goed idee. Verken de mooie boetiekjes in Oranje-Zuid, het Centrum en 't Ginneken. Is het slecht weer? Ontdek dan de overdekte winkelcentra, zoals De Barones en De Houtmarkt. Eén ding is zeker: shopaholics kunnen hun hart ophalen in Breda. Of je nu houdt van high fashion, vintage stores of low budget; in Breda vind je het allemaal op loopafstand van elkaar. Even zin in een break tijdens het shoppen? Strijk neer bij een van de fijne koffie hotspots of lunchplekken

Praktische informatie

Cultuursnuiven

Nog steeds zijn de overblijfselen uit het rijke verleden van Breda overal te vinden. Bezoek je graag een museum? Breda heeft de meest uiteenlopende musea voor jong en oud. Voor een rustige middag cultuur snuiven of om interactief bezig te zijn; hier ben je aan het juiste adres. 

Ook voor street art zit je goed in Breda. Onze stad is één groot openluchtmuseum door meer dan 100 Blind Walls die je kunt bewonderen. Iedere Wall is gebaseerd op een Bredaas verhaal. Lees hier meer over alle manieren om dit bijzondere museum te ontdekken!

 

Alle musea in Breda

Explore Creative Breda

Breda barst van de creatieve makers! Laat je onderdompelen in creativiteit, industriële historie en de liefde van lokale ondernemers. Explore Creative Breda aan de hand van deze toffe wandeling op een zomerse dag. Naast het prachtig historisch centrum, wandel je met deze route ook richting het industriële Havengebied. Kende jij de plekjes allemaal al?

Bekijk de route

Stadswandeling

Wil jij meer te weten komen over de geschiedenis van Breda? Maak dan een stadswandeling. Zo maak je kennis met het oudste gedeelte van Breda. Én je ontdekt dat de voorouders van ons Koninklijk Huis hier bijzondere sporen nalieten. Breda is niet voor niets de bakermat van het Huis Oranje Nassau! Ook leuk: laat je rondleiden door een gids

Ga naar de wandeling

Met kinderen

Een bezoekje aan een museum, skaten bij Pier 15, het kabouterpad in het Mastbos wandelen of naar Reptielenhuis de Aarde? Er is genoeg te doen met kinderen in Breda. Heb je even geen inspiratie wat je moet doen met de kids in de meivakantie? We zetten alle tips op een rijtje. 

Bekijk alle tips

Grote Kerk beklimmen

Het is de grote trots van Breda: de Grote Kerk. De ruim 97 meter hoge toren van de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk van Breda is gebouwd tussen 1468 en 1509 in de stijl van de Brabantse gotiek. Op 60 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht over het historische stadshart en de verre omgeving van Breda. 

Meer informatie

Naar het terras

Schijnt de zon in Breda? Grote kans dat de terrassen in de stad lekker vol zitten. Breda barst van de terrassen: de horeca en Breda zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We zetten alle fijne terrassen van Breda voor je op een rij. 

Alle leuke terrassen in Breda

Check ook de UITagenda

Meer tips voor je vakantie