Op zoek naar leuke dingen om te doen in de meivakantie in Breda? Wij zetten leuke dingen op een rijtje die je met het gezin, familie, je partner of vrienden kunt doen. Ga eropuit en ontdek Breda!

Blind Walls Gallery

Breda is één groot openluchtmuseum door meer dan 100 Blind Walls die je door de hele stad kunt vinden. Iedere Blind Wall is gebaseerd op een Bredaas verhaal dat past bij de locatie. De routes zijn een alternatieve manier om de stad te ontdekken; bijzondere locaties, goede verhalen en mooie kunstwerken. Bij iedere muurschildering hangt een QR-code die je kunt scannen voor meer informatie over de kunstenaar en het kunstwerk.

Je kunt op eigen houtje langs de verschillende muurschilderingen wandelen of fietsen, maar je kunt ook een wandel- of fietstour met een gids boeken. Extra leuk om met vrienden of familie te doen tijdens de meivakantie!

Bekijk alle Blind Walls routes

Breda vanaf het water

Is het mooi weer? Ontdek Breda eens vanaf het water. Een blik vanaf het water levert mooie en bijzondere stadsgezichten op. Breda geeft je de ruimte, ook op of aan het water! Wat dacht je van bootje varen, suppen, kanoën of een ritje maken op de waterbike? Eén ding is zeker: (water)pret gegarandeerd. Een geweldig leuk uitje om te doen in de meivakantie! 

Alle uitjes op het water

Shoppen in Breda

Een dagje shoppen in Breda is altijd een goed idee. Verken de mooie boetiekjes in Oranje-Zuid, het Centrum en 't Ginneken. Is het slecht weer? Ontdek dan de overdekte winkelcentra, zoals De Barones en De Houtmarkt. Eén ding is zeker: shopaholics kunnen hun hart ophalen in Breda. Of je nu houdt van high fashion, vintage stores of low budget; in Breda vind je het allemaal op loopafstand van elkaar. Even zin in een break tijdens het shoppen? Strijk neer bij een van de fijne koffie hotspots of lunchplekken. Ook leuk: 30 april en 1 mei vindt Breda Fashion Weekend plaats. De Grote Markt en de Veemarkstraat barsten dit weekend van vrolijkheid, kleur en gezelligheid met een Spaanse touch.

Praktische informatie

Cultuursnuiven

Nog steeds zijn de overblijfselen uit het rijke verleden van Breda overal te vinden. Bezoek je graag een museum? Breda heeft de meest uiteenlopende musea voor jong en oud. Voor een rustige middag cultuur snuiven of om interactief bezig te zijn; hier ben je aan het juiste adres. 

Alle musea in Breda

Culturele zondag

Dit jaar worden er 4 culturele zondagen georganiseerd als vervanging voor de Cultuurnacht die vorig jaar niet door kon gaan. De eerste Culturele zondag vindt 24 april plaats en staat in het thema van dans. Er zijn niet alleen activiteiten te doen in de binnenstad van Breda op verschillende locaties, maar er zal ook een buitenpodium zijn. 

Bekijk het programma

Stadswandeling

Wil jij meer te weten komen over de geschiedenis van Breda? Maak dan een stadswandeling. Zo maak je kennis met het oudste gedeelte van Breda. Én je ontdekt dat de voorouders van ons Koninklijk Huis hier bijzondere sporen nalieten. Breda is niet voor niets de bakermat van het Huis Oranje Nassau! Ook leuk: laat je rondleiden door een gids

Ga naar de wandeling

Met kinderen

Een bezoekje aan het selfiemuseum, skaten bij Pier 15, het kabouterpad in het Mastbos wandelen of naar Reptielenhuis de Aarde? Er is genoeg te doen met kinderen in Breda. Heb je even geen inspiratie wat je moet doen met de kids in de meivakantie? We zetten alle tips op een rijtje. 

Bekijk alle tips

Haveneiland

Breda kent natuurlijk een prachtig historisch centrum, maar deze stad heeft veel meer dan dat. Van industriegebied naar hippe hotspot om te wonen, werken en beleven. De metamorfose van het Haveneiland is typerend voor de stad in beweging die Breda is. Laat je onderdompelen in creativiteit, industriële historie en de liefde van lokale ondernemers. Drink een biertje bij BRACK of skatepark Pier 15 en neem een kijkje bij creatieve hotspot STEK. 

Alle hotspots op Haveneiland

Grote Kerk beklimmen

Het is de grote trots van Breda: de Grote Kerk. De ruim 97 meter hoge toren van de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk van Breda is gebouwd tussen 1468 en 1509 in de stijl van de Brabantse gotiek. Op 60 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht over het historische stadshart en de verre omgeving van Breda. 

Meer informatie

Naar het terras

Schijnt de zon in Breda? Grote kans dat de terrassen in de stad lekker vol zitten. Breda barst van de terrassen: de horeca en Breda zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We zetten alle fijne terrassen van Breda voor je op een rij. 

Alle leuke terrassen in Breda

Check de UITagenda