Leuke borrel hotspots in Breda

  • Borrel
Vrijdagmiddagborrel of een avondje bijkletsen met vrienden? Bourgondisch Breda staat bekend om z'n gezellige kroegen. Of je nu graag een wijntje, een frisse G&T of een ijskoud biertje drinkt: deze kroegen zijn dé hotspots van dit moment.

Petit Bardot

Oui oui, Petit Bardot is een Bredase wijnbar in Frans-Mediterrane sfeer. Hier worden wel 50 verschillende wijnen per glas geschonken. En heb je van al die drankjes trek gekregen? Grote zus, Brasserie Bardot, is gelegen naast de wijnbar waar Franse klassiekers op de kaart staan.

Van Coothplein 10

De Botanist

Bij De Botanist, in het bekende Bredase pand 'de Trapkes', geniet je van ‘fine dining’, een borrel met kleine hapjes of een cocktailtje uit de speciaal ingerichte cocktailbar. Kun je niet kiezen tussen een speciaal biertje of een cocktail? Geen probleem! Bij de Botanist hebben ze een speciale Shaker Series uitgebracht waar ze het beste van twee werelden combineren. De verschillende blends zorgen voor een unieke smaakbeleving. 

Tolburgstraat 19

Beers & Barrels

Op drie minuten lopen vanaf het station vind je Beers & Barrels. Hier reserveer je samen met je vrienden een tap aan tafel of neem je plaats aan de bar die ooit de originele brouwketel was. Een goede avond gegarandeerd!

Ceresstraat 15

Big Belly Bar

Bij Big Belly Bar kun je ’s middags terecht voor lunch en ’s avonds voor diner, maar hier kan ook stevig geborreld worden. Met zelf gebrouwen bier natuurlijk! Als je Big Belly Bar bezoekt, kun je er niet omheen: de bar met 24 tapkranen. Minstens 12 bieren komen uit hun eigen brouwerij. En dat zijn altijd biertjes met een verhaal. Een aanrader voor elke bierliefhebber! 

Prinsenkade 3

Bobbi's Bar

Bobbi’s Bar is de perfecte bar om te genieten van cocktails en gin-tonics. De gepassioneerde bartenders staan voor je klaar om de cocktail van je dromen te maken. Daarnaast bevat het menu heerlijke hapjes bijpassend bij je drankje. 

Gasthuispoort 1

Bar Copa

Bar Copa is een Spaanse borrelbar gevestigd in het oudste pandje midden in het centrum van Breda, recht tegenover de Grote Kerk. Je kunt hier genieten van heerlijke Spaanse wijnen, cava, cocktails en (speciaal) bieren. Daarnaast hebben ze natuurlijk ook tapas op de kaart staan! 

Kerkplein 3

De Boterhal

De Boterhal is een international tapasrestaurant in hartje Breda, maar ook een speciaalbiercafé en wijnbar. Zo kun je er gezellig borrelen, lunchen en dineren. De Boterhal werkt met het shared dining concept, samen proeven dus! Bestel bijvoorbeeld een bierproefplateau en de Tapasplank 'Boterhal'.

Grote Markt 19

De Suikerkist

Staat een ruime keuze aan drankjes hoog op je verlanglijst? Dan ben je bij De Suikerkist aan het juiste adres. Op de kaart van deze bar vind je een ruim assortiment aan gin-tonics. Ook zijn ze hier op de hoogte van de laatste trends in de cocktail wereld! Een aanrader als je wilt experimenteren met premium mixers.

Havermarkt 2

't Hart

‘t Hart van Breda staat onder Bredanaars ook wel bekend als één van de huiskamers van de stad. Naast lunchen en dineren kun je in deze bar aan de Grote Markt ook gezellig borrelen. Vergeet niet de bekende ’t Hart nacho’s te bestellen!

Grote Markt 4-6

Café Lievense

Café Lievense is een tijdloos bruin café voor jong en oud, met een knipoog naar de traditionele Engelse pub. Het café heeft een uitgebreide speciaalbier- en borrelkaart én je kunt er poolen en darten. In het weekend geniet je er van live muziek en bij lekker weer strijk je heerlijk neer in de terrastuin. 

Prinsenkade 7

Frontaal Brouwcafé

Het Brouwcafé is onderdeel van Brouwerij Frontaal, een Bredase brouwerij die als start-up begon bij STEK en intussen zo is gegroeid dat er weer een verhuizing op de planning staat. Gelukkig blijft het Brouwcafé dan nog wel bestaan. Je vindt het in het voormalige gebouw van de FAAM, ooit een bekende dropjesfabriek.  
In het Brouwcafé proef je de nieuwste creaties van Frontaal, maar regelmatig is er ook een 'tap take over' door een andere brouwerij. Zo blijft het verrassend welke bieren van de tap je kunt bestellen. 

Liniestraat 31

The Office

Borrelen met een wijds uitzicht over Breda. Dat kan bij rooftopbar The Office. De naam zegt het al: The Office is gevestigd op de bovenste verdieping van een kantoorpand. Borrel, maar ook lunch en diner. Er is heel veel mogelijk hier. 

Markendaalseweg 44

T-Huis

Gelegen in het historische Valkenbergpark, is het T-Huis dé plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad, zonder dat je het centrum hoeft te verlaten. Je bent hier welkom voor ontbijt, lunch, diner én live muziek. Want op dinsdag is het hier vaste prik jamsession. Iedereen die zingt of een instrument bespeelt kan aansluiten. Op het iconisch rode bordes of op het grasveld recht voor het T-Huis heb je uitzicht op het park en de Grote Toren. Het T-Huis is gebouwd als kunstwerk en is ontworpen door de bekende kunstenaar/architect John Körmeling.

Meer gezelligheid in Breda