Plekken om je creativiteit te ontwikkelen in Breda

    Breda is de stad van de toekomst met boordevol creativiteit en toegepaste technologie. Op verschillende vlakken en in de meest uiteenlopende disciplines krijgen professionals de kans om zich op het gebied van creativiteit nóg verder te ontwikkelen. Er is plek voor nieuwe ideeën, uitproberen, vallen en opstaan. Ook hier staat samenwerken centraal, omdat je samen zó veel meer kan bereiken. Dit zijn de plekken om je potentie te benutten.

    City of Imagineers

    In Breda is er ruimte voor verbeelding. Dromen tot werkelijkheid maken door een sprong in het diepe te wagen. City of Imagineers support de creatieve industrie in Breda en zetten zich in om iedereen de kracht van verbeelding te laten benutten. Ze verbinden opdrachtgevers met creatieve professionals zodat beide partijen verder komen. Het initiatief organiseert ontmoetingen en stimuleert samenwerkingen. Mitch, voorzitter van City of Imagineers, nam ons mee in het verhaal. 

    Breda Robotics

    Breda Robotics verbindt talent aan de regio op het gebied van robotica en industry 4.0 technologie. Door middel van samenwerking tussen bedrijven en de kennis te delen stimuleren ze een positieve ontwikkeling in robotiseringoplossingen. De maatschappelijke en economische uitdagingen van deze tijd vragen om creatieve oplossingen waar robotisering een grote bijdrage aan kan leveren. Margot van Es, communicatiemanager van Breda Robotics, vertelde ons meer over Breda Robotics. 

    Electron

    Een rauw plekje waar je jezelf kunt zijn. Dat is Electron. Hier komen verschillende creatievelingen bijeen om samen nieuwe dingen te proberen, fouten te maken en successen te boeken. Het is een kunstacademie zonder docenten en beoordelingen waar kunstenaars de vrijheid krijgen om hun creativiteit volledig los te laten. Oprichtster Lisette Spee en creatief talent Elodie Zwart vertellen over het belang van deze creatieve broedplaats.

    Breda Game City

    Breda is dé gamestad van Nederland! Dat weten ze bij Breda Game City maar al te goed. Met BUas als een van de beste gamedesign-scholen ter wereld en een groeiend aantal gamestudio’s liggen de kansen hier voor het oprapen. Breda Game City wil dat gamestudio’s succesvoller, gezonder en gelukkiger zijn. Dat doen ze door mensen met passie voor games bij elkaar te brengen en verschillende partijen met elkaar te verbinden. Zo worden ontwikkelingen in de game industrie toegepast op bijvoorbeeld gezondheidszorg. René Otto vertelt er meer over.