De winter is een prachtige tijd voor een lange avondwandeling. Ga op pad langs je favoriete horecazaken in het sprookjesachtige lichtdecor van de binnenstad van Breda. Trek je wandelschoenen aan en maak je klaar voor een gezellige hap en stap avondwandeling door Breda.

Lengte: 4,5 kilometer
Let op: check voor je gaat wandelen de actuele openingstijden van de horeca! 

Nacho’s bij ’t Hart van Breda

Begin de wandeling op de Grote Markt, bij ’t Hart. Zeg je ’t Hart, dan zeg je nacho’s. Je kan de nacho's to-go meenemen of neem even rustig te tijd en plof neer in de leuke zaak. Lekker om te delen. Je kunt hier ook terecht voor een glühwein en warme chocomel.
Grote Markt 4-6

Let op de openingstijden: 
Iedere dag vanaf 10.00u geopend. 

FoodHall

De FoodHall is de leukste plek om een lekker hapje of drankje af te halen. Je hebt hier de keuze uit verschillende wereldkeukens en er is voor iedereen wat wils. Aziatisch, Braziliaans, Vietnamees, Italiaans en nog veel meer onder één dak. Bekijk de socials van jouw favoriete FoodHall-stand voor de actuele openingstijden. 
Reigerstraat 24

Glühwein bij het T-huis

Tijd voor iets warms! In deze tijd van het jaar kan een warme glühwein niet ontbreken. Neem eens een kijkje bij het T-huis in het Valkenbergpark en bestel hier je warme drank. Even opwarmen en je kunt vol goede moed weer verder met de wandeling.
John F. Kennedylaan 15

Iedere dag geopend van 11.00 tot 00.00

Speelhuislaan

Met een volle buik is het wel lekker om het eten en drinken even te laten zakken! Met je glühwein nog in je hand wandel je richting de uitgang van het park ter hoogte van de Sophiastraat en de Seeligsingel. Wandel langs het water, op de Seeligsingel en steek links de Mauritsbrug over. Loop onder het spoor door en wandel via de Terheijdenstraat naar de Stationslaan. Vanaf daar kun je de lichtjes in de Speelhuislaan al zien! Wandel vervolgens door de Minister Kanstraat richting het Gerechtsgebouw, om zo langs BAAI naar de Haven te lopen. Een spectaculair beeld komt je tegemoet: de kerk met de sfeervolle lichtjes langs de Haven. 

Toetje bij Winterhaven

Heb je nog zin in zoet of een drankje om de wandeling af te ronden? Dat komt goed uit, want daarvoor ben je bij de Winterhaven aan het juiste adres. Kies voor een warme chocomelk met slagroom een een crème brûlée en warm lekker op bij het leukste winterterras van Breda. Een heerlijke, zoete afsluiter van deze winterse avondwandeling.

Haven 21

 

Vervolgens wandel je weer terug naar de Grote Markt en heb je heerlijk gegeten, gedronken, bijgekletst met vrienden of familie én intussen ook nog 4,5 kilometer gewandeld! Benieuwd naar de andere dingen die je deze winter kan doen of leuke routes die je kan lopen? Ontdek de winterpagina.