De horeca is dicht, maar niet getreurd! Gelukkig kun je nog ’s avonds een lockdown wandeling maken langs je favoriete horecazaken in het sprookjesachtige lichtdecor van de binnenstad van Breda. Trek je wandelschoenen aan en maak je klaar voor een gezellige hap en stap avondwandeling door Breda.

Lengte: 4,5 kilometer
Let op: check voor je gaat wandelen de actuele openingstijden van de horeca! 

Nacho’s bij ’t Hart van Breda

Begin de wandeling op de Grote Markt, bij ’t Hart. Zeg je ’t Hart, dan zeg je nacho’s. Hier kun je nacho’s bestellen aan het loket! Lekker om te delen. Je kunt hier ook terecht voor snert (een goed begin van je wandeling!), een broodje kroket, glühwein en warme chocomel.
Grote Markt 4-6

Let op de openingstijden:  
Donderdag t/m zondag: 14.00 uur – 22.00 uur
Zondag: 14.00 uur – 20.00 uur

FoodHall

De FoodHall is open voor afhaal! Ideaal als je niet kunt kiezen wat je wil eten, want hier heb je de keuze uit verschillende horeca-standjes waar je gerechten kunt afhalen. Bekijk de socials van jouw favoriete FoodHall-stand voor de actuele openingstijden. 
Reigerstraat 24

Glühwein bij het T-huis

Tijd voor iets warms! In deze tijd van het jaar kan een warme glühwein niet ontbreken. Neem eens een kijkje bij het T-huis in het Valkenbergpark en bestel hier je warme drank. Even opwarmen en je kunt vol goede moed weer verder met de wandeling.
John F. Kennedylaan 15

Iedere dag geopend van 10.00 tot 20.00

Speelhuislaan

Met een volle buik is het wel lekker om het eten en drinken even te laten zakken! Met je glühwein nog in je hand wandel je richting de uitgang van het park ter hoogte van de Sophiastraat en de Seeligsingel. Wandel langs het water, op de Seeligsingel en steek links de Mauritsbrug over. Loop onder het spoor door en wandel via de Terheijdenstraat naar de Stationslaan. Vanaf daar kun je de lichtjes in de Speelhuislaan al zien! Wandel vervolgens door de Minister Kanstraat richting het Gerechtsgebouw, om zo langs BAAI naar de Haven te lopen. Een spectaculair beeld komt je tegemoet: de kerk met de sfeervolle lichtjes langs de Haven. 

Toetje bij Wintersteegje

Heb je nog zin in zoet? Dat komt goed uit, want daarvoor ben je bij het Wintersteegje aan het juiste adres. Kies voor een warme wafel met slagroom en warme chocomel (met Baileys of rum!). Een heerlijke, zoete afsluiter van deze winterse avondwandeling.
Haven 21

Iedere dag geopend van 12.00 uur tot 22.00 uur.

Vervolgens wandel je weer terug naar de Grote Markt en heb je heerlijk gegeten, gedronken, bijgekletst met vrienden of familie én intussen ook nog 4,5 kilometer gewandeld!