Kom griezelen - in Breda

Halloween wordt steeds populairder in Nederland, ook in Breda. Er zijn steeds meer Halloween evenementen en steeds vaker zie je versierde huizen en winkels. Wil je weten wat er allemaal te doen is met Halloween in Breda? We zetten de leukste activiteiten voor je op een rij. 

Halloween doolhof

Heb je zin om te griezelen? Kom dan naar de wijk Sportpark 2! De buurtvereniging heeft een Halloween doolhof gemaakt. Gratis voor leden van de buurtvereniging, maar voor een kleine bijdrage kan iedereen griezelen in het doolhof! Er is een familiesessie van 18.30 tot 20.30 uur. Voor wie stalen zenuwen heeft, is er een horrorsessie van 21.00 tot 22.00 uur.

Zaterdag 28 oktober
Klik hier voor meer informatie

Speelveldje achter de Steijnlaan 32

Griezelen bij Kabonk

Voor de echte thrillseekers organiseert Kabonk op 27 oktober Haunted Playground (18+). Nadat iedereen is vertrokken, verandert het speelpaleis in een angstaanjagende plek, waar in elke donkere hoek een huiveringwekkende verrassing op de loer ligt.

Voor de stoere speelbazen van 10 t/m 17 jaar pakt Kabonk een dag later uit. Tijdens Spooky Night verandert het hele speelpark in een griezelige plek. Je mag blijven spelen en spoken tot de schemer valt. 

Haunted Playground: vrijdag 27 oktober, 20.00-22.30 uur
Klik hier voor meer informatie.

Spooky Night: zaterdag 28 oktober, 19.00-21.00 uur 
Klik hier voor meer informatie.

Brabantseparklaan 8

Drag Show Halloween Editie van House of Salvia

House of Salvia is terug voor een halloween editie van de dragshow. Bereid je voor op een avond vol spanning en sensatie terwijl de dragperformers het podium van MotMot gallery betreden in hun engste en meest glamoureuze outfit. Het schittert deze avond niet alleen op het podium maar ook in het publiek. Steel de show en trek je mooiste kostuum aan, want er is een prijs te winnen!

Zaterdag 28 oktober, 20.00-22.00 uur
Klik hier voor meer informatie

Belcrumweg 19

Halloween bij het Aardbeienterras

Tijdens The Scary Strawberry Days verkeert Het Aardbeienterras in Halloween sferen. Met een spookhuis en een nieuw toegevoegd spooky kerkhof, worden bezoekers ondergedompeld in de perfecte Halloween sferen.

14 oktober t/m 5 november, 10.00-18.00 uur
Klik hier voor meer informatie

Pannehoefsebaan 31, Rijsbergen

Dare to Comedy Night

Durf jij het aan? Met Halloween om de hoek staat Holy Moly Breda klaar voor de eerste Dare to Comedy Night. Een avond vol donkere humor die niet geschikt is voor gevoelige zielen. Een comedy-ervaring waarbij geen enkele grens wordt ontzien en taboes doorbroken worden.

Dinsdag 31 oktober, 20.30-22.30 uur 
Klik hier voor meer informatie

Torenstraat 17

Halloween bij Texas Bar & Grill

Heb je zin om te griezelen en knutselen? Ga dan langs bij Texas Bar & Grill en laat je creatieve kant zien door je eigen pompoen uit te hollen!  Wees er snel bij, want er is maar een beperkt aantal pompoenen beschikbaar. Maak jij dit jaar de engste pompoen?

Zondag 29 oktober, Vanaf 14.00 uur 

Bredaseweg 20, Terheijden

Halloween discozwemmen

Nodig je vrienden en familie maar uit voor een gezellig uitje naar het zwembad, want deze maand heeft het discozwemmen bij Zwembad Sonsbeeck Halloween als thema! De zwembadruimte wordt volledig omgetoverd in Halloween sferen en de meest griezelige muziek zal klinken.

Vrijdag 27 oktober, 18.00-20.30 uur

Pieter-Christiaanstraat 2

S.K.I.P. Halloween Disco

Voor een griezelig feestje ben je bij S.K.I.P. op de juiste plek! Op zaterdag 28 oktober organiseert S.K.I.P. een Halloween Disco in de spookachtige omgeving van De Koe, speciaal voor kinderen uit de wijk Princenhage. Hier kun je niet alleen je dansmoves tonen, maar maak je ook kans op prijzen voor de beste, mooiste en engste kostuums.

Zaterdag 28 oktober
Groep 1 t/m 4: 18.15 uur brengen, 19.45 uur halen.
Groep 5 t/m 8: 20.30 uur brengen, 22.00 uur halen.

Klik hier voor meer informatie.

Ambachtenlaan 1

Cheesecake Halloween

5 november organiseert Holy Moly de Halloween-editie van Cheesecake. Verwacht een onvergetelijke avond met de lekkerste cocktails, optredens van de beste dragqueens en de leukste muziek. Vergeet niet je meest angstaanjagende outfit uit je kast te trekken, want iedereen komt in thema gekleed!

5 november, 20.00-23.00 uur
Klik hier voor meer informatie

Torenstraat 17

Little Shop of Horrors

Bij Pier15 vertoont The Green Submarine de horrorklassieker 'Little Shops of Horrors'. Een film uit 1986 over een nerdy plantenverkoper die zijn kans op succes en romantiek vindt met de hulp van een gigantische mensenetende plant die gevoed wil worden. De entree is gratis, het enige wat jij hoeft te doen is een foto insturen van jouw ‘plant of horror’, en je krijgt toegang tot de filmavond. Perfect voor een griezelige Halloweenavond!

31 oktober, 19.00-23.00 uur
Klik hier voor meer informatie

Veilingkade 12

Heavy Halloween - Phantom of the Phoenix

Op vrijdag 3 november zal Poppodium Phoenix volledig omgetoverd tot een Halloweenfestival met een flinke dosis metal. Tijdens deze avond zorgen Hallowed Fire, At First, BRACES, A Knight Under Maria's Altar en een Metal DJ ervoor dat je meegevoerd wordt naar een duistere onderwereld vol muzikale kracht!

Vrijdag 3 november, 20.00-02.00 uur
Klik hier voor meer informatie

Belcrumweg 60

 

Halloween Spooktocht

Vrijdagavond 27 oktober wordt de 16e editie van de jaarlijkse Halloweenroute georganiseerd bij Kinderboerderij de Sik. Tijdens de tocht kunnen deelnemers genieten van een angstaanjagende ervaring met 100 figuranten die aan de spooktocht deelnemen, en onderweg wordt er een lichtshow gepresenteerd. Een spannende spooktocht voor alle leeftijden!

Vrijdag 27 oktober, 19.00-21.00 uur
Klik hier voor meer informatie

Kesterendreef 14

Halloweenmiddag op Kinderboerderij de Sik

Op woensdag 25 oktober staat er een gezellige Halloweenmiddag gepland bij Kinderboerderij de Sik. Het belooft een dag vol plezier te worden met activiteiten zoals pompoenen uitsnijden, schminken, en kickboksen.

Woensdag 25 oktober, 13.30-16.00 uur
Klik hier voor meer informatie

Kersterendreef 14

Halloween bij Wolfslaar

Op zaterdag 28 oktober is het tijd voor de Nacht van de Nacht, waar legendejagers en weerwolven samenkomen. Zodra de zon ondergaat, ontwaakt het landgoed van Wolfslaar tot een wereld van duistere wezens, mysterieuze mensen en betoverende plekjes. Bereid je voor op een avond vol duistere verhalen!

Zaterdag 28 oktober, 19.00 uur
Klik hier voor meer informatie

Wolfslaardreef 95

Hitjesdag Halloween Special

De voetjes kunnen weer van de vloer, want Café Nassau brengt een speciale Halloween-editie van Hitjesdag! Café Nassau zal zondag 29 oktober omgetoverd worden tot een griezelige guilty pleasure dungeon.

Zondag 29 oktober, 22.00-04.00 uur
Klik hier voor meer informatie

Vismarktstraat 5

Ook leuk om te lezen