Green Friday in Breda

Sinds een aantal jaar is Black Friday ook een begrip in Nederland geworden. Het van oorsprong Amerikaanse fenomeen wordt gezien als de start van de feestdagen en daar komt voor veel mensen een heleboel winkelen bij kijken. Daarom stunten veel winkels met schijnbaar bizarre kortingen om de koopgekte bij de consumenten aan te wakkeren. Maar in deze tijd zijn er ook steeds meer mensen die een tegengeluid laten horen. Ook in Breda draagt een aantal winkels en ondernemers juist niet bij aan overconsumptie. Zij doen die dag iets goeds voor de planeet. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje.

Dille & Kamille

In 2018 startte Dille & Kamille met Green Friday. Op deze dag, waar de acties je om de oren vliegen, sluit Dille & Kamille juist de deuren van de (web)winkel en vraagt extra aandacht voor de natuur. Zelf helpen alle medewerkers de natuur door vrijwilligerswerk te verrichten.

Foto van het pand van Dille & Kamille

Loya

Loya staat het hele jaar door al bekend als een duurzame winkel. De winkel vindt het onder andere belangrijk om te laten zien hoe de producten gemaakt worden, waar spullen vandaan komen en welke grondstoffen hiervoor zijn gebruikt. Tijdens Black Friday doneert Loya vijf bomen. Daarnaast doneren ze per 15 klanten een boom extra.

Foto van het pand van Loya Breda

ANWB

Bij de ANWB wordt er al heel wat gedaan op het gebied van duurzaamheid. Zo maakt de winkel steeds meer gebruik van duurzame materialen. Er wordt een bewuste keuze gemaakt op polyester, katoen en dons. Ook de ANWB sluit zich aan bij Green Friday door samen met Trees for All bomen te planten.

IKEA

Ook grotere winkelketens zoals IKEA willen een positieve bijdrage leveren op Black Friday. In het kader van duurzaamheid komt de Zweedse winkel met ‘Bring Back Friday’. De bedoeling hiervan is om mensen extra te motiveren oude meubels terug te brengen. Mensen die meubels inleveren, krijgen een tegoedbon en de meubels zelf worden voor een kleine prijs verkocht in de Circular Hub.

Wil jij zelf ook een steentje bijdragen aan Green Friday? Geef een boom cadeau! Klik hier voor meer informatie.