Black Friday? - Niet voor deze winkels!

Sinds een aantal jaar is Black Friday ook in Nederland een begrip geworden. Veel winkels stunten met bizarre kortingen om de koopgekte bij de consumenten aan te wakkeren. In deze tijd zijn er ook steeds meer mensen die een tegengeluid laten horen. Ook in Breda verzetten een aantal winkels en ondernemers zich tegen de overconsumptie. Zij doen die dag iets goeds voor de planeet. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje.

Dille & Kamille

In 2018 startte Dille & Kamille met Green Friday. Op deze dag, waar de acties je om de oren vliegen, sluit Dille & Kamille juist de deuren van de (web)winkel en vraagt extra aandacht voor de natuur. Dit jaar helpen medewerkers met het aanplanten van voedselbossen op 16 verschillende locaties!

Veemarktstraat 41

Foto van het pand van Dille & Kamille

ANWB

Bij de ANWB wordt er al heel wat gedaan op het gebied van duurzaamheid. Zo maakt de winkel steeds meer gebruik van duurzame materialen. Er wordt een bewuste keuze gemaakt op polyester, katoen en dons. Ook de ANWB sluit zich aan bij Green Friday door de Sallandse Sponsorloop te lopen en geld op te halen voor Trees for All

Nieuwe Ginnekenstraat 27

ReShare Store

Deze tweedehands- en vintage kledingwinkel zet zich het hele jaar door in voor duurzaamheid door zoveel mogelijk textiel te hergebruiken en voor een klein prijsje aan te bieden. Met het oog op het tegengaan van overconsumptie sluit de ReShare Store zich aan bij Green Friday. Ze roept haar klanten op om niks te kopen en bieden geen kortingsacties aan. Daarnaast levert de winkel ook een bijdrage aan het Green Friday Forest.

Markendaalseweg 50

Appel & Ei

Appel & Ei speelt al meer dan 15 jaar een leidende rol in de branche van tweedehands kleding. Na het succes van vorig jaar maken zij ook dit jaar een statement tegen de enorme overconsumptie. Ook zij doen dit door samen met Trees For All bomen te planten voor het Green Friday Forest.

Tolbrugstraat 13

Rituals

Rituals geeft 20 procent korting op milieuvriendelijke refills. Zo bespaar je niet alleen op verpakkingsmateriaal, maar spaar je ook je portemonne. Een win-win dus! Voor elke verkochte refill planten, beschermen of herstellen zij een boom. Daarnaast delen ze een aantal handige tips op hun Facebook pagina om je Rituals-verpakkingen up te cyclen, zodat jij deze dag groenere en duurzamere keuzes kunt maken.

Ginnekenstraat 1
Wilhelminastraat 14

Bloesem Vintage

Kay, eigenaresse van Bloesem Vintage, is gek op vintage kleding en zet zich daarmee in voor duurzaamheid. Toch kun je deze dag met korting bij haar shoppen, maar die korting wordt pas onthuld als je al gekozen hebt voor een item voor de volle prijs. Bij de kassa trek je een lootje waarop jouw korting staat. Op deze manier probeert Kay overconsumptie tegen te gaan, omdat je zo de vintage parels kiest op basis van hun échte waarde en niet alleen vanwege de prijs.

Willemstraat 21

Wil jij zelf ook een steentje bijdragen aan Green Friday? Geef een boom cadeau! Klik hier voor meer informatie.