Brengt je in - een GoodMood

In 2020 waren de mbo- en hbo-scholen van Breda samen met de gemeente op zoek naar een initiatief dat nieuwe studenten tijdens de pandemie door Breda zou begeleiden. Isabelle Schol en An van Dixhoorn staken de koppen bij elkaar en bedachten GoodMood in 2021, een initiatief dat studenten door middel van talloze activiteiten Breda laat ontdekken. Met de derde editie voor de deur spraken wij Isabelle Schol over dit toffe, Bredase initiatief.

De aanleiding van GoodMood

Het initiatief begon in 2020 vanuit de gemeente Breda en verschillende onderwijsinstellingen om studenten te helpen bij het navigeren door de stad tijdens de pandemie en hen te ondersteunen bij het leggen van verbindingen die kunnen leiden tot nieuwe vriendschappen. Niet gek, want in die jaren toonde nationaal onderzoek aan jongvolwassenen worstelen met prestatiedruk en het toenemende gevoel van angst. Isabelle Schol en An van Dixhoorn borduurden voort op dit initiatief en zo ontstond GoodMood in 2021.

Voor studenten

Voor Isabelle is zich thuis en veilig voelen in de stad waar je studeert een essentiële voorwaarde voor welzijn. Ze gelooft dat als studenten zich verbonden voelen met een nieuwe stad en haar inwoners tijdens de eerste jaren van hun studie, ze hun studie eerder zullen afronden. Ook is er een grote kans dat studenten blijven hangen in de stad waar ze zich fijn voelen en zich ontwikkelen tot jonge professionals. Erg waardevol voor Breda dus! "GoodMood biedt een positieve opkikker voor zowel de fysieke als mentale gezondheid van studenten in Breda. Het programma biedt een platform, biedt begeleiding aan studenten en bevordert een gevoel van gemeenschap."

Wat kun je verwachten van GoodMood?

Het gratis programma begint na de introductieweken van de verschillende academies en richt zich op alle nationale en internationale studenten in Breda. Met meer dan 80 activiteiten en workshops die overal in de stad plaatsvinden en waaruit gekozen kan worden om aan deel te nemen is er voor ieder wat wils. Het programma bestaat onder andere uit acroyoga in de Kapel van BUas, skateboardlessen bij Pier15, 'kickstart voor aspirant-muzikanten' in de concert- en evenementenhal Mezz, een Blind Walls Gallery-wandeling, een kookworkshop bij de Rooi Pannen, boulderen bij boulderhal Bruut én het gezellige speedfriending-evenement bij BUas.

Check het programma

Gedachte achter GoodMood

We vroegen Isabelle naar de gedachte achter GoodMood. Ze legt uit: "Je thuis voelen gaat niet alleen over een mooie kamer of een plek om te verblijven, maar het gaat erom dat je gewaardeerd wordt. Dat je kunt zijn wie je wilt zijn (je mag jezelf zijn), dat je aan jezelf kunt werken, dat je jezelf thuis voelt." Door deel te nemen aan sport, een leuke workshop of zoiets als een coachsessie maak je volgens Isabelle juist die authentieke verbindingen.

Wensen voor de toekomst

Vol trots organiseren Isabelle en An samen met hun team nu voor de derde keer het programma en zijn ze erg dankbaar voor de samenwerking met de verschillende scholen in Breda. "Het is echt een waardevol project dat zich richt op het welzijn van jonge mensen. We willen het persoonlijk houden, zodat er ruimte is voor betekenisvolle verbindingen," vervolgt ze. "Ik ben echt blij om te zien dat er behoefte is aan wat we doen en dat er een doelgroep onder de studenten is waarvoor dit is gemaakt." 

De wens voor de toekomst is om een permanent en jaarlijks terugkerend evenement te worden dat ongeveer 2.000 studenten aan het programma laat deelnemen gedurende twee weken. Daarbij willen ze zoveel mogelijk verborgen parels van Breda betrekken.

Doe mee!

Het is makkelijk om mee te doen! Maak een account aan op de website van GoodMood en schrijf je daarna in voor allerlei workshops. lessen en andere activiteiten. Allemaal gratis!

Bekijk ook