Fietsvriendelijke horeca in Breda

  • Fietsen
Waar in Breda heeft jouw fiets een streepje voor? We hebben fietsvriendelijke plekken voor je op een rij gezet. Van de korte tussenstop tot aan een langer verblijf. Waar drink jij met je fiets aan je zij een lekker biertje of eet je relaxed een hapje terwijl je fiets veilig gestald staat? Welke plaatsen hebben een e-bike oplaadpunt en bieden jou die extra fietsservice onderweg of tijdens een overnachting? Je vindt het hier.

Kamu

Een gezellige huiskamer waar iedereen welkom is en fietsen en koffie samen komt. Bij Kamu vind je naast een goede bak koffie en heerlijke lunch ook niche fietsmerken en unieke custom bike builds. Ook kun je bij Kamu terecht voor allerlei workshops, events races, routes en voor al je vragen over gravel-, race- en stadsfietsen. Lees meer over het verhaal van Kamu en ontdek wat zij allemaal doen op fietsgebied. 

Boschstraat 31

Boerke Verschuren

Op het Ginnekenmarktje, op fietsafstand van het prachtige natuurgebied het Markdal, ligt Boerke Verschuren. Een fijn café waar je tijdens of na jouw fietstocht terecht kan voor een lekkere bak koffie, een koud biertje of heerlijke lunch. Op het marktje is een fietsknooppunt te vinden en is er mogelijkheid om jouw e-bike op te laden. Een mooie plek om langs te fietsen!

Ginnekenmarkt 13

Anne & Max

Naast dat je Anne & Max heerlijk in de tuin kan zitten na een heerlijk fietstocht en kan genieten van de vogels en lekker eten en drinken, verkopen ze ook picknickboxen met daarbij een plattegrond waar je in Breda heerlijk kan genieten van deze boxen. Neem deze picknickbox en kaart mee op de fiets en ontdek de leuke plekjes met wat lekkers onderweg. Bekijk hier meer informatie over de picknickbox en geniet.

Wilhelminastraat 17

Restaurant de Peer

Het restaurant De Peer is gelegen in een groene en bosrijke omgeving aan de rand van het Liesbos in Breda. Het is de perfecte locatie voor een hapje en een drankje. Een sfeervol restaurant en een gezellig terras waar je welkom bent voor lunch, borrel of een diner. Er is een speeltuin aanwezig voor de kids en ook de mogelijkheid om een e-bike op te laden. Een ideale plek om even uit te rusten als je het groen van Breda ontdekt. 

Oude Liesboslaan 172

Eetcafé De 7 Heuveltjes

Tussen het Mastbos en het Markdal is Eetcafé De 7 Heuveltjes een prima plek om met de fiets neer te strijken. Zowel binnen als op het terras geniet je van een lekkere kop koffie, een vers getapt speciaalbiertje of een lekkere lunch. De keuken is tot 20.00 uur open, dus ben je niet al te laat dan kun je hier ook ´s avonds een hapje eten. 
Terwijl jij lekker even uitblaast op het terras vermaken de kinderen zich in de speeltuin, 

Galderseweg 27

De Fazant

Midden in het Ulvenhoutse bos vind je De Fazant. Een plek die de afgelopen jaren een forse verbouwing heeft ondergaan. Je kunt er, dankzij het compleet te overdekken en verwarmen terras, het hele jaar buiten zitten. Een lekkere plek om aan te leggen tijdens je fietsroute. Maar net zo makkelijk organiseer je er je bruiloft, reünie of andere feestelijke bijeekomst. 

St. Annadreef 2, Ulvenhout

Dennenlucht

Stel je kinderen een bezoekje aan Dennenlucht in het Mastbos in het vooruitzicht en je krijgt ze moeiteloos mee op de fiets. Bij Dennenlucht bakken ze namelijk de lekkerste pannenkoeken en zowel binnen als buiten zijn er heerlijke speelplekken. Ben je zelf niet zo van de pannenkoeken? Er staan nog allerlei andere lekkere dingen op het menu. 

Heistraat 15

Liever andere dingen in Breda ontdekken?