Breda kent een aantal KinderzwerfboekStations. Kinderzwerfboek wil kinderen stimuleren om in hun vrije tijd boeken te lezen, omdat het belangrijk is voor de ontwikkeling, maar ook omdat het leuk en ontspannend is. Door deze Stations en andere minibiebs krijgen alle kinderen de mogelijkheid om leuke boeken mee naar huis te nemen en te lezen. Daarna laat je het boek weer zwerven, zodat andere kinderen het ook kunnen lezen. 

Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Stap met je kind op de fiets voor een leuke route langs minibiebs. Neem een boek van thuis mee en ruil het voor het leukste boek dat je onderweg tegenkomt. Dat wordt een middag vol plezier! Je kunt bij ieder gewenste minibieb starten met de fietsroute.

LET OP: wij proberen de informatie zo up-to-date mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat sommige minibiebs er niet meer zijn of dat we minibiebs missen. Is dit het geval? Laat het ons dan even weten door te mailen naar marketing@bredamarketing.nl

Biebdeboek

Bisschopshoeve 49, Breda

Minibieb Rozenlaan
Romans, kinderboeken en thrillers. 
Rozenlaan 4, Breda
24 uur per dag geopend

Minibieb het Pinkeltje
Hovenierstraat 23, Breda 

Minibieb Voel je Goed
Witwerkerstraat 5, Breda

Minibieb De Wisselaors ’t Aogje
Deze minibieb is onderdeel van het spel “Geocaching”, waarbij deelnemers op zoek zijn naar een “schat” met behulp van een GPS-toestel. In de kast staat ook een kistje voor dit spel. Hierin kunnen items zitten met een reisbestemming of opdracht. Deze dienen “gelogd” te worden op de website van Geocaching en weer terug in een cache gestoken te worden. Doe je niet mee aan het spel, kijk gerust maar laat het liggen.

Zeilmakerpad 18, Breda
24 uur per dag geopend

Minibieb JKS, Westerpark

Jesse (6), Kay (8) en Sterre (9)) hebben hun eigen minibieb aan het

Bruin Zandoogje 12

Minibieb Heuvel

Twee boekenkasten langs het wandelpad aan het riviertje Aa of Weerijs in de wijk Heuvel. De ene kast is voor volwassenen, de andere voor kinderen. 
Oranjeboomstraat 222, Breda
24 uur per dag geopend

Meer informatie over deze minibieb.

Minibieb Brandebeemd

Een minibieb in de vorm van een boot!
Brandebeemd, Breda
24 uur per dag geopend

Minibieb Lisdodde

Deze bieb is een kopie van het huis van de eigenaar. De voorgevel van de minibieb is dus ook de voorgevel van het huis waar het voor staat, leuk! Het aanbod boeken is voor kinderen en volwassenen. 
Lisdodde 103, Breda
24 uur per dag geopend

Minibieb Haagse Beemden

Scholekster 17, Breda

Minibieb “Dun Kopse Kaant”

Sindskort is er ook een “Ienie Mienie Bieb” voor de allerkleinste lezertjes. Zit je favoriete boek of schrijver er niet bij, laat het de eigenaren vooral weten!

Kantenbeemd 30, Breda

Zwerfboekenstationnetje in Bavel

Dit zwerfboekenstationnetje staat in de voortuin van het huis. Dochters, Julot (8) en Flore (6) beheren de bieb. 

Pater Verschurenstraat 24, Bavel

Blind Walls Gallery minibieb

Deze minibieb op het Ceresplein in Breda wordt op 4 juni officieel geopend. Deze minibieb is gemaakt door de Moerbei Breda, een dagbesteding voor jongeren die vooruit willen. Er ontstond tevens een samenwerking met Blind Walls Gallery om van deze minibieb een heus kunstwerk te maken en onderdeel te maken van de route van Blind Walls Gallery als kunstwerk!

Ceresplein, Breda

De Boekenwurm
Hoekakker 21, BredaMinibieb Noortberghmoeren
Noortberghmoeren 111, Breda

Droomvallei
Verlengde Witmoeren 10, Breda

De Rietvink
Kraanvogel 92, Breda

Het Zwerfboekje
Groene Hil 20, Breda

Zwerfboekenstation Vianendreef​
Vianendreef 43, Prinsenbeek
24 uur per dag geopend
Kinderboeken in de leeftijd van 1 tot 15 jaar

Kortendonk 8 (Haagse Beemden)
Behalve een plank met kinderzwerfboeken vind je
in deze kast ook boeken voor volwassenen en andere bruikbare spullen

Weet jij nog een minibibliotheek speciaal voor kinderen te vinden in Breda? Laat het ons weten! Stuur een mail naar marketing@bredamarketing.nl met het adres en eventueel naam, aanbod en openingstijden.

Plan hier je route