Festivals in Breda 2024

  • Feest en events
  • Festival
Het festivalseizoen is weer begonnen! Komende maanden barst het in Breda weer van allerlei verschillende evenementen. Van de lekkerste bierfestivals tot de vetste muziekevents. Wij zetten een aantal festivals op een rij die je zéker niet mag missen! Veel plezier!

Oranje Zoet - 27 april

’t Zoet. Het oude CSM terrein waar ooit twee gigantische torens stonden en suiker werd gemaakt. De meeste kennen het van de letters ‘IK GA VIA BREDA’. Dit jaar tijdens Koningsdag is de oude suikerbieten bak het decor voor Oranje Zoet - The Kingsday Rave.

Breda Jazz Festival - 9 t/m 12 mei

Zeg je in Breda "Hemelvaart" dan zeg je "Jazz Festival", na meer dan vijftig edities niet meer weg te denken uit Breda. Lokale en internationale artiesten en een kwart miljoen bezoekers van over de hele aardbol weten onze gastvrije stad ieder jaar weer te vinden. Oude stijl, modern of aanverwante stijlen; het festival biedt het allemaal. 

Bumperkluiven - 17 t/m 20 mei

Kom langs bij Bumperkluiven en ontdek nieuwe smaken bij het brede aanbod aan foodtrucks, bestel één van de vele speciaalbieren of wijnen, neem plaats in de zon en… geniet van de live muziek, kinder vermaak, zweefmolen, muziek en theater! Er is aanbod voor iedereen & elke portemonnee.

Spanjaardsgat Festival - 22 t/m 26 mei

Hét festival waar orkesten het podium krijgen. Het jaarlijks terugkerende Spanjaardsgat Orkestfestival is een festival voor orkesten en uitgebreide bands. Iedereen is welkom, zolang we maar van een groot muzikaal gezelschap spreken met minimaal 20 deelnemende muzikanten.

Ploegendienst Festival - 29 & 30 juni

Hét toonaangevende house- en technofestival van Breda keert weer terug naar de Galderse Meren. Verwacht creatieve decors en een internationale line-up waar je U tegen zegt!

Breda Live - 5 & 6 juli 2024

Heb je zin in wat ouderwetse gezelligheid? Kom dan naar Breda Live! Het evenement met artiesten van eigen bodem zoals o.a. Racoon, De Jeugd van Tegenwoordig, DI-RECT en André Hazes. Dat belooft een keigezellig festival te worden voor jong en oud!

Brand Parkies - TBA

Wat zou een zomer in Breda zijn zonder Brand Parkies?! Ook dit jaar komt het geliefde muziekfestival weer terug naar Stadspark Valkenberg. Geniet in juli zes weken lang iedere dinsdag van livemuziek, toffe dj sets en heerlijk eten terwijl je rustig in de avondzon chillt op je kleedje.

Trailerfest - 10 augustus

Vaak is de camping van een festival veel gezelliger dan het festivalterrein zelf. En dát is precies waar Trailerfest om gaat. Zwerf van caravan naar caravan of van podium naar podium; zo'n festival heb je nog nooit eerder meegemaakt!

De Havenfeesten - 16 t/m 18 augustus

Het gezelligste zomerfeest van het jaar: de havenfeesten breda! van 16 tot en met 18 augustus 2024 vind de derde editie plaats. Duik in de betoverende sfeer van de haven en ontdek de onweerstaanbare charme die alleen breda te bieden heeft.

Duikboot Festival - 31 augustus

Sluit knallend de zomer af tijdens het Duikboot Festival! Met vijf muziek area's, een creatief programma en het kabbelende water van de Asterdplas is er niets lekkerder dan jouw zomer hier af te sluiten. Voor ieder wat wils op één heerlijk festivalterrein.

Tranen van Van Cooth - 31 augustus

Heb je zin om lekker mee te zingen? Kom dan naar Tranen van Van Cooth! Geniet van verschillende Nederlandstalige artiesten en koren met een biertje in de hand. Ouderwetse gezelligheid dus!

Hartje Ginneken - 14 september

Op 14 september vindt alweer de zevende editie van Hartje Ginneken plaats. Na een aantal enorm succesvolle edities keert het gezelligste buurtfeest van het Ginneken terug.

Verwacht een feest vol muziek, optredens en gezelligheid! 

Dream Village - 14 september

Dream Village is de ideale manier om het outdoor festivalseizoen af te sluiten! Hier kun je genieten van optredens van de grootste artiesten op meerdere podia.

Breda Barst - 6 & 7 september

Breda Barst is hét popfestival voor iedereen. Ieder jaar in het derde weekend van september organiseert Breda Barst in het Valkenberg Park een weekend vol muziek en gezelligheid. Verwacht grote Nederlandse artiesten, opkomend talent, lekker eten, leuke activiteiten en een ontspannen sfeer. Op Breda Barst kom je alle stijlen muziek tegen van pop en rock tot metal en van punk en elektro tot hiphop en dance.

Meer evenementen in Breda