Lekker - voor bij de borrel

Wie denkt aan Breda, zal al gauw aan het bourgondische karakter van de stad denken ;-) Alhoewel Breda veel meer is dan dat, genieten we hier inderdaad van het leven. Dat is ook te zien aan de hoeveelheid delicatessenwinkels die te vinden is in en rondom de binnenstad. Hier een overzicht met de lekkerste zaken in Breda. Waar ga jij langs vandaag?

Het Bierhuis

Meer dan 1000 bieren uit alle windstreken van de wereld! Het Bierhuis staat voor bier en beleving. Je vindt hier natuurlijk ook alle heerlijke Bredase bieren van verschillende brouwerijen; Frontaal, Big Belly, De Beyerd, Witte Anker en Bavelse Bier Brouwerij. Trommel je vrienden bij elkaar voor een speciaalbieravondje!

Van Goorstraat 5

Latour

Van exclusieve borrelplanken tot verschillende proeverijen en van delicatessen tot goede wijnen. In hartje centrum vind je Latour, een lunchcafé en deli in één.

Al in 1969 is Latour deli begonnen als delicatessenwinkel. Naast klassiekers en zo'n 80 verschillende kazen, koop je hier ook alle huisgemaakte salades van de menukaart. Ga gerust eens langs voor advies, Latour stelt met liefde een borrelplank voor je samen! Leuk als je iets te vieren hebt. 

Sint Annastraat 2

Echt Olijf

Iedere keuken verdient een goede fles olijfolie, volgens eigenaren Maarten & Beata van Echt Olijf. Een lange zoektocht naar de beste olijfolies van Europa heeft geleid tot het openen van de winkel. Je kunt er ook een proeverij beleven onder leiding van een ware olijfolie sommelier. Een uniek uitje!

Boschstraat 28

Pastis food

De keukentafel is bij veel mensen de plek waar je samenkomt. Met familie, vrienden, buren, collega's voor allerlei gelegenheden. En meestal komt er dan wat lekkers op tafel! Bij Pastis food draait het om die keukentafel en om die momenten. Bij Pastis vind je alles wat je nodig hebt om het eten lekker klaar te maken en het mooi op te kunnen dienen; allerlei delicatessen en bijzondere ingrediënten, maar ook glas, servies en bestek. 

Op zoek naar een cadeau? Pastis helpt je graag het perfecte cadeau samen te stellen!

Ginnekenweg 83

Echt Brood

Dé Franse bakker in Breda. Eigenaar Joris van Duijhoven neemt je mee in zijn passie voor 100% zuurdesembrood met echte smaak en de beleving van iedere dag op vakantie in Frankrijk. Echt Brood heeft een open bakkerij, waardoor het hele proces te volgen is, leuk!

Tip: 1% van de bakkers in Nederland maakt zijn croissants zelf. Laat Echt Brood nou net tot die 1% behoren... Zeker proeven!

Boschstraat 30

Store 317

In 't Ginneken vind je Store 317 (op nummer 317! ;) Eten en drinken, gastvrijheid en passie in een nieuw jasje. Je vindt er huisgemaakte producten met focus op werelds, eerlijk en heerlijk. Dankzij de Zwitserse roots van de eigenaar hebben Zwitserse kazen en lokale specialiteiten een hoofdrol in de winkel. Store 317 past de selectie van producten aan per seizoen. 

Ook leuk: op de website van Store 317 vind je tips voor lekkere recepten en lees je meer over de achtergrond van eigenaren Marcel & Angèle. 

Ginnekenweg 317

Smaack

Dé winkel voor liefhebbers van eten en drinken. Smaack is een traiteur- en delicatessenwinkel in de Houtmarkt. Verse kruiden, oliën, verse maaltijden, huisgemaakte tapas, wijnen, sangria en meer. Kom eens proeven!

Houtmarkt 37

La Barrique

Ontdek de wereld van whisky, wijn, port en gedistilleerd. La Barrique is gevestigd in Princenhage in een prachtig karakteristiek pand. De winkel onderscheidt zich met name door het omvangrijke whisky assortiment.

In het historische pand bevindt zich nog de oude kluis van het voormalig postkantoor. Hier bewaart eigenaar Eric de meest waardevolle dranken. Je kijkt je ogen hier uit!

Haagsemarkt 8

Lees meer over La Barrique

Oil & Vinegar

Genieten van het leven, op welke manier doe jij dat het liefst? Oil & Vinegar inspireert levensgenieters maar al te graag om elke dag bewust te proeven, ruiken én luisteren. Je scoort er authentieke producten uit de hele wereld om ieder eetmoment speciaal te maken. 

Korte Brugstraat 15

Kaatje Jans

Een plek waar gastvrijheid en lekker eten samenkomt. In de winkels van Kaatje Jans vind je een ruim assortiment aan vleeswaren, kazen, vers gebrande noten, bonbons, truffels, wijnen en nog veel meer. Goed nieuws: Breda heeft maar liefst drie Kaatje Jans winkels!

Haagsemarkt 10
Moerwijk 6
Dorpstraat 86, Ulvenhout

 

De Pindakaaswinkel

Het idee voor een pindakaaswinkel begon aan de keukentafel van eigenaar Michiel. Al van jongs af aan is deze Bioboer groot pindakaasfan. Toch miste hij variatie in het bestaande aanbod... Zo ontstond De Pindakaaswinkel. Ook Breda beschikt over een van de vestigingen waar je meer dan 10 smaken pindakaas kunt kopen. Welke pindakaasbaas moet hier een kijkje nemen?

Ginnekenstraat 57

Dit vind je ook leuk