De leukste workshops in Breda

    Een workshop is een goede manier om je te laten inspireren en jezelf te ontwikkelen. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet samen met andere van een leerzame en leuke workshop. Of je nu op zoek bent naar creatieve workshops, culinaire workshops, of juist een workshop die je samen met je vrienden kunt doen, in deze blog vind je de perfecte workshop voor jou!

    Cursus Edelsmeden

    Bij Happy Hippies wordt een groot deel van de sieraden zelf gemaakt in eigen atelier boven de winkel aan de Halstraat. Omdat ze hun kennis en passie voor de creatieve ambacht van het goudsmeden graag met mensen willen delen, kun je bij Happy Hippies terecht voor een workshop (en cursus) edelsmeden. Tijdens de workshop maak je een ring of hanger in echt zilver met een edelsteen naar keuze. Wil je meer weten over deze workshop of heb je interesse in de 10-weekse cursus? Bekijk dan de website van Happy Hippies voor meer informatie.

    Happy Hippies – Halstraat 9

    Workshop Bierbrouwen

    Altijd al een keer je eigen bier willen brouwen? Dan is de workshop bierbrouwen bij Brouwerij de Werkplaats de perfecte workshop voor jou! Je houd je 4.5 uur lang bezig met het brouwen van je eigen bier. Natuurlijk word je daarbij deskundig begeleid. Deze leerzame en gezellige brouwmiddag wordt afgesloten met een bier proeverij met diverse bieren en een lekker hapje. Na de workshop ontvang je twee flessen van je zelfgemaakt bier zodat je thuis nog kunt nagenieten van deze leuke middag.

    Brouwerij de Werkplaats - Mathenessestraat 79

    Workshop Keramiek

    Bij Studio Emma Sophia kom je helemaal tot rust tijdens de workshop keramiek. Tijdens deze drie uur durende workshop leer je verschillende hand vorm technieken en neemt Emma je mee in het proces van pottenbakken. Je mag zoveel keramische voorwerpen maken als je wil. Van nieuwe koffiekopjes tot aan een mooie fruitschaal, tijdens deze workshop kan het allemaal. Emma zorgt tijdens de workshop ook voor een lekker hapje en drankje. Een aantal weken na de workshop kun jij je zelfgemaakte creaties ophalen of je krijgt ze thuis gestuurd.

    Studio Emma Sophia - Nassausingel 26

    Kookworkshop

    Kookstudio Breda is de perfecte plek voor een gezellige en smaakvolle avond. Hier geniet je samen met vrienden, familie of collega’s van een avond vol zelfgemaakte culinaire hoogtepunten. Kookstudio Breda biedt verschillende kookworkshops aan, van Marokkaans tot Afghaans. Zo ontdek je nieuwe smaken en gerechten en je leert koken met authentieke ingrediënten en technieken. Maak kennis met de culinaire tradities van andere culturen onder begeleiding van een chef-kok en geniet samen van je zelfgemaakte gerechten. Ontdek meer kookworkshops

    Kookstudio Breda - Minervum 7428

    Chocolade workshop

    Bij Olala Chocola kun je niet alleen terecht voor lekkere handgemaakte bonbons en repen, maar ze bieden ook verschillende workshops aan. Zo kun je hier diverse workshops bonbons maken volgen. Tijdens deze workshop maak je 24 heerlijke bonbons en neemt de chocolatier je mee in het productie proces van bonbons. Zo kom je meer te weten over de chocolade, de herkomst en verschillende productietechnieken. Ook voor kinderfeestjes en een Moederdag workshop ben je bij Olala Chocola aan het goede adres.

    Olala Chocola – Nieuwe Ginnekenstraat 24

    Barista Workshop

    Een geweldige workshop voor koffieliefhebbers! Tijdens de workshop barista leer je alle fijne kneepjes van het vak in de koffiebranderij van Cook & Boon in Breda. Na de workshop ben je in staat om als een echte barista thuis ook te genieten van de lekkerste koffie, op de beste manier bereid. Tijdens de workshop kom je meer te weten over de herkomst van koffie en krijg je een rondleiding door de koffiebranderij. Kortom, als je als koffieliefhebber wilt leren hoe je de perfecte kop koffie maakt, dan is de workshop barista een goede keuze voor jou. Lees meer over deze workshop

    Cook & Boon - Mijkenbroek 1

    Cocktail Workshop

    Tijdens deze cocktailworkshop delen de professionele en enthousiaste cocktailshakers van Barbier verschillende technieken en tips over het mixen van cocktails met jou. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je ingrediënten op de juiste manier kunt mengen en hoe je de perfecte garnituur voor je cocktail maakt. Daarna is het jouw beurt om zelf aan de slag te gaan! Je krijgt de kans om zelf een aantal cocktails te maken en de kneepjes van het vak in de praktijk te brengen. Een geweldige ervaring om je creatieve ideeën te verwerken in een heerlijke cocktail. Ontdek deze workshop

    Barbier Breda – Vismarktstraat 11


    Workshop Paaldansen

    Bij Paaldansstudio & Dance Centre in Breda kun jij tijdens de workshop Paaldansen op een leuke manier kennis maken met deze sport. Het is niet alleen een boost voor je zelfvertrouwen maar zorgt ook nog eens voor veel plezier. Een goede manier om samen iets actiefs te doen en nieuwe dingen te leren. Deze workshop is zowel voor beginners als gevorderde sporters. Een leuke en uitdagende activiteit voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest, vriendinnenuitje of verjaardagsfeest.

    Paaldansstudio & Dance Centre - Reigerstraat 22

    Leren klussen met Atelier Bricolage Breda


    Ben je het ook beu om voor ieder klusje in huis die handige buurman lastig te vallen of een bedrijf in te schakelen? Nan van Atelier Bricolage Breda geeft workshops klussen voor vrouwen (maar ook mannen zijn welkom). Je werkt in kleine groepjes van vier personen.  Er zijn drie verschillende workshops:

    • Klussen voor beginners (boren, zagen, timmeren en plamuren)
    • Klussen voor beginners compleet (boren, zagen, timmeren, plamuren en elektra)
    • Elektra uitgebreid

    Atelier Bricolage Breda - Scheldestraat 55

    Schilderworkshop

    Ben je op zoek naar een gezellig en creatief uitje in Breda? Dan ben je in het schildersatelier van Daphne Schrijver aan het juiste adres! Met de workshop schilderen kun je je creatieve kant verkennen en ontwikkelen en neem je na een paar uur schilderen al een mooi kunstwerk mee naar huis. Je staat versteld hoe snel je al een leuk resultaat schildert zonder ervaring maar met de juiste begeleiding!

    Heuvelbrink 41