Beetje bij beetje komt de stad weer tot leven! Ondanks de versoepelingen, is er nog veel dicht in de stad. Er gelden nog steeds beperkingen maar die houden de Bredase ondernemers niet tegen. Ze blijven creatief en optimistisch. Wij zetten 10 leuke plekken in de stad op een rijtje waar wél wat te beleven valt!

Draai aan het bingo rad bij IKEK

Bij het afhaalloket van IKEK - In Kannen en Kruiken - staan elke dag weer enthousiaste medewerkers voor je klaar. Je kunt hier een heerlijke koffie, soepje of witte glühwein afhalen. Maar ze houden bij IKEK vooral van een gezellig praatje! Draai aan het bingo rad voor een leuke vraag of opdracht die bij het cijfertje hoort. Wie weet wat voor leuk of gek gesprek eruit komt.

Veemarktstraat 45

Planten kopen bij The Green Submarine

Op zoek naar groene amigo’s? Ga dan eens langs The Green Submarine. Dit kleine winkeltje op de St. Annastraat puilt uit van de mooie planten! Monique weet er alles van. Heb je vragen of advies nodig? Ze helpt je met plezier. Op het Instagram account deelt Monique ook regelmatig foto’s van het assortiment. Zo kun je thuis al zien welke plant je graag wilt hebben en kun je hem ophalen in de winkel.

Sint Annastraat 13

Verse soep bij de Soepermarkt

Tijdens deze koude winterdagen, is een verse kop soep de perfecte maaltijd. Loop tijdens jouw rondje door de stad even langs De Colonie op de Grote Markt. Toen ze de deuren van het restaurant moesten sluiten in de vorige lockdown, openden zij als winkel. De Soepermarkt is deze lockdown weer geopend. Naast heerlijke soepen en stoofpotjes, scoor je er ook toffe tasjes!

Grote Markt 26-28

Speurtocht en warme chocomelk-bommen bij JA! BREDA

Op zoek naar een leuke activiteit met de kids? Ga langs JA! BREDA en ontdek de stad met de Lampionnentocht! Deze speurtocht duurt ongeveer 1,5 uur en zit vol met leuke opdrachten en vragen. Je krijgt een drankje en zoete lekkernij mee voor onderweg. Kraak jij de code bij terugkomst? Dan staat er een leuke verrassing op je te wachten!

En chocomelk lovers opgelet… Bij JA! Breda kun je kiezen uit verschillende choco-bombs die zich om toveren tot heerlijke chocomelk.

Grote Markt 7

Windowshoppen bij de Vrije Boekhandel

Ben jij een boekenliefhebber of is je goede voornemen meer lezen in 2022? Bij de Vrije Boekhandel staat een ruim assortiment aan boeken uitgestald in de etalage. Heb jij een boek gezien? Loop dan even naar binnen om het boek te kopen.

Veemarktstraat 40

Let’s get cheesy!

Bij Latour kun je de lekkerste kaasjes en hammetjes kopen om thuis een borrelplank in elkaar te flansen. Of je kunt natuurlijk een kant en klare borrelplank bestellen en afhalen ;)

Speciaal voor de winterdagen heeft Latour ook een warme winterkaas in het assortiment.

Sint Annastraat 2

Verse taart bij Inspire

Bij de afhaalkraam van Inspire vind je naast chocomelk (met of zonder likeur) en zelfgemaakte glühwein, ook vers gebak. De taarten en cakes worden gemaakt door een gepassioneerde Bredase bakker die graag experimenteert met ingrediënten. Elke dag staat er dus iets anders op het menu.

Veemarktstraat 4

High Tea to go bij Patisserie Nettur

Voor nog meer zoete lekkernijen en verse gebakjes, is Patisserie Nettur de place to be! Hier haal je een heerlijke high tea af om thuis van te genieten met vrienden.

Let op: Patisserie Nettur is tijdelijk gesloten in verband met vakantie. Begin februari zijn ze weer open.

Sint Annastraat 21

Nieuwe hotspot: Yellow Monkey

In de Veemarktstraat zit een nieuwe hotspot! Helaas mag Yellow Monkey nog niet open zijn door de huidige coronamaatregelen. Maar dat houdt ze niet tegen als nieuweling! Ze zijn namelijk open voor afhalen. Zowel voor koffie als lunch en ontbijt.

Veemarktstraat 24

Speciaal biertjes bij Winterhaven

Tijdens je wandeling door de stad, mag ’t Wintersteegje niet ontbreken. Tussen de gezellige lampjes en kerstbomen, scoor je een warm drankje, zoete lekkernij of speciaal biertje. Stel je eigen bierkratje samen om thuis met vrienden een proeverij te doen. Of laat Winterhaven je bierpakket of borrelplank samenstellen. Deze kun je afhalen of thuis laten bezorgen.

Haven 21