Plan een date in Breda - voor een onvergetelijke avond

Vergeet Parijs of Venetië, Breda is de uitgelezen plaats om met je crush op pad te gaan. Met talrijke horecazaakjes en sfeervolle plekken in en rondom de stad zijn er genoeg mogelijkheden voor een romantische date. Ter inspiratie zetten we een aantal toffe ideeën voor je op een rij. Doe er je voordeel mee ;-) Check wel even de openingstijden en vergeet niet te reserveren voordat je je romantische avond plant!

Een hapje eten of een drankje doen

De meest voor de hand liggende optie voor een date is gezellig een hapje eten of een drankje doen. En dát kan in Breda als gastvrije stad maar al te goed! Op de Havermarkt, langs de Haven en natuurlijk op en rondom de Grote Markt vind je genoeg leuke barretjes en cafés. Denk aan The Streetfood Club, Dok 19 of Sip First. Bekijk onze blog over borrel hotspots voor nog meer inspiratie! In het kader van een drankje doen kun je als bierliefhebber ook terecht bij één van de vele bierbrouwerijen die de stad te bieden heeft.

Foto van Brouwerij Frontaal binnen

Maak van je date een onvergetelijke experience

Voor een date waar je nog lang over zult napraten raden we je aan om een van de vele unieke experiences in Breda te doen. Als je op zoek bent naar wat gekkigheid kun je terecht bij Holy Moly, waar je kunt genieten van heerlijk eten, comedy shows en de mysterieuze Holy Moly Trip. Wil je elkaar op een originele manier leren kennen? Ga dan langs bij Algorithmic Perfumery, waar je op basis van je persoonlijkheid een eigen parfum laat maken.

Explore Creative Breda Route

Laat jou en je date verrassen door de creatieve hotspots van Breda! Wij hebben alles al voor je geregeld: we hebben een route voor je uitgestippeld en per hotspot lees je een kleine beschrijving over wat er te beleven valt. Makkelijk, toch? Op je route vind je verrassende plekken die elk op een eigen manier duurzaam en vooral creatief aan de weg timmeren. Als winkel, gastvrije horeca of culturele plek. In de historische binnenstad én in het industriële Havenkwartier. Check de route hier!

Doe een leuke activiteit

Ben je niet zo’n prater? Ga dan voor een leuke activiteit! In plaats van uren tegenover elkaar zitten leer je elkaar beter kennen terwijl je bezig bent met bowlen, poolen of tafeltennissen. Voor een échte uitdaging laat je je vrijwillig opsluiten in een van de vele escape rooms. Ga langs een arcadehal als je competitief bent ingesteld. Al deze uitjes zijn ook ideaal voor als je date in het water valt door slecht weer! Neem voor meer activiteiten eens een kijkje op onze uitjespagina.

Geniet samen van de beste livemuziek

Een lekker drankje, een borrelplank en livemuziek in een intieme setting; het zijn de ingrediënten voor een sfeervolle avond en een leuke date! In Breda zijn er verschillende initiatieven op het gebied van livemuziek. Check onze blog over livemuziek voor meer info.  

Ga de natuur in

De natuur is dé plek om elkaar beter te leren kennen. Geen afleiding en aandacht voor elkaar. Breda staat als groene stad bekend om de vele natuurgebieden. Zo kun je een wandeling maken in het Mastbos, het oudste aangelegde bos van Nederland of heerlijk op een kleedje chillen in het Valkenberg Park. Ontdek meer natuurgebieden in onze blog over natuur rondom Breda.

Blind Walls Gallery

Zijn jullie allebei liefhebbers van kunst? Ga samen naar het tofste museum op straat: Blind Walls Gallery! Met meer dan 100 muurschilderingen van internationale kunstenaars verspreid over de hele stad ontdek je Breda op artistieke wijze! Wij hebben een aantal routes voor je op een rijtje gezet. Je vindt ze hier.

Valentijnscadeau nodig?

Nu hoeft Valentijnsdag niet per se om cadeaus te draaien. Mocht je toch graag een cadeautje willen kopen voor je geliefde en wil je dit jaar iets anders geven dan bloemen of bonbons, kijk dan eens bij deze bijzondere winkels. Je vindt er gegarandeerd een presentje dat indruk maakt! 

Check de UITagenda voor nóg meer leuke activiteiten