Mitch van Veldhoven over City of Imagineers

    Naast ‘eindbaas’ bij creatief bureau Goedzooi is Mitch van Veldhoven ook voorzitter bij City of Imagineers. Een vereniging van en voor creatief Breda, die - volgens Mitch - precies laat zien waar we hier goed in zijn: open staan voor elkaar én niet bang zijn om iets nieuws te proberen.

    Hoe voelt het, om in Breda te werken? 
    “Warm! Breda is een stad van verbinding, van ‘ons kent ons’. Je legt snel contact en er is altijd wel iemand bereid om je verder te helpen - en vice versa. Mensen gunnen elkaar hier ook wat. Daar bedoel ik óók mee dat ze bereid zijn om niet altijd op safe te spelen, maar het experiment te omarmen. Dat levert kansen op, zeker voor de creatieve industrie. 

    Die mix van sympathie en lef maakt dat je je hier als creatief razendsnel kunt ontwikkelen en dóór kunt groeien. Dat hebben we met Goedzooi wel laten zien.”

    Mitch is regelmatig te vinden op de Performatry, het social innovation lab van de BUas. “Die connectie met die studenten, het jonge talent, dat vinden we hier superbelangrijk. Het is nog veel te veel ‘lick up, kick down’ in deze branche. Dat doen we in Breda liever andersom".

    Welke rol speelt de City of Imagineers in de stad?
    “We zorgen ervoor dat creatief Breda elkaar nóg beter weet te vinden. En dan bedoel ik echt iedereen die bezig is met creativiteit en zichzelf als creatief kadert. Dat kan een fotograaf, designer of copywriter zijn, maar bijvoorbeeld ook een architect. 

    Zie het maar als een satéprikker, die dwars door de creatieve industrie heen prikt en like-minded mensen samenbrengt, jong én oud. Om met elkaar te sparren, elkaar te inspireren en samen te maken. Daaruit ontstaan de gaafste dingen. Dit ‘samendoen’ maakt het óók mogelijk om smoel te geven aan de creatieve industrie in Breda en op te komen voor onze branche. 

    Enne, lukt dat een beetje?
    “We zijn lekker op weg. Events als het FIC-festival bieden bijvoorbeeld een supermooi podium om óók het bedrijfsleven te laten zien hoe creativiteit je verder brengt. Dat podium kunnen we rocken omdat we het samen doen. In je uppie krijg je zoiets niet voor elkaar.” 

    Welke uitdagingen zie je nog?
    “Er zitten hier zóveel vette creatieve bedrijven. Maar we blijven nog te veel onder de radar. Ik zie het vooral bij studenten, die ervan overtuigd lijken dat ‘het’ hier in Breda gewoon niet te vinden is op creatief gebied. Zo’n misvatting. 

    Voor ons was dit dé reden om Imagineers by Night in het leven te roepen. Creatief Breda zet z’n deuren dan wagenwijd open, om te laten zien wat deze stad allemaal in huis heeft. Show and tell - en na afloop een fijn feestje, want ook dát is City of Imagineers.”

    City of Imagineers
    Gasthuisvelden 11
    4811 VX Breda
    cityofimagineers.nl

    Studenten lijken ervan overtuigd dat ‘het’ hier in Breda gewoon niet te vinden is op creatief gebied. Zo’n misvatting.