De mooiste voorstellingen - voor jong en oud

Liefhebbers van spannende, ontroerende en inspirerende voorstellingen voor kinderen opgelet! Het Brabants Internationaal Kinderfestival (BRIK) is van vrijdag 23 t/m zondag 25 juni weer te vinden in Breda. Dit jaar wordt het een knusse en kleinere editie met bijzondere optredens uit binnen- en buitenland voor de hele familie. 

Dit jaar zie je vijf verschillende voorstellingen in het theater van dansgezelschap de Stilte, het Chassé Theater en de Grote Kerk. Van voorstellingen voor baby’s vanaf 6 maanden tot dansvoorstellingen voor de hele familie. MINI-BRIK is er voor iedereen.

Het Brabants Internationaal Kinderfestival

BRIK is in 2011 ontstaan uit het Bredase dansgezelschap de Stilte. Dat wilde graag de allermooiste voorstellingen die het tegenkwam op zijn internationale tours delen met het jonge en oudere publiek in zijn thuisstad. Want wat is er mooier dan kinderen en volwassenen over de hele wereld te laten reizen in een week, zonder Breda zelfs maar te hoeven verlaten?

Het programma bestaat uit kwaliteitsvoorstellingen die passen bij twee belangrijke uitgangspunten: de kinderfantasie prikkelen en ruimte laten voor eigen interpretatie. Bijna altijd zonder woorden.

Grote Kerk opnieuw podium voor de Stilte

De Grote Kerk en de Stilte zijn voor het festival weer een samenwerking aangegaan. Het dansgezelschap kent een lange historie met het voor Breda iconische gebouw. Al bij de eerste editie van de Cultuurnacht in 2011 maakte de Stilte een voorstelling die helemaal werd afgestemd op de Grote Kerk en dit jaar is de kerk tijdens MINI-BRIK podium voor de familievoorstelling Mankind.

In Mankind gaan dansers in de weer met de vooruitgang. Met een stapel encyclopedieën bouwen ze eilandjes en hoge torens en gebruiken ze letterlijk oude kennis om wat nieuws te maken. Pianist Stevko Busch en saxofonist Paul van Kemenade spelen live muziek tijdens deze twee allerlaatste opvoeringen van Mankind in de Grote Kerk.

Mankind is te zien op zaterdag 24 juni om 20:00 uur en zondag 25 juni om 16:00 uur

Een feest voor alle zintuigen voor kinderen van 6 tot 18 maanden

Met de allerjongsten naar het theater? Het kan tijdens MINI-BRIK! Met Wiegeling brengt theatergezelschap Frisse Oren uit Utrecht een voorstelling naar het festival speciaal gemaakt voor baby’s en dreumesen. De voorstelling is een muzikale ode aan het wiegelied waarin spelers en publiek zich samen bevinden in een decor van bewegende abstracte vormen, kleurrijke lichtbronnen en elementen die wonderlijke geluiden maken.

Uit binnen- en buitenland

Van dansgezelschap de Stilte gaat ook de gloednieuwe 3+ voorstelling Voor de Draad Ermee in première tijdens BRIK. Op zaterdagmiddag 24 juni vliegen om 15:00 uur de meubels over het podium en bewegen de dansers zich voort tussen de zichtbare en onzichtbare draden die ons in evenwicht houden.

BRIK heeft ook weer internationale voorstellingen op het programma. Théâtre de la Guimbarde keert terug naar het festival met Tiébélé, een bijzonder schouwspel van klei en muziek. Het Italiaanse La Baracca gaat op de zaterdag van BRIK op onderzoek uit naar het begrip familie. Want wat is een familie? Wie vormen een gezin? Heeft een gezin kinderen? Heeft een gezin een moeder en een vader?

Ook een kaartje kopen voor dit festival speciaal voor kinderen en gezinnen? Ga naar https://brikfestival.com/

Ontdek ook