8 juni - t/m 12 juni

Het Brabants Internationaal Kinderfestival (BRIK) is terug. Van woensdag 8 juni tot en met zondag 12 juni beleef je spannende, ontroerende en inspirerende verhalen, verteld door gezelschappen uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Engeland. Kom jij ook?

Geschiedenis

BRIK is in 2011 ontstaan uit het Bredase dansgezelschap de Stilte. Zij wilde graag de allermooiste voorstellingen die ze tegenkwamen op hun internationale tours delen met het jonge en oudere publiek in de thuisstad. De programmering bestaat uit kwaliteitsvoorstellingen die passen bij de uitgangspunten: de kinderfantasie prikkelen en ruimte laten voor eigen interpretatie. Ze vinden dat iedereen recht heeft op kunst. Van het begin af aan hebben ze zich dus niet alleen gericht op kinderen en hun ouders die uit zichzelf naar het theater gaan, maar ook ingespeeld op schoolklassen en hun begeleiders. 

In het verleden heette BRIK het Stiltefestival. In de aanloop naar de vijfde editie veranderde de naam in BRIK: Brabants Internationaal Kinderfestival. Het festivalhart werd naar het centrum van de stad verplaatst. Daar staan een paar mooie voorstellingen, spannende speelinstallaties, een gezellig terras en een randprogramma voor jong en oud. Het volledige programma dag tot dag kun je hier vinden!

BRIK festival

Kasteelplein

Na de succesvolle introductie van het festivalhart bij de vorige editie, is het Kasteelplein wederom het kloppend hart van BRIK. Het is dé plek om de hele festivalweek lekker te spelen, je te laten verrassen bij een gratis voorstel­ling of even rustig te zitten en met een hapje of drankje.

Het festivalhart is de uitvalsbasis voor bezoekers die een van de gratis voorstellingen willen bezoeken, of deze willen combineren met een voorstelling in het Chassé Theater, de Nieuwe Veste of het theater van de Stilte. In het festivalhart komt alles samen: kennismaken met bijzondere installaties, samen genieten van verrassende voorstellingen en samen spelen. Juist op deze plaats, normaal gesproken al in het teken van ontmoetingen, komen makers en toeschouwers samen en maken ze samen van elke voorstelling een unieke belevenis.

BRIK festival

Kom dat zien

BRIK biedt een combinatie van gratis en betaalde voorstellingen aan voor kinderen van alle leeftijden. Voor voorstellingen waarvoor een ticket gekocht moet worden geldt een vriendelijke prijs van maximaal €7,-.  Alles is op loopafstand: parkeerplaatsen voor fiets en auto, openbaar vervoer en alle speelplaatsen. Het festival is voor kinderen van alle leeftijden: in de voorstellingen wordt niet gesproken. De voorgaande edities toonden aan dat kinderen en hun volwassen begeleiders binnen enkele tellen vol aandacht in de voorstelling zitten. Poppen, zandtekeningen, lichteffecten, live muziek en expressieve bewegingen van de acteurs, dansers en acrobaten maken van BRIK een belevenis.

De opening van BRIK is op woensdagmiddag 8 juni om half 3 op het Kasteelplein met de gratis voorstelling ‘Fly me to the moon’ van het Spaanse Leandre Clown en speciale gast Klaas van Kruistum (bekend van onder andere ‘Klaas kan alles’). Benieuwd geworden? Kijk hier alvast de trailer van de openingsvoorstelling. 

 

BRIK festival

Het festivalhart is dagelijks geopend van woensdag tot zondag. 
Woensdag: 12:00 - 19:00 uur
Donderdag: 14:00 - 19:00 uur
Vrijdag: 14:00 - 19:00 uur
Zaterdag: 12:00 - 19:00 uur
Zondag: 12:00 - 19:00 uur