Dit is het nieuwe seizoen - van BRACK

De Bredase levensgenieter komt ongetwijfeld wel eens bij BRACK terecht. Deze hotspot in het Havenkwartier staat bekend als een ongedwongen plek waar je jezelf kunt zijn én de lekkerste speciaalbieren kunt proeven. Na een winterstop opent BRACK weer haar deuren en dit keer pakken ze groots uit! Wij spraken Lotte over wat je komend seizoen van deze toffe plek kunt verwachten.

Meer bier

BRACK heeft niet stilgezeten tijdens de winterstop. Lotte vertelt: “De 34 bieren die je aan onze beroemde tap kunt bestellen vonden we eigenlijk niet voldoende, dus we hebben ons assortiment verder uitgebreid met een grote bierkoelkast waar verschillende bieren en deelflessen van allerlei gastbrouwers te ontdekken zijn. Daarnaast is de brouwerij van Bliksem eindelijk up & running in ons pand, dus serveren we ook bier dat letterlijk een meter verderop is gebrouwen!”

Nieuw keukenconcept

De keuken van BRACK is weer in eigen handen. Dat betekent een menukaart vol nieuwe gerechten. Dit keer focust het proeflokaal zich op comfort food dat makkelijk te delen is en bij de bieren past.

Interieur- en terrasupgrade

Als je het terrein van BRACK oploopt of naar binnen gaat merk je een aantal veranderingen. “Op het terras staan doorschuiftafels waar je gemakkelijk met 20 man aan kunt zitten.  Binnen hebben we de bar wat uitgebouwd, zo zit je veel comfortabeler. Ook vind je er een grote loungebank waar je met 24 personen op kunt zitten”, legt Lotte uit. Naast het café biedt BRACK dit seizoen ook een wat meer gesloten ruimte aan, genaamd de ‘Barrel Room’. Ideaal voor een trouwfeest of verjaardag!

Lagere prijzen

Iedereen merkt dat het leven duurder is geworden. Ook bij BRACK weten ze dat maar al te goed. Met hun eigen bieren en de keuken weer terug in eigen beheer is het voor BRACK mogelijk om de prijzen te verlagen. “Bij BRACK is iedereen welkom en het moet dan ook een uitje zijn voor iedereen. Na lang nadenken hebben we besloten om een aantal prijzen te verlagen. Dat in combinatie met de sfeer en de evenementen die we neerzetten moet ervoor zorgen dat iedereen zich welkom voelt”, vertelt Lotte.

Een waslijst aan evenementen

Naast dat je bij BRACK standaard kunt genieten van allerlei speciaalbieren, staan er ook een heleboel bier-gerelateerde festivals op de planning. Deze festivals zijn zo ingericht dat ze gedurende het seizoen alle smaken aftikken: zoet, bitter, zuur, zout en umami. Hoewel de evenementen om bier draaien, worden ze altijd gecombineerd met een extra programma legt Lotte uit.

“Tijdens de bierfestivals beleef je meer dan alleen het proeven van bijzondere bieren en bijbehorende gerechten. Veel van deze evenementen worden gecombineerd met sprekers, films, tentoonstellingen en voorlichtingen. Zo organiseren we ‘Stout en Straatverlichting’, waar we het gaan hebben over hoe iedereen zich veilig zou moeten voelen na een avondje bier drinken. Maar denk bijvoorbeeld ook aan Heet, Zuur en Hop in samenwerking met Dokter Worst, waarbij we naast de bijzondere bieren ook hete sauzen en tafelzuren presenteren.”

Deze bierfestivals zijn overigens niet de enige evenementen die plaatsvinden bij BRACK. Gedurende het seizoen kun je ook genieten van vintage kilo sales, platenbeurzen en creatieve markten. Kijk voor het volledige programma in onze UITagenda of op de website van BRACK.

Dit is er komend seizoen te doen bij BRACK