Bourgondisch en karakteristiek Sint Annastraat

  • Creatief
  • Veemarktkwartier
De Sint Annastraat is een van de oudste en meest karakteristieke straten in de Bredase binnenstad. Laat je in dit straatje, gelegen achter de Grote Markt, verrassen door de diversiteit aan ondernemers. Veelal kleine, vernieuwende bedrijven van creatieve makers. We stellen er een aantal aan je voor.

Patisserie Nettur

Judie Rutten is trotse eigenaresse van Patisserie Nettur. Wat begon als een uit de hand gelopen passie, is uitgegroeid tot een eigen zaakje in de Sint Annastraat. De liefde en passie voor bakken heeft Judie niet van een vreemde. Die zit al generaties lang in haar familie.
Op nummer 21 maakt Judie sinds september 2021 de lekkerste gebakjes, taarten, macarons en echte Brabantse worstenbroodjes. De patisserie is woensdag t/m zaterdag geopend. Als je zeker wilt zijn van taart of gebak dan is het ook mogelijk om van tevoren te bestellen. 

Sint Annastraat 21

J'adore vintage

J'adore vintage werd in 2017 opgericht door Suus. Suus heeft Franse roots en struinde van kleins af aan Franse vintagemarkten af. Ook nu nog gaat ze elke week op zoek naar vintage pareltjes voor haar winkel. Ieder item is uniek en heeft voor Suus een eigen verhaal.
Vintage is niet alleen heel hip, maar draagt ook bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk. Door een kledingstuk tweedehands te kopen en te dragen verleng je de levensduur. Hoe meer mensen tweedehands kleding dragen, hoe minder nieuwe kledingstukken er nieuw geproduceerd hoeven te worden. De meeste items komen vanuit Frankrijk en België en zijn voornamelijk afkomstig uit de 70's, 80's en de 90's. 

Sint Annastraat 8

SAARBARBAARS

Sarah Boeren, ook wel Saar genoemd, richtte in 2016 haar eigen merk SAARBARBAARS op. De collectie bestaat uit unisex lederwaren en tassen. Die maakt ze in haar atelier aan de Sint Annastraat. In 2020 opende Sarah hier ook een winkel, waar je haar producten kunt bewonderen. Je kunt hier zelfs een tas naar eigen hand zetten door je wensen met Sarah te delen. Sarah maakt haar producten met aandacht en kwaliteit.

Sint Annastraat 11

Goudmerk

Erwin Borggreve is trote eigenaar van edelsmederij Goudmerk. Hij ontwerpt hier alle sieraden zelf en heeft inmiddels twee medewerkers die hem hierbij helpen. De naam van de edelsmederij staat symbool voor de hoogst haalbare en fijnste kwaliteit. Erwin en zijn team hebben een eigen collectie maar maken ook sieraden op persoonlijke wensen zoals bijvoorbeeld trouwringen.
Goudmerk verkoopt niet alleen, maar je kunt hier ook terecht voor reparaties en aanpassingen aan sieraden.

Sint Annastraat 17

Fawlcostums

Fawlcustoms is nog niet heel lang gevestigd aan de Sint Annastraat. Ben je sneakerfan maar wil je wel eens een unieke sneaker? Hier worden sneakers met de hand gecustomized of aan de hand van je wensen gemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit tachtig verschillende kleuren. Op de website vind je voorbeelden om inspiratie op te doen. Je bent hier ook aan het juiste adres als je sneakers wel eens een opknapbeurt kunnen gebruiken. Super handig dus. 

Sint Annastraat 9

Suds

Bij Suds hebben ze echt aandacht voor jou en je haar. Ze kleuren en knippen hier onder het motto 'wat jij wil en ook wat je haar wil'. Bij Suds werken ze onder meer met producten als O&M originial mineral, Moroccanoil, Evo, Rehab en Unite. Je kunt hier niet alléén terecht voor je haar want (jong) talent krijgt bij Suds de mogelijkheid werk te exposeren. Loop er dus ook gerust binnen om dat te bekijken, 

Sint Annastraat 23

The green submarine

In 2021 opende Monique haar plant-en advieswinkel The Green Submarine. Daarmee maakte ze van haar grote hobby haar werk. Bij The Green Submarine ben je aan het juiste adres voor kamerplanten in je huis, je horecazaak of ander bedrijf. Monique denkt met je mee en geeft advies over de verzorging en het onderhoud van de planten. Je vindt hier niet alleen een groot aanbod kamerplanten maar ook alle plantbenodigdheden. The Green Submarine heeft oog voor milieu en duurzaamheid en werkt vooral samen met lokale ondernemers om zo een steentje bij te dragen.

Sint Annastraat 13 

Publieke werken

Publieke Werken is al 22 jaar een begrip in Breda. Het is een café waar iedereen zich thuis voelt. Er hangt een ongedwongen sfeer en gastvrijheid zit in het DNA van de medewerkers. Het café heeft in 2015 een verbouwing ondergaan en kent nu een nog uitgebreider assortiment. Je vindt hier de lekkerste (speciaal)bieren en je kunt hier ook heerlijk lunchen en dineren. Bij Pubieke Werken kun je ook een feestje bouwen met diner of buffet. Daarnaast zijn er ook vergaderingen mogelijk.

Sint Annastraat 12

Bunker

In het hart van de Sint Annastraat vindt je tattoo shop Bunker, beter gezegd dé tattooshop van Breda. Al bijna 20 jaar en veel ervaringen verder zetten zij kwalitatief goede tattoos. Het bijzondere aan deze tattooshop is dat zij vegan friendly en eco zijn. Ze geloven hier in een betere wereld en doen hier hun best voor. Iedereen is hier welkom en ze denken graag met je mee om jouw idee om te zetten in je mooiste tattoo. 

Sint Annastraat 12a

Café couture

Op het Stadserf, grenzend aan de Sint Annastraat vind je Café Couture. Saskia, eigenaresse en tevens ontwerpster, leerde het vak van haar oma en van haar moeder en studeerde aan de Mode Academie in Rotterdam. Voordat ze in 2011 Café Couture startte, werkte ze in de theatersector als ontwerper van danskostuums en ontwierp ze voor enkele modelabels.
Saskia geeft bij Café couture naailessen en maakt samen met Tawfeek Akkad kleding op maat. Je kunt hier ook terecht voor verstelwerk en kledingreparaties. 

Stadserf 4

Jessica

Jessica is al vijf jaar 'haarkunstenaar'. Haar salon is gevestigd aan het Stadserf, om het hoekje van de Sint Annastraat. Jessica komt oorspronkelijk uit Vlissingen waar zij haar eerste salon opende. Enkele jaren later opende zij haar tweede salon, nu in hartje Breda. Het ondernemerschap heeft ze niet van een vreemde, ze komt uit een echte ondernemersfamilie. Jessica's team heeft kennis van knippen, kleuren, visagie en wenkbrauw behandelingen. 

Stadserf 6

LaTour

LaTour zit op het hoekje van de Sint Annastraat en is niet te missen. Deze delicatessenzaak bestaat al sinds 1969 en zit er nog steeds! Je kunt hier niet alleen delicatessen kopen (LaTour voor thuis!) maar ook uitgebreid lunchen, borrelen of wijn drinken. Lekker binnen of heerlijk buiten op het terras onder de grote plataan op het Veemarktpleintje. Aan de 'St. Annakant' van LaTour zit een 'loket' waar je broodjes kunt bestellen en meenemen. Super handig ook voor onderweg. LaTour organiseert ook (wijn)proeverijen in de 15e eeuwse wijnkelder.

Veemarktstraat 31

Ook leuk in Breda