Bijzondere - B&B's

Ben jij nog op zoek naar een bijzondere overnachtingsplek in het mooie Breda, dan ben je hier aan het juiste adres. Speciaal voor jou hebben wij bijzondere B&B’s op een rijtje gezet.

B&B Huize Druivelaar

Huize Druivelaar ligt verscholen achter huizen en is onzichtbaar vanaf de straat. De oude boerderij uit 1902 is een echt verborgen pareltje in Breda! Deze Bed & Breakfast is omringd door groen, geluiden van vogels en het geritsel van bladeren. Dat zorgt ervoor dat je helemaal tot rust komt. 

Haagweg 386

B&B De Oude snoepwinkel

B&B De Oude Snoepwinkel, gelegen in het hart van Breda, is een bijzondere plek om te overnachten. Tussen 1937 en 1973 was dit pand het beroemde Bredase snoepwinkeltje van mevrouw van Boxsel. ‘De Oude Snoepwinkel’ biedt je een volledig ingericht appartement en voorziet je van alle luxe en gemakken. Verlaat de B&B en je bevindt jezelf tussen oude panden, de fijnste restaurantjes, cafés en de leukste winkeltjes van Breda.

Nieuwstraat 38

B&B Gallery ‘t Speelhuys

Gallery ‘t Speelhuys is een tot bijzondere B&B omgetoverd herenhuis. Met perfecte ligging, dicht bij het station en op loopafstand van het centrum verblijf je hier heerlijk in een stukje Bredase geschiedenis. In 1618 werd er in opdracht van Prins Filips Willem van Nassau een jachtslotje gebouwd, met de naam 't Speelhuys. Dit slot werd omringd door een aangelegd sterrenbos met 8 verschillende lanen waarvan de Speelhuislaan nog een overblijfsel is. Ondanks dat het prinselijke buitenverblijf niet meer bestaat kun je toch een kijkje nemen in dit unieke stukje geschiedenis. 

Speelhuislaan 80A

B&B de Bievangh

B&B De Bievangh is een prachtige gerenoveerde woonboerderij. Met twee kamers genaamd ‘de hooizolder’ en ‘de grupstal’ ervaar je hoe de originele indeling van de boerderij was. Door het gebruik van zonnepanelen, groene stroom en een energiezuinige warmtepomp zie je dat de Bievangh veel waarde hecht aan duurzaamheid. Neem een kijkje in deze bijzonder B&B met hart voor het milieu.

Tilburgseweg 239

B&B In den Parelhoender

B&B In den Parelhoender bevindt zich in een monumentaal tuinhuis aan de rand van het schitterende natuurgebied De Rith. Naast De Rith grenst het ook aan de Pannenhoef die op haar beurt weer aan de oude Buisse heide grenst. Met fiets- en wandelroutes in de omgeving, is deze B&B een heerlijke plek voor natuurliefhebbers. Met prachtig uitzicht op de kerktoren van de Sint-Martinuskerk en op die van de Johanneskerk is het ook voor cultuurliefhebbers de moeite waard.

Haagweg 423

B&B Markdal

B&B Markdal is gesitueerd naast een mooi en rustig natuurgebied: het Markdal. Je geniet hier van het contrast tussen de bruisende stadswijk Ginneken en het rustgevende Mastbos. Deze locatie is dus perfect voor natuurliefhebbers en fietsers maar ook voor mensen die van een wat drukker en gezellig terrasje houden. De B&B is geschikt voor 1 tot en met 7 personen, dus eventueel ook bruikbaar voor een wat grotere groep. Je wordt van alle gemakken voorzien en krijgt de optie om van een biologisch ontbijtje te genieten.

Bieberglaan 37

Ook leuk om te lezen