Voor City Intervention zocht Breda Marketing de samenwerking met BANK15. De kans die City Intervention biedt aan makers om met nieuw materiaal een groot object in de openbare ruimte te plaatsen, past helemaal in de missie van BANK15. Zij richten zich op mensen die zich willen ontwikkelen op gebied van kunst, muziek en food: makers die een stap willen maken.

Creatieve verbinding
We spraken met Fenne van BANK15 die vanaf het begin betrokken is bij de samenwerking voor City Intervention: “Je hoopt dat mensen met elkaar gaan samenwerken als je ze bij elkaar zet in een project, bij City Intervention zie je de creatieve verbinding vanaf de eerste bijeenkomst stromen.”

Verbinding tussen de makers onderling, met zichzelf en met de stad Breda. “Er gebeuren mooie dingen bij City Intervention: een docent, een woordkunstenares, ontwerpers, kunstenaars, illustrators. Ieder doet mee om een nieuwe stap te maken. En dat zijn precies de kansen die BANK15 wil bieden!”

Wil jij ook eens de open sfeer proeven? Loop dan zeker eens binnen bij het BANK15 Café. Meer informatie over wat ze allemaal doen en wie ze zijn? Check dan hier de website. 

Werkplaats op STEK!
Dat City Intervention leeft in creatief Breda blijkt na een fieldtrip aan PlaSTiEK de producent van het bouwmateriaal: de rode beams. Zij regelden een werkplaats voor de makers op STEK . “Wat een geweldig idee” was de reactie van het bestuur van STEK, de creatieve broedplaats van Breda in het Havenkwartier.  Tot en met 12 december zie je de makers van de vier city interventions aan het werk op STEK 15 in de omgeving van de overkapping bij PlaSTiEK.

Meer weten over City Intervention en haar makers? Kijk dan hier.

Ontdek meer over City Intervention